Само да те питам, като ти опъне да речем на М5 една свещ от 50-100 пипа и задържи, ... ти си на компа - гледаш, ... и какво ...?
Все още е много неща не си виждал и не е зле да имаш някакъв алгоритъм за подобни ситуации, ... щото, ако разчиташ само да усредняваш - може, но трябва много голяма сметка, позволяваща смислени начални обеми ... А със сметка от $2-3-5К тоз филм не става ... Иначе по твойта схема е въпрос на не много време да си в киреча с двата крака ...
Ти хубаво му думаш, ама не очаквай да има особен ефект. След втория-третия кол, ако е по-малко инат и има нещо горе, може и да се опита да промени подхода.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ми не е така, ... ако си предвидил такава ситуация - то е нормално да имаш и процедура за нея ...![]()
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
Новобранец (23-05-2014)
Много е трудно според мен човек да съумее да изиграе адекватно такава ситуация, ако изобщо може да се говори за адекватност. Тогава емоците взимат контрол над ситуацията, а мисълта контролира тялото, следователно действията ни ще са с неизвестен край. Това е от личен опит, но ако наистина човека си е пресметнал по мащабно нещата можи би няма да има голям проблем. Само трябва да знаем, че като сме нови не трябва да съдим по временните успехи.
"Не ме е страх от този, който е тренирал 10 хиляди удара с крак по веднъж, а от този, който е тренирал един ритник 10 хиляди пъти!" - Брус Лий.
Длъжен си да отработиш ситуацията адекватно, ... иначе просто нямаш място там, дето си седнал ...Много е трудно според мен човек да съумее да изиграе адекватно такава ситуация, ако изобщо може да се говори за адекватност. Тогава емоците взимат контрол над ситуацията, а мисълта контролира тялото, следователно действията ни ще са с неизвестен край. Това е от личен опит, но ако наистина човека си е пресметнал по мащабно нещата можи би няма да има голям проблем. Само трябва да знаем, че като сме нови не трябва да съдим по временните успехи.
Ако угаснат част или всичките моторетки на аероплана, докато си фърка щастливо и безхаберно, ... пилотчетата трябва ли да стоят замръзнали и да чакат да видят, дъл ше паднат или не, или требе да се уловят у работа и да свършат туй, за кот са учили и им се плаща ...
----------
Бе разумен мъж изглежда, затуй си позволявам така да му влизам, ко требе и по остро даже, ... стига само файда да има ...![]()
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
Това вече се нарича опит , а с опита идва самочувствието и контрола над мисълта и тогава вече може да се говори за адекватност.Длъжен си да отработиш ситуацията адекватно, ... иначе просто нямаш място там, дето си седнал ...
Ако угаснат част или всичките моторетки на аероплана, докато си фърка щастливо и безхаберно, ... пилотчетата трябва ли да стоят замръзнали и да чакат да видят, дъл ше паднат или не, или требе да се уловят у работа и да свършат туй, за кот са учили и им се плаща ...
----------
Бе разумен мъж изглежда, затуй си позволявам така да му влизам, ко требе и по остро даже, ... стига само файда да има ...![]()
"Не ме е страх от този, който е тренирал 10 хиляди удара с крак по веднъж, а от този, който е тренирал един ритник 10 хиляди пъти!" - Брус Лий.
Само да те питам, като ти опъне да речем на М5 една свещ от 50-100 пипа и задържи, ... ти си на компа - гледаш, ... и какво ...?
Все още е много неща не си виждал и не е зле да имаш някакъв алгоритъм за подобни ситуации, ... щото, ако разчиташ само да усредняваш - може, но трябва много голяма сметка, позволяваща смислени начални обеми ... А със сметка от $2-3-5К тоз филм не става ... Иначе по твойта схема е въпрос на не много време да си в киреча с двата крака ...
Хич не смятам да ти обяснявам стратегията ми за отваряне и затваряне на ордери така че това са просто твои интерпретации и предположения без да знаеш нищо за моята тактика.
Само ще вметна че аз не отварям и затварям позиции на база М1 или М5 така че продължавай с предположенията ако те влече.
И ако мислиш че просто така си цвъкам ордери само да съм в играта и после блея и стискам палци на гол късмет си много далече от истината.
Панимаеш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз панимая, ма ти не панимаеш все още бая работи ...Хич не смятам да ти обяснявам стратегията ми за отваряне и затваряне на ордери така че това са просто твои интерпретации и предположения без да знаеш нищо за моята тактика.
Само ще вметна че аз не отварям и затварям позиции на база М1 или М5 така че продължавай с предположенията ако те влече.
И ако мислиш че просто така си цвъкам ордери само да съм в играта и после блея и стискам палци на гол късмет си много далече от истината.
Панимаеш.
Някакво раздразнение ли се долавя ... ?
Няма проблем по принцип да спра, щом та дразни това, което пиша ...
И не ме интересува на никой стратегията, опитвам се да ти кажа, че нямаш защита, без значение къде и как влизаш, всичко са просто някакви вероятности ...![]()
От теб конкретно не се дразня,но от писанията на някои елементи тук в които няма опит за съвет а само кратки фрази с едва ли не лоши пожелания по мой адрес искам да им кажа да го таковат подводно до откат.Аз панимая, ма ти не панимаеш все още бая работи ...
Някакво раздразнение ли се долавя ... ?
Няма проблем по принцип да спра, щом та дразни това, което пиша ...
И не ме интересува на никой стратегията, опитвам се да ти кажа, че нямаш защита, без значение къде и как влизаш, всичко са просто някакви вероятности ...
Пак казвам стратегията ми е не е такава каквато предполагате,още повече характера ми е хазартен но с много премерен и осмислен риск.
Вече е активна реалната ми сметка,днес ще е захранена и с кеша,вероятно днес няма да търгувам на нея защото ще съм на работа поне до 20ч.,така че вероятно сефтето по нея ще е в понеделник.
Кой пра,кой крив ще си проличи във времето на база резултати ми на база нея за начало.
Отивам да изкарам реални кинти от други занимания сега.
Лек и успешен ден на всички.![]()