Ръсел, петрол, дакс.
Но предимно петрола
Иначе и насдака и дауто са много добри.
Ръсел, петрол, дакс.
Но предимно петрола
Иначе и насдака и дауто са много добри.
L1914 (06-06-2014)
L1914, по въпроса, които си задал на миналата страница, аз мисля твърдо, че НЕ се взима нищо, което не взимаш редовно и със статистика. Няма значение колко красиво изглежда и какво е моментното ти настроение, общия резултат с такъв подход става непредсказуем, а управлението на позиция, която не е част от системата ще е субективно, което значи че уж за хубаво, но накрая остава потенциала вредата да е по-голяма.
Всеки ден виждам по 2-3 "входа" допълнително, но не можеш да огрееш навсякъде.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
L1914 (06-06-2014)
Че да го вкара в статистика тогава.L1914, по въпроса, които си задал на миналата страница, аз мисля твърдо, че НЕ се взима нищо, което не взимаш редовно и със статистика. Няма значение колко красиво изглежда и какво е моментното ти настроение, общия резултат с такъв подход става непредсказуем, а управлението на позиция, която не е част от системата ще е субективно, което значи че уж за хубаво, но накрая остава потенциала вредата да е по-голяма.
Всеки ден виждам по 2-3 "входа" допълнително, но не можеш да огрееш навсякъде.
Какъв е проблема ?
Доколкото разбрах, той не говори за някакви пеперуди или гартли222, което пък е още по-рядко.
Ако го е вкарал в статистика според теб ще задава ли тоя въпрос? Ако е така човека няма да пита какво да прави с нещата, които вижда странично, а вече ще го прави.
Всяко едно нещо, което направиш поради моментно хрумване е опасно с оглед дългосрочния успех, включително и взимането на някакви допълнителни неща заради страха да не пропуснеш...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ако не е наясно по какви критерии да го впише в статистика, тогава е разбираемо да пита.Ако го е вкарал в статистика според теб ще задава ли тоя въпрос? Ако е така човека няма да пита какво да прави с нещата, които вижда странично, а вече ще го прави.
Всяко едно нещо, което направиш поради моментно хрумване е опасно с оглед дългосрочния успех, включително и взимането на някакви допълнителни неща заради страха да не пропуснеш...
И евентуално по някакъв асоциативен път да формира и ясни правила за даденият сетъп, който да стане на сигнал и да го впише едва чак тогава в статистика след проверка на бактест....май сложно стана![]()
Днес два часа се канех да вляза в сделки, но все се отказвах в последния момент и изпусках добрия вход, защото после се оказваше, че съм бил с правилна прогноза. Накрая чувствах, чеАко го е вкарал в статистика според теб ще задава ли тоя въпрос? Ако е така човека няма да пита какво да прави с нещата, които вижда странично, а вече ще го прави.
ще пусна някоя грешна поръчка само, за да "преодолея" нерешителността си! Затова загасих компютъра и избягах надалече от него!![]()
Определението "прогноза" не е много правилно, ти не прогнозираш изхода на сделката, в която си влезнал, а сумарно изхода от примерно 20сделки в които ще влезнеш. Ако позицията, която си видял е станала, това не означава, че "прогнозата" ти е била правилна, а че в дадения момент така се е случило, със същия успех можеше да е стопДнес два часа се канех да вляза в сделки, но все се отказвах в последния момент и изпусках добрия вход, защото после се оказваше, че съм бил с правилна прогноза. Накрая чувствах, че
ще пусна някоя грешна поръчка само, за да "преодолея" нерешителността си! Затова загасих компютъра и избягах надалече от него!Правилно/грешно не значат лимит/стоп.
За избягването на неправилна търговия с гасене на пс-то или друг похват съм напълно съгласен![]()
Да, напълно прав си и дори като си пишех коментара се намръщих на думичката "прогноза", но я оставих, защото иначе трябваше да използвам лафа - "налучках посоката", което не звучиОпределението "прогноза" не е много правилно, ти не прогнозираш изхода на сделката, в която си влезнал, а сумарно изхода от примерно 20сделки в които ще влезнеш. Ако позицията, която си видял е станала, това не означава, че "прогнозата" ти е била правилна, а че в дадения момент така се е случило, със същия успех можеше да е стопПравилно/грешно не значат лимит/стоп.
За избягването на неправилна търговия с гасене на пс-то или друг похват съм напълно съгласен
много професионално, но аз пък да не съм някакъв гениален трейдър?![]()
То с механична система наистина не може да се говори за никаква прогноза. Само статистика или както сега ми викат на английски "data". Та със статистика знаеш че ако правиш еди колко си сделки, трябва да печелиш горе долу еди колко си пари, само ако си спазил еди кои си правила. Така че при чисто техническа система не бива да има прогнози, субективизъм или нещо от сорта.Определението "прогноза" не е много правилно, ти не прогнозираш изхода на сделката, в която си влезнал, а сумарно изхода от примерно 20сделки в които ще влезнеш. Ако позицията, която си видял е станала, това не означава, че "прогнозата" ти е била правилна, а че в дадения момент така се е случило, със същия успех можеше да е стоп Правилно/грешно не значат лимит/стоп.
За избягването на неправилна търговия с гасене на пс-то или друг похват съм напълно съгласен