Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
infesta, аз на Н1 за определяне посоката на тренда използвам ема150 и ема365 в момента са хоризонтално положение - значи рейндж![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
infesta, а защо смяташ, че грешиш? .
Безплатен обяд няма!
Питам, още съм много бос и затова - тепърва набирам скорост
Смятам че греша защото колегата daniwin, ме наведе към тази мисъл - е греша ли ?
----------
Ей за туй говоря
------------------------------------
виж сега, ние първо не знаем, каква ти е идеята всъщност - картинката, която си пуснал не дава информация. Онзи ден или вчера беше, като я пусна, ти писах нещо, ама ти не отреагира. Та ..... какво искаш да правиш по тази картинкаДаниуин може да коментира, ама той я гледа таз картинка с неговите очи. Та, дай, обясни си тезата, за да можем да говорим конструктивно, а не за бонуси
![]()
Безплатен обяд няма!
Spekulanta (21-08-2013)
Ето от мен една картинка за размисълБях написал че според мен ливавото се явява корекция от низходящия тренд и исках да знам дали правилно съм го изтълкувал - според мен достигне ли до горната част на канала следва отблъскване за надолу - това ми е писането ?
https://www.tradingview.com/x/tfIQwj9m/
http://prikachi.com/images/116/6470116o.png
ПС Виж overshoot-a от долната страна, очаквай минимум такъв и от горната част.
ПС2 От много умуване, лично аз смисъл не виждам, просто виж как се държи цената около нивото и сам ще прецениш дали да я търгуваш.
Последна редакция от kmv : 21-08-2013 на 14:45
infesta (21-08-2013)
Т.е. очакваш да пробие канала ли ?Ето от мен една картинка за размисъл
http://prikachi.com/images/116/6470116o.png
ПС Виж overshoot-a от долната страна, очаквай минимум такъв и от горната част
А дали е възможно да се тълкува като нещо приличащо на обърната грозна глава и рамене и да обърне само за нагоре![]()
ок, първо - разгледай картинката на КМВ относно канала, просто като друга гледна точка. Но, да приемем, че това е твоя канал. Както се вижда, при последното допиране на цената с горната линия на канала, тя преминава в един рейндж - не иска да слезне до долната му линия. Това трябва да задейства една предупредителна в теб - значи започва нещо като корекция в това предполагаемо нисходящо движение. Като такъв, тъй като търсиш посока надолу, очертаваш линиите на новото рейнджче и отиграваш него. Това става обикновено с вход на една от линиите. Цената днес е стигнала до горната линия на този малък рейндж и там е предполагаемия вход за къси и ако не се лъжа, ти сутринта имаше такъв, но не си спомням нивото. До този момент цената не се е придвижила наникъде, така че няма основания за местене на стоп, нито пък е ударен първоначалния правилен стоп - просто в момента все още е в процес на развитие самата позиция. Все още не може да се определи, грешно ли е или не. Твоята теория до момента е правилна, просто зависи къде ти е бил входа, стопа и защо си преместил на нула.
На графиката синята линия е твоя канал, червените са вътрешния, малкия рейндж, а в елипсата имаш едно двойно връхче, при чието итиграване (вход) може да се заеме къса позиция със стоп над него.
http://www.mql5.com/en/charts/666940...ncial-services
добавка: ако цената мине над този така наречен малък рейндж, идеята за къси вече не е добра и можеш да търсиш дълги, защото ще предполага излизане от твоя канал.
Безплатен обяд няма!
infesta (21-08-2013)
Най-полезния съвет, който мога да ти дам в тази ситуация е, търгувай цената в момента. Никой не може да знае за намеренията на пазара в бъдещ план, всичко е вероятности (дори и високи).
Последна редакция от kmv : 21-08-2013 на 15:08