Аз слагам винаги лимити...................................
----------
Най важно според мен е да отделиш време да си следиш отворените позиции а не да разчиташ на стопове и лимити.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
то и да ги следиш и да не ги следиш не е ли едно и също ти не можеш със следене да повлияеш на пазара![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Но можеш да държиш юздите на магарето постоянно а това е много определящо за крайният резултат,според мен.
Аз го оставям волно и без контролно само през нощта понякога ако се проточи някоя позиция.
Последна редакция от Звездолин : 22-05-2014 на 23:02
Е аз като го следя се е случвало да нямам стопове и да оставам с отворена уста, гледайки как някой гап ми отнася сметката!![]()
Слагам стоп слагам лимит и следя само да преместя стопа на плюс.
какво значи да го оставиш безконтролно ... когато излиза новина и пазара прави 100-200 пипа срещу теб за минути , и ти ако нямаш стоп , дори за малко да не си пред компа и ще иде на вятъра цялата търговия
Не ми се е случвало до сега подобно опъване в обратна на моята посока,но това само потвърждава че е необходимо да се седи на компа толкова време колкото е необходимо след като имаш отворени позиции.
За сега рекорда ми е 10 часа нон стоп във Форекса.
Резултат 10 успешни сделки.![]()
Само да те питам, като ти опъне да речем на М5 една свещ от 50-100 пипа и задържи, ... ти си на компа - гледаш, ... и какво ...?Не ми се е случвало до сега подобно опъване в обратна на моята посока,но това само потвърждава че е необходимо да се седи на компа толкова време колкото е необходимо след като имаш отворени позиции.
За сега рекорда ми е 10 часа нон стоп във Форекса.
Резултат 10 успешни сделки.
Все още е много неща не си виждал и не е зле да имаш някакъв алгоритъм за подобни ситуации, ... щото, ако разчиташ само да усредняваш - може, но трябва много голяма сметка, позволяваща смислени начални обеми ... А със сметка от $2-3-5К тоз филм не става ... Иначе по твойта схема е въпрос на не много време да си в киреча с двата крака ...![]()
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
За такива ситуации май няма алгоритъм , а естествената реакция е да замръзнеш и само да мигаш. Те така ловците отстрелват нощно време и глигани и зайци като ги осветят изненадващо с прожектора и те замръзват, понеже не знаят какво се случва
"Не ме е страх от този, който е тренирал 10 хиляди удара с крак по веднъж, а от този, който е тренирал един ритник 10 хиляди пъти!" - Брус Лий.
Ще се запознае със свещта на мъртвеца и как седи като колец на графиката.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark