И въпреки всичко, кабела си потдържа едно постоянно темпо на поевтиняване спрямо долара! По-голямо поевтиняване, отколкото виждаме при еврото. А на острова поне аз, не съм прочел за някакви сътресения. Дано задържи още известно време темпото.
И въпреки всичко, кабела си потдържа едно постоянно темпо на поевтиняване спрямо долара! По-голямо поевтиняване, отколкото виждаме при еврото. А на острова поне аз, не съм прочел за някакви сътресения. Дано задържи още известно време темпото.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
здравейте. току що се регистрирам в форума и съм доста нов в трейдинга като цяло. в момента съм си изградил една стратегия към която гледам да се придържам и поне за сега търгувам само gbp/usd по нея. главно използвам ема(5 и 10), so(10,3,3) и rsi(14) и търгувам на едночасова графика посредством тях. днес преди обяд индикаторите ми дадоха на пръв поглед добре изглеждащ знак за отваряне на къса позиция и продължаване на тредна в който е влязла двойката от няколко дена, но преди малко забелязах, че на четири часовата графика се е появила странна бича дивергенция. и понеже както казах съм доста нов в трейдинга ми е интересно вие какво мислите за създалите се обстоятелства? при положение, че утре е петък и е доста странен ден за търговия като цяло как мислите ... дали е по-добре да закрия позициите, които съм отворил на лека печалба или да следя утре след 9-10 часа сутринта как ще започне да се движи инструмента с отварянето на лондонската сесия?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
При кабела съм вече 90 пипа на +. Като гледам икономическия календар, не се очакват някакви изненади от острова. Мисля да му преместя лимита с още 50 пипа. И стопа разбира се!
преместих лимита и аз. ще гледаме какво ще стане на съпротивата при 1.5380 - 1.5400 ... дано се наложи пак да го местим тоя пуст лимит :d
Аз си останах на 90 пипа +. Сигурно ще го оставя за понеделник. Не бързам да му дърпам ръчната. Може да я оставя късметлииска!
Тази дивергенция не те ли притеснява?
За сега са 112 пипа профит. Оставям я и за уйкенда. Пък в понеделник да му мислим! То и утре ще мислим, а на края какво му дойде!
Мандалото хлопна. Кой затворил, затворил. Мен ме плашат лихвените суапове. Стремя се да не държа позиции дълго време, не съм фен на carry trade стратегията. Колкото до дивергенцията, добре си направил, ако си затворил късата си позиция. 124 пипса са една изключително добра печалба, особено за начинаещ трейдър.
Успех!
Не съм я затворил и съм горе долу доволен от това. На много места четох, че е най-важно да се придържаш към стратегията си. Точно това и направих. Индикаторите, които съм избрал да използвам, не са ми дали сигнал за затваряне на позициите макар тази дивергенция(лошото е, че не съм сигурен дали стратегията ми е печеливша). Затова реших да постъпя дисциплинирано и да се придържам към плана си. В понеделник ще видим как ще тръгнат нещата. Ако индикаторите дадът сигнал за затваряне на позициите и някаква допълнителна информация за нови дълги такива ... няма да се поколебая. Но се е оформил доста добър мечи тренд и мисля, че една дивергенция не е достатъчен индикатор за обръщане на пазара нали така?
Много се надявам да съм поне на прав път с форекса ... ще ви помоля ако имате някакви критики върху това което пиша или ви се струва, че са глупости, да казвате. На никой няма да се обидя стига критиката да е градивноЧувствам се, както преди 4-5 години тепърва навлизах в покера ... и чувството е много приятно
![]()