До многоточието всичко добре. Но после ако обичаш да ми кажеш от инструменти/история как става - със "свали", с "добави" или как че нещо не ми се получава. Нито пък ме пита за тайм-фрейм.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Ей затова говоря
Избираш си колкото ти трябва и готово.![]()
Не да местиш със пейдж даун и пейдж ъп до несвяст.
Най-отдолу под всички графики където са датите има едно триъгълниче/показалец, местиш го и то ти показва с линия къде искаш да бъдеш. Като смениш фрейма където си избрал е централната точка. Само трябва да бележиш с обикновена вертикална линия за удобство избраното място, понеже не се рисува визуално.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
със "свали"... маркираш си който инструмент искаш или само конкретен таймфрейм от него - и цъкаш свали
то си ги добавя после във графиката, ако ти натовари компютъра много там дет са девятките може да редуцираш втората цифра - ама май трябваше да рестартираш платформата за да има ефект
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Погледни тук - http://www.alpari.co.uk/support/faqs...data-available
Можеш да не се престараваш с броя барове, дай му 250 000 за точно 10 години назад.
Eli2356 (30-09-2013)
Ми женския и мъжкия начин на търгуване явно са доста различни.Друг начин няма, стратегиите са абсолютно стандартна система на 15минТова което правиш сега не внушава никаква сигурност, как знаеш колко поредни стопа да очакваш? Как знаеш каква успяваемост имаш? И т.н... Ако решиш да въведеш промени с 2-3 страници назад по графиката ли ще тестваш? И още повече как си тренираш ума да вижда правилните неща? Система, която си нямаш идея дали работи през годините е абсолютно тото за мен...
Шегувам се, но може и да има известна доза истина, както има истина (уж) и за различния начин на мислене на двата пола.
Да започнем оттам (за да ти се затвърди убеждението, че стратегията ми не внушава никаква сигурност), че стопове почти не ползвам, т.е. по принцип не ползвам от година да речем.
Успеваемостта ми я пише в Стейтмънта като го извадя от историята на акаунта и е доста висока. Профит фактора ми за последно беше над 15 за последната 1 година, но това не е съвсем достоверен критерий, по-показателно е как се движи equity спрямо balance, дори и да няма drawdawn-и - и двете трябва да растат с горе-долу еднакви темпове в резултат на търговията (не от външно захранване на сметката).
Моят ум сам по себе си се е компютъризирал явно с течение на времето от гледане на много графики в движение и за мен е далеч по-важно моментното поведение на курса при важни нива/трендлинии, според което и действам. Освен това следя няколко, даже напоследък само 1 индикатор. Съжалявам, но не правя бектестове и въпреки това успеваемостта ми е доста висока - просто имаме различен стил на търговия. Но ще ми е много интересно да науча повече за твоя начин - най-малкото, защото е твърде различен от моя.
Последна редакция от Eli2356 : 30-09-2013 на 19:20
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Такаааа, това за първи път го разбирамНай-отдолу под всички графики където са датите има едно триъгълниче/показалец, местиш го и то ти показва с линия къде искаш да бъдеш. Като смениш фрейма където си избрал е централната точка. Само трябва да бележиш с обикновена вертикална линия за удобство избраното място, понеже не се рисува визуално.
И странно, някак се появи на едната, обаче на другите го няма.
Ей така празно е:
От къде го карам да се появи ?
----------
Ей тука се появи долу в ляво.Най-отдолу под всички графики където са датите има едно триъгълниче/показалец, местиш го и то ти показва с линия къде искаш да бъдеш. Като смениш фрейма където си избрал е централната точка. Само трябва да бележиш с обикновена вертикална линия за удобство избраното място, понеже не се рисува визуално.
Как да накарам да се появи там където го няма ?
![]()
Eli2356, желая ти успех по твоя начин...наистина...но просто не ми вдъхва никакво доверие относно това ако сега печелиш дали ще печелиш и догодина или идния месец. Ако трябва да съм честен чуя ли за трейдинг без стопове за мен всичко приключва...
А моя метод е абсолютно най-стандартния в този бизнес - измислил съм си някаква система и съм я тествал бар по бар 1:1 с това, което виждам наживо 12 години назад за всяка валутна двойка, която търгувам. и съответно знам колко поредни стопа може да има, колко ми е най-слабия месец, най-силния, средна печалба на сделка и още безброй неща. Всички неща които правя са тествани върху 100+ примера назад. Всички козметични промени по системата правя на база тази информация. Ако нещо по-конкретно ти е интересно с радост ще опиша по-подробно![]()
Натиснах Свали, преди това маркирах NZD/USD, сваля се нещо дълго време и сега като погледнах даже не се вижда къде се е запаметило. Зададох му от 2000 г насам. А за тай-фрейм хич и не ме попита.със "свали"... маркираш си който инструмент искаш или само конкретен таймфрейм от него - и цъкаш свали
то си ги добавя после във графиката, ако ти натовари компютъра много там дет са девятките може да редуцираш втората цифра - ама май трябваше да рестартираш платформата за да има ефектАко не те затруднява да го напишеш стъпка по стъпка, ще е най-добре, че явно има нещо гнило.