Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
То и на 105 има аскове, разбира се, че не е задължително.
Да се върнем в началото на нашият спор с тебе.
Изминалата година, заради рязко обезценяващата се йена, а задържането на суровините на ниски нива, е много успешна японския експорт.
Гигантски експортноориентирани корпорации реализираха големи ръстове в продажби и печалби. Оттам понеже печалбите са в долари/евро/юани/паунди и квото се сетиш сега тече процес на връщане на капитала към Япония. Демек покупка на йени срещу всичко останало.
Натискът до 31-и март (но да приемем, че ще се приключи до 15-и) е все надолу.
Все още сме над 98, и най- вече над 95, ниво под което БОЖ показа, че няма да пусне йената.
Та очаквам първата мена съпротива на 98.48 да бъде докосната, там бързите спекуланти да избягат , а дългосрочните да започнат да товарят в комбинация с покупки от страна на ЯЦБ.
Просто очаквания, дали ще се случат, времето ще покаже.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
Да товарят, да купуват...То и на 105 има аскове, разбира се, че не е задължително.
Да се върнем в началото на нашият спор с тебе.
Изминалата година, заради рязко обезценяващата се йена, а задържането на суровините на ниски нива, е много успешна японския експорт.
Гигантски експортноориентирани корпорации реализираха големи ръстове в продажби и печалби. Оттам понеже печалбите са в долари/евро/юани/паунди и квото се сетиш сега тече процес на връщане на капитала към Япония. Демек покупка на йени срещу всичко останало.
Натискът до 31-и март (но да приемем, че ще се приключи до 15-и) е все надолу.
Все още сме над 98, и най- вече над 95, ниво под което БОЖ показа, че няма да пусне йената.
Та очаквам първата мена съпротива на 98.48 да бъде докосната, там бързите спекуланти да избягат , а дългосрочните да започнат да товарят в комбинация с покупки от страна на ЯЦБ.
Просто очаквания, дали ще се случат, времето ще покаже.
Извинявай, не разбрах, какво очакваш да товарят и купуват?
Долари предполагам? Или йени?
Иначе да, разбирам те, това са очаквания.
Но сам виждаш, че не всички очаквания се случват.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
А целта на БОЖ не е да изненада пазара и да крадне на спекулантите парите. Целта им е да гонят някаква инфлационна политика. Съответно те подшушват тук там, че еди кое ниво се брани (не толкова брутално колкото шнб-то) и фондове, спекуланти, които иначе биха купили на 100 да кажем, си казват, за кво да купувам на 100, като вероятно пазара ще ходи ди по-голямата бариера на 98.50 и си местят бидовете на 98.50. Същото правя и аз. И аз искам да си напазаря евтино, но защи да го правя 150 точки над останалите.
----------
Защо, моите засега не ме подвеждат. Може и да закъснеят с някой час или ден, но горе долу се движим по планирания път.
Как сте агънца???
ОК. ЩЕ го следим това ниво, ако стигне до него, зарбира се.А целта на БОЖ не е да изненада пазара и да крадне на спекулантите парите. Целта им е да гонят някаква инфлационна политика. Съответно те подшушват тук там, че еди кое ниво се брани (не толкова брутално колкото шнб-то) и фондове, спекуланти, които иначе биха купили на 100 да кажем, си казват, за кво да купувам на 100, като вероятно пазара ще ходи ди по-голямата бариера на 98.50 и си местят бидовете на 98.50. Същото правя и аз. И аз искам да си напазаря евтино, но защи да го правя 150 точки над останалите.
----------
Защо, моите засега не ме подвеждат. Може и да закъснеят с някой час или ден, но горе долу се движим по планирания път.
А ако да речем от 98.50 скочи пак до 105, при тогава като импулс?
Тогава какво?
Ще ти кажа какво мисля аз:
Може би фундаментът е повлиял на тази толкова продължителна корекция.
Защото за мен това продължава да си е корекция с много удължена "С" вълна.
След нея очакването за импулс си остава.
Аз не съм се отказала от тази идея, хич не си мисли.![]()
Така че дали ще купуваме на 100 или на 98.50, за мен е важно да се състои импулсът нагоре.
Последна редакция от ivaceda : 06-02-2014 на 10:00
Разбира се, че е корекция, но на по-голям тренд отколкото си мислиш.
Ще ти кажа аз за какво ще дебна.
Слизане до 98.50 , 400-450 пипа много рязко нагоре в стил Х вълна, после слизане до 98-98,50 пак 400-450 пипа рязко нагоре. Това упражнение мисля да го повтаряме поне 5-6 пъти за 2014 и чак края на годината да се отправим за кота 115.
----------
п.с. И при всеки такъв импулс нагоре ти ще се появяваш и ще викаш : "5-ааааа вълна, казах ли ви...................", а пък аз ще си прибирам крото по 400 пипа и ще чакам следващото слизане на тест зоните за нови позиции.
Как сте агънца???
Абса що са делиш от групата веееееяла да видиш кви плъхове си имате у София
че ти изгризат гумите на БМВ-то
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Е, да, когато сме имали толкова ясно изразена импулсна петица на горе, очакването е за тройка надолу.Разбира се, че е корекция, но на по-голям тренд отколкото си мислиш.
Ще ти кажа аз за какво ще дебна.
Слизане до 98.50 , 400-450 пипа много рязко нагоре в стил Х вълна, после слизане до 98-98,50 пак 400-450 пипа рязко нагоре. Това упражнение мисля да го повтаряме поне 5-6 пъти за 2014 и чак края на годината да се отправим за кота 115.
Друга тема е дали импулсната петица НАИСТИНА е завършила.
Все още са възможни "изненади".
Движение нагоре ще има, това е ясно.
Нека да видим каква ще е структурата на движението, дали ще се движи като "Х" или като петица.
Сигурното е, че и ти, и аз сме в състояние да отличим корекцията от импулса, особено на толкова голям ТФ..
Тогава ще коментираме отново какво следва.
Ееее ай сега, остай го малко тук да внесе яснота по темата с йената, че виж как сме седнали всички и го слушаме (четем) внимателно![]()
Давай Абс, искаме още и още инфо - жадни за знания сме (или поне някой от нас де)![]()