Сърбия не е отбелязан на картата, редно е да се допълни в червеноhttp://www.saprotiva.org/technology-domination/
Има ли държави където не са се намесвали въобще тия САЩ?![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
mck (27-05-2014)
Като излезе скандала със Сноудън имаше една карта къде са им устройствата за подслушване - в София беше бъкано.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
"В нощта,когато паднала Берлинската стена,огромна тълпа от 5 000 човека разгромила зданието на немското разузнаване ЩАЗИ.Изнесли всичко-документи,архиви,имената на разузнавачите на ГДР.Наблизо била резиденцията на КГБ на СССР.Като видял побеснялата тълпа,началника и просто избягал.Останалия вътре подполковник поел командването,и като видял,че ще го сполети същата съдба като на сградата на ЩАЗИ,повикал близката военна част.А техния генерал отговорил,че без заповед от Москва не може да направи нищо,а Москва мълчи,не отговаря.
И тълпата влязла в двора на КГБ на СССР-пет хиляди,с камъни,бутилки,пияни и озверели.Подполковника излязъл от вътре и се обърнал към тях:
"Това,че падна Берлинската стена,е поради добрата воля на моята страна!Разберете правилно-зданието,което охраняваме,е собственост на друга държава!Ние сме офицери и изпълняваме своя дълг..."
Вътре имало 8 човека,застанали по прозорците,всеки с личното си оръжие.Пред тълпата стоял сам подполковникът,с 12 патрона в пистолета си.
"Вие знаете-аз съм офицер.Имам 12 патрона,последния ще оставя за себе си.Но аз ще стрелям,изпълнявайки дълга си.Няма друг начин."
После той се обърнал и бавно се заискачвал по стълбите,очаквайки всеки момент някой да хвърли по него камък или бутилка.Изкачвал се много бавно,и когато се обърнал-видял че тълпата започнала да се разотива.Никой от немците не влязал в зданието на КГБ нея вечер.Никой не докоснал документите или архива.
Тази история станала почти легенда в Дрезден-немците и до днес разказват с гордост за подвига на неизвестния тогава подполковник.
Бъдещия президент Владимир Путин."
ем те нали у технологичните джаджи туряли още от завода като излизатрутери, лаптопи, телефони... не знам колко е вярно туй и дали е чак толкоз масово, ама имаше и таквиз статии тогаз
![]()
Едно време бившето Бодк имаше всякакви работилници, всеки стол и всичко по посолствата се караше оттук.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Благодаря за историята и клипчето. Едва ли е градска легенда изфабрикувана за да се вдигне имиджа на президента. Не е случаен, ясно е като бял ден, но с нашите продажни политици и възраждаща се Русия - нищо хубаво не ни чака."В нощта,когато паднала Берлинската стена,огромна тълпа от 5 000 човека разгромила зданието на немското разузнаване ЩАЗИ.Изнесли всичко-документи,архиви,имената на разузнавачите на ГДР.Наблизо била резиденцията на КГБ на СССР.Като видял побеснялата тълпа,началника и просто избягал.Останалия вътре подполковник поел командването,и като видял,че ще го сполети същата съдба като на сградата на ЩАЗИ,повикал близката военна част.А техния генерал отговорил,че без заповед от Москва не може да направи нищо,а Москва мълчи,не отговаря.
И тълпата влязла в двора на КГБ на СССР-пет хиляди,с камъни,бутилки,пияни и озверели.Подполковника излязъл от вътре и се обърнал към тях:
"Това,че падна Берлинската стена,е поради добрата воля на моята страна!Разберете правилно-зданието,което охраняваме,е собственост на друга държава!Ние сме офицери и изпълняваме своя дълг..."
Вътре имало 8 човека,застанали по прозорците,всеки с личното си оръжие.Пред тълпата стоял сам подполковникът,с 12 патрона в пистолета си.
"Вие знаете-аз съм офицер.Имам 12 патрона,последния ще оставя за себе си.Но аз ще стрелям,изпълнявайки дълга си.Няма друг начин."
После той се обърнал и бавно се заискачвал по стълбите,очаквайки всеки момент някой да хвърли по него камък или бутилка.Изкачвал се много бавно,и когато се обърнал-видял че тълпата започнала да се разотива.Никой от немците не влязал в зданието на КГБ нея вечер.Никой не докоснал документите или архива.
Тази история станала почти легенда в Дрезден-немците и до днес разказват с гордост за подвига на неизвестния тогава подполковник.
================================================== ======
Доста хитро нещо е шпионската игра според мене да ви кажа аз аТа тъй заглавието го копнах от едноименния филм.
Тема за любителите на теориите на конспирацията, истински истории, както и за инсайдърите в борсовата търговия.
..........
Един интересен факт.
Повечето предполагам знаят, че по време на събития в Сърбия, Пентагона по погрешка удря китайското посолство в Белград, разрушават и убиват дипломатите.
По това време директор на ЦРУ е Джорд Тенет, който впоследствие написва една много интересна книга - В окото на бурята.
В едно свое интервю той споделя следната история.
Китайското посолство наистина е ударено поради грешни координати от Пентагона.
Имало някакъв офицер, който разбрал че са грешни, пускал рапорти, но така и така никой не го отразил и станал гафа с китайците.
Минало време, една сутрин непосредствено след взимането на решението за нападението над Ирак, влязъл адютанта му при него и едновременно почнали да му звънят по телефона .
Всички казвали, че китайците току що са им изпратили писмо, в което пишело- Това са верните координати на посолството ни в Багдад моля проверете, за да не стават отново грешки и оттогава тази история се повтаря.
........
Та това е мястото за истински и въображаеми истории.
----------
Dosta dobar klip spored mene i e to4no po temata koqto e ot goliqma polza"В нощта,когато паднала Берлинската стена,огромна тълпа от 5 000 човека разгромила зданието на немското разузнаване ЩАЗИ.Изнесли всичко-документи,архиви,имената на разузнавачите на ГДР.Наблизо била резиденцията на КГБ на СССР.Като видял побеснялата тълпа,началника и просто избягал.Останалия вътре подполковник поел командването,и като видял,че ще го сполети същата съдба като на сградата на ЩАЗИ,повикал близката военна част.А техния генерал отговорил,че без заповед от Москва не може да направи нищо,а Москва мълчи,не отговаря.
http://politikus.ru/industry/17100-h...-pentagon.html
На 12.04.2012 самолет от руските ВВС Су-24 без оръжие на борда облита американския есминец "Доналд Кук",снабден със супермодерната информационно-управляваща система "Иджис",както и с крилати ракети "Томахоук".
Самолетът преминава в опасна близост,с показна предизвикателност и безразличие.Точно 12 пъти!
На следващия ден 27 американски моряци подават рапорт за уволнение,поради "рисковете за живота им"!
Една правдоподобна версия за случая:Су-24 е имал най-новата система за радио-електронна борба-"Хибины",и с нейна помощ напълно е изключил супермодерното ПВО на есминеца,след което 12 пъти е показал тоталното си превъзходство...
Няма по страшна гледка за американците от празните екрани на радарите и осъзнаването на пълното безсилие срещу един не толкова нов самолет.Което обяснява и последващата деморализация на личния състав...
Последна редакция от petar : 04-06-2014 на 09:24