Има и друг момент, незаконните изсичания на горите, необработваемите земи, не се поддържат съоражения и ветрозаслони.
Гледах ги преди време, засаждани тополи да спират вятъра на интересни места, опитвали са се да контролират микро климата, та тогава ми направи впечатление, че както изгният, изсъхнат, стане нещо с тези ветрозаслони, никой не отива да засади нови.
Земята все по-малко се обработва, ерозира и се превръща като бетонена плоча в която нищо не попива, всичко се оттича към ниското.
Диги я има, я няма, и ако има циганина отива само да ги окоси, но не и да ги поддържа.
Горите ги сечем както ни падне, само и само да изкарат някой лев да не умрат от глад, регулацията е под всякаква критика. Дори наскоро ми разказаха, за случай, в който са изсекли гората около извори на река... престъпление от общ характер, горите рехави, водата не се задържа, оттича се, влага няма... после ще пищят за суши през лятото
Не се иска кой знае колко, Лесотехническия университет бълва и той кадри като за световно, само и само да им прибират паричките, ала да назначат по един кадър да ги гледа тези неща, колко работа е, да насаждат 'правилно' и да следят елементарни, за тяхната практика, работи
То хубаво сложили циганина-избирател да бачка, ала и той мързелив, и началника полу-циганьорен също мързелив, как да стане, те ще се опитат да те обедят, че това е 'ракетна технология' само и само, за да не си мръднат пръста, а с храсторезите да бръмчат да чистят полянките.... Европейски вид да има
Всичко живо блажи от фондовете и от там нататък.... както с Ореховите градинивзимаш ти един куфар пари с идеята да береш плодове след 30 години, смех, кръф и пополи
![]()
п/п/ сетих се и за друг случай, хващат циганите да залесяват горите, оная чернилка проста, освен че не маха плика в който са вързани корените, ами дори не ги засажда с корените в земята, както му е било удобно да изтегли разсада от количката, така го е поставял, човека ми казва... отивам и гледам през две три насаждения някакви сини пликове стърчат, приближавам се какво да видя, с корените нагоре ги засаждали... та... както казваше Пафката Попандов в един от първите албуми на Клуб НЛО "Случаи има много, и случки има много, но това което ще се случи като случка, никой не може да предвиди"![]()
![]()