Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ivaceda (03-01-2014)
Не, не винаги са само три вълните за корекция.
По-горе съм ти написала обозначенията при различните видове корекции.
Възможно е да се разавива корекция a-b-с, но това , което си нарисувал да е само (А) от нея.
Възможно е е сега да се развие (B), а след това трябва да има (C)
Мисля така, защото, пак ти казвам,
не съм чувала за корекция от такъв мащаб, която да развие корекция по-малко от 23.6% фибо.
А тук нямаме достигнато това ниво. Ще го достигнем на 103.50.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
infesta (03-01-2014)
Благодаря за отговора, знам колко е досадно да обясняваш нещо на някой новобранец и съм ти признателен че имаш търпението да споделяш опита си с нас, сигурен съм че е полезен на много от съфорумницитеНе, не винаги са само три вълните за корекция.
По-горе съм ти написала обозначенията при различните видове корекции.
Възможно е да се разавива корекция a-b-с, но това , което си нарисувал да е само (А) от нея.
Възможно е е сега да се развие (B), а след това трябва да има (C)
Мисля така, защото, пак ти казвам,
не съм чувала за корекция от такъв мащаб, която да развие корекция по-малко от 23.6% фибо.
А тук нямаме достигнато това ниво. Ще го достигнем на 103.50.![]()
Bloody Ivo (03-01-2014)
Последна редакция от ivaceda : 03-01-2014 на 09:55
Това е хоризонтален триъгълник (корективен в В - вълна) и началото му започва от ''А''............................ Това не е симетричен или правоъгален ............... Не мога да ти го извада от книгата да видиш , че е точно така . Мога само да ти покажа еи тези хоризонтални триъгълнициНали , виждаш , не е задължително да започва и да е свързано с предишната импулсна вълна
----------
А и така както си го направила , ''В'' НЕ ОПИРА В ЛИНИЯТА И НЯМА СМИСЪЛ
А, не си мисли, че аз знам всичко.
Като почне по-сериозна корекция, се омотавам здраво и я гледам умно.
Но поне основните положения смятам, че съм ги схванала.
''С'' - СЪЩО ..............................
Личното ми мнение е, че възходящия импулс в долар/йена временно приключи със 105.43, първа голяма цел надолу 98.40, втора и крайна голяма цел надолу 94.05, на 94 са разположение много тежки бидове на японската централна банка и си мисля, че пазара по време на счетоводните репатрации ще се опита да им се озъби за миг.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
Ет'ва е приказка .................... Нямам твойто самочувствие да го обявя така директно , ама от няколко дена се мъча леко да го подскажа тука ........................ СРИВА ЩЕ Е ГОЛЯМ !!! Щом и Абсата така мисли , ..................нема 3-та , нема 5-та ......................... НАДОЛУ - то ще е яко !!!!!
Не е задължително B да опира в линията.Това е хоризонтален триъгълник (корективен в В - вълна) и началото му започва от ''А''............................ Това не е симетричен или правоъгален ............... Не мога да ти го извада от книгата да видиш , че е точно така . Мога само да ти покажа еи тези хоризонтални триъгълнициНали , виждаш , не е задължително да започва и да е свързано с предишната импулсна вълна
----------
А и така както си го направила , ''В'' НЕ ОПИРА В ЛИНИЯТА И НЯМА СМИСЪЛ
Изобщо не е задължително всички върхове на триъгълника да опират в линията.
Такива идеални примери можеш да видиш само в учебник.
На графиката не са такива.
Нормално е някой (или някои) от върховете да не опират в линията.
Рисуват ги така, за да ги схванат обучаващите се. Иначе съвсем ще се объркат.
Но ти, предполагам, че чел само учебници, не си посещавал курсове, и е нормално да имаш само примерите от учебниците пред себе си.
Но даже и да не свързвам върха, триъгълникът си е все така валиден в тези му рамки:
![]()