докажи го, че от спреда, а не от т.1.12............... трудно ще е, нали
![]()
п.п. не мога да се регна във онзи форум![]()
![]()
мда,това че сделката е изпълнена 16 секунди след 14 е лошо ,защото там бенча ше се оправдаят ,че няма ликвидност в избухването на новината ,обаче такова нещо като изтриване на сделката защо трябва да има ... не трябва ли да изпълнят на първата възможна цена все пак ?
И съвсем лошото е ,че първите им цени на които котират ,за разлика от другите , започват чак над 1.29 ...
Всеки случаи дължат поне обяснение защо не изпълняват като се появява ликвидност ,а направо трият...
И поне за мен изводи има за това как при другите /например актива/ ликвидност се появява 50 пипса по рано от при бенча ...![]()
Build your own dreams, or someone else will hire you to build theirs ...
коя се пада 00 минута на таз графика - тоз последния бар преди гапа ли или първия след гапащот ордера е изпълнен в 16-тата секунда от 00 минута - демек ако е първата след гапа на графиката наистина е в гапа без котировка
ама ако е последния преди - лошо за бенча
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
от друга страна па ако липсват първите 20 секунди от графиката - как тъй изпълняват ордери без котировкидемек пак лошо за бенча
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
stts (19-07-2015)
1.12.Възможно е да се допуснат грешки при цените на финансовите инструменти, котирани от
БенчМарк Финанс. В такива случаи БенчМарк Финанс има право да развали дадена сделка или да промени грешната цена ,
на която сделката е изпълнена,до исторически вярната пазарна цена ,
ако:
1.12.1.БенчМарк Финанс може да докаже на Клиента , че по време на операцията е котирана цена, която е явно неправилна
-----------------------------
Както колегите вече забелязаха, Бенчмарк трябва да докажат, че нито един от технит 10 ДОСТАВЧИЦИ НА ЛИКВИДНОСТ, не е имал котировки. Не е моя работа да го доказвам. Ако се съди по графиките, единствените с гап са бенча. Нито **CM нито SAXObank имат гап. А останалите 8 доставчика не ги знам, защото бенча ги крият.
Относно отварянето на по-висока цена, те са ми звъняли, но за да ме рекотират. Да ме прощават, ама както пише в договора, първо трябва да докажат, че цената е грешна. А те това не са го направили. Това, че не съм им вдигнал телефона не прави сделката невалидна.
Ще си търся правата, за сега ще изчакам официално становище от бенча и, ако откажат компенсация ги хвърлям на КФН, а после до ESMA или европейското КФН. Каквото и да направя ще го систематизирам и ще го публикувам, за да знаят всички как и от кого да си търсят правата. Не сме африканска държава, ще пижа жалби като за световно. Утре си купувам електронен подпис и ги започвам.
Ако си сметна колко пипса съм загубил до петък вечер, когато затвориха пазарите, става въпрос за 18 000лв. приблизително. Пак казвам, бенча не са ми изпратили никакви доказателства, че всичките им доставчици на ликвидност са нямали котировки. Изпратиха ми една таблица с 4 реда, дето може всеки да си я направи. Нито имаше източник, нито за кой доставчик на ликвидност става въпрос. ЕДИН ОТ ДОСТАВЧИЦИТЕ на ликвидност имал технически проблем !!!! Е хубаво, ами останалите 9 доставчика ???
Бенча са рутирали оръдерите към някой дето им дава парички или са започнали да играят срещу клиентите си. Каквото и да е си заслужава сигнал до КФН
----------
Графика нямаше, но котировки ИМАШЕ. Цената се променяше. Аз имам договор с Бенчмарк, дал съм заявка и те са ми изпълнили поръчката. Какво става след бенча си е техен проблем. Защо са решили да ми рутират поръчката към доставчик на ликвидност дето имал технически проблем ? И КОЙ ТОЧНО Е ЗАСТАНАЛ СРЕЩУ МЕН, за да ми се изпълни поръчката ? Нали уж са NDD, софтуер няма как да изпълни ордер срещу нищото.
Вижте какво им пише на сайта:
Търговия без рекотиране
Посредници, които използват No Dealing Desk, какъвто е БенчМарк Финанс, не рекотират своите клиенти, защото те не определят котировките и не заемат насрещна страна по клиентските сделки. Ако някоя от банките доставчици на ликвидност предостави дадена котировка, поръчките, които са за тази цена, се изпълняват на нея. Този бизнес модел ни позволява да изпълняваме всяка сделка без рекотиране и да не налагаме ограничения по отношение на всякакви видове скалпиращи стратегии, които биват рекотирани при брокери, които заемат насрещна страна по клиентските сделки.
-----------------------------------------------------
Ми като не заемат позиции срещу клиентите си защо са ми звъняли по телефона да ме рекотират ?
А ето какво пише и за търговия по новини на сайта им:
Търговия около новини
БенчМарк Финанс позволява търговия около новини, независимо дали чрез пазарни и отложени поръчки, стредъли или всякакви други видове стратегии. Брокерите, които не рутират сделките на клиентите си към реалния пазар, често налагат ограничения при търговията около новини и това може да доведе до невъзможност за вход или изход от позиция.
------------------------------
А в моя случай верно не ме ограничиха да вляза, просто после ми анулираха сделката.
Последна редакция от JIn : 19-07-2015 на 15:17
Ай пък ся и рутиралиАко бяха рутирали щяха да те слипнат или рекотират. Някой галфон в дилинга им се е осрал. Натискай ги гадовете да си платят за гяволука. Скриншотовете от други брокери определено ще ти помогнат за това, особено ако са от техни доставчици на ликвидност.
![]()
JIn (19-07-2015)
Точно това ми е мисълта, никъде не са ме рутирали, а доставчика на ликвидност дето имал технически проблем са самите те.Иначе както казваш, щяха да ми треснат един слипидж 90 пипса.
----------
Въпросните правила не са включени нито в общите условия, нито в договора. В Самият договор в раздел 8.1 пише, че за решаването на проблеми ще се ползват въпросните правила, те били на сайта и щом подпишеш се съгласяваш с тях. Съгласете се, че е супер некоректна практика, та тези правила дори ги няма написани с дребен шрифт. Както и да е, сигурен съм, че са се консултирали с юристи като са го писали и немога да ги бутна там. Но в самите правила пише, че могат да ми затворят позиция АКО докажат, че цената е била грешна.Novak, не четеш ли какво пише в договора ??? ...... според мен са си вързали гащите(не защитавам Бенча - дори и аз избягах от тях)
п.п. дори след малко ще попитам тук дали колегата има някакви шансове
Чета, чета, ама току виж се окаже че такава клауза противоречи на някой закон и си пада, просто това не е работа за прост юрист.Novak, не четеш ли какво пише в договора ??? ...... според мен са си вързали гащите(не защитавам Бенча - дори и аз избягах от тях)
п.п. дори след малко ще попитам тук дали колегата има някакви шансове
А това че юрист е писал договора бъди сигурен, ама безгрешни такива няма, както и практика по много фирми в бг е дори да не са прави да отричат до дупка, съденето не е ефтино мероприятие откъм нерви, време и пари и доста от тях на това разчитат, а други пишат това дето им поръчва клиента без много.много мисъл.
Юристоконсултите на фирмите, или ако са към кантора да ги обслужва някой тия неща се дават на начинаещите юристи, а и двете категории не блестят
но 18 бона са си цифра дето си заслужава, човек да се потруди да си види шансовете накъде бият.
Последна редакция от Novak : 19-07-2015 на 15:27
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
бой смело напреди кът приключат делата дан забравиш да им подпалиш офиса
![]()
виж у лога (у графа 'журнал' последния, ако не - в папката на метата) ко пише - също може да има нещо интересно![]()