Аз имам далече по мощни инструменти за изследване на пазара от теб и повярвай ми няма такава сигурност.
Колкото по бързо свикнеш с тая мисъл толкова по добре
Колкото по бързо престанеш да се възприемаш на сериозно толкова повече ще печелиш![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Именно. Вече дадох един пример за паунда, сега ще дам и друг - някъде 2011 година, мисля че беше ,когато индекса Дау се срина с няколко фигури и повлече пазара. Настана абсолютна паника.
После се разбра, че е грешка при вкарването на цената на някакви акции. Те примерно стрували 100 долара, но някой продал огромен пакет за 1 долар. И системата се побъркала. После имаше разправии и големите акули ги
компенсираха, но малките трейдъри едва ли?![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това се случва от време на време и е просто един стоп, не може по никакъв начин да те бутне
Не знам какво имаш предвид точно и какви са повечето ресурси, но виж моята гледна точка - имам система, която търгувам и развивам две години и е тествана от 2002-ра насам. Системата няма губещ месец и последните 20месеца виждам наживо, че всичко е точно както на тест. Вярно, в бъдеще може да се случи чудо и да спре да печели, но в този бизнес това е най-голямата възможна гаранция, която можеш да имаш. И факта, че всички други успешни трейдъри имат същата гаранция само увеличава стойността й.
Дори да се случи чудото и пазара да се промени из основи, все ще има хора които печелят и тези хора разбира се ще са хората, които вече притежават умението да търгуват и са били успешни до момента, вариант пазара да позволи на аматьори да прибират парите на професионалните трейдъри няма и няма и да има докато изобщо съществува пазара![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не знам коква система имаш но те уверявач че ако се потдава на математическо алгоритмизиране двете години могат да се съкратят до 1 седица Освен това през следващата седмица ще се знае докога и до колко може да се усъвършенства системата ти
Сам разбираш че чрез ръчна търговия това е трудно че дори и невъзможно
Успех !
Не мисля, че те разбрах напълно, но.... системата ми смятам, че макар да е обективна не може да бъде автоматизирана. Мисля, че автоматизирана система може да печели дългосрочно, на теория поне, само ако са направени много големи жертви с размера на печалбата и се търгува консервативно. Двете години forward тест и козматични донастройки така или иначе са задължителни за да имаш сигурна стратегия, на която да си повериш парите.Не знам коква система имаш но те уверявач че ако се потдава на математическо алгоритмизиране двете години могат да се съкратят до 1 седица Освен това през следващата седмица ще се знае докога и до колко може да се усъвършенства системата ти
Сам разбираш че чрез ръчна търговия това е трудно че дори и невъзможно
Успех !
А въпроса ръчна или автоматизирана търговия за домашния трейдър....моля се да съм тотално в грешка, но не мисля, че ще дойде скоро времето, в което роботите ще заменят хората.
Ами просот писането на таблички ексел след всяко ръчно търгуване и анализите им е доста досадно и неефективно и трудоемко занаятиеНе мисля, че те разбрах напълно, но.... системата ми смятам, че макар да е обективна не може да бъде автоматизирана. Мисля, че автоматизирана система може да печели дългосрочно, на теория поне, само ако са направени много големи жертви с размера на печалбата и се търгува консервативно. Двете години forward тест и козматични донастройки така или иначе са задължителни за да имаш сигурна стратегия, на която да си повериш парите.
А въпроса ръчна или автоматизирана търговия за домашния трейдър....моля се да съм тотално в грешка, но не мисля, че ще дойде скоро времето, в което роботите ще заменят хората.![]()
Така е, но робота не се програмира сам, необходимо е истински трейдър да го направи, такъв се става по старовремски начин. Ако не е тайна актуалната ти машинка способна ли е да оцелее бактест 10-ина години назад?
Верно ,ма на мена така ми по интересно Освен тва аз вече си имам калъп
Шаблон ,само вкарвам вграден индикатор да дава сигнали по стратегията която искам да изследвам
Конфекция брато кво да правиш
Не се издържа иначе![]()
Всеки с идеята си, дано е ти носи дългосрочен успехАма ли някъде из форума коментирано технически това, което правиш? Интересни са ми базови неща - какви цели месечно/годишно се гонят с такъв тип търговия и дългосрочния успешен бактест възможен ли е на теория без периодични донастройки?
Няма бре То на мен не ми е ясно кво правя че и другите да бъркам ,не че ще разберат нещо деВсеки с идеята си, дано е ти носи дългосрочен успехАма ли някъде из форума коментирано технически това, което правиш? Интересни са ми базови неща - какви цели месечно/годишно се гонят с такъв тип търговия и дългосрочния успешен бактест възможен ли е на теория без периодични донастройки?
Обшо взето ровя в нета намирам си стратегияка Правя и индикатор и вкарвам индикатора в калъпа После експерементирам
В 96% от случаите резулта е загуба на време
Нямаш си представа колко много и все фалшиво гуро са навъдило![]()