ех деца. не сте работили , не сте били работодатели не знаете.
работил съм със всякакви хора. такива дето взимат 400 и такива които взимат 2400.
българите не се стимулират с пари. това мога да се закълна над него. има такива които го правят, но те са си такива хора, не го правят заради парите , а го правят за да покажат че могат и че са по добри.
всички останали искат твърда заплата, за да си стоят на гъза и нищо да не правят. това са българите. като един започва работа и му кажеш че има да свършва еди колко си неща и ще му плащаш еди колко си. той се съгласява. свиква с работата. обаче фирмата се разраства и ти му даваш още повече работа, той веднага почва да мрънка що не му плащаш повече.(това е недопустимо по принцип. мрънка се поне след 6 месеца или 1 година). но да кажем , вдигаш му заплатата, респективно на увеличението на задълженията. след 6 месеца човека напуска, щото работата му е прекалено много и той не може да издържи. това е българина. това е в повечето случаи. има и късметлии които си намират свестни хора които искат да работят. ама повечето работни хора вече си имат работа.
точно това е и основната причина европейците да не искат да инвестират в българия. защото хората са много мързеливи. дори и да им плащаш те пак не искат да работят.
ето ви още един пример.
в румъния взимат малко повече пари от нас, не е много разликата.
обаче от опит мога да ви кажа че там работят и 2 пъти повече от нас.
не слушайте как хората ви разправят "ако ми дават повече пари аз ще работя повече" - да бе.
някой познавате ли който да вика " аз си скъсвам гъза от работа за тази фирма, работя извънредно, намирам клиенти и т.н. и те не ме повишават". аз такива не познавам. всички които правят това са повишени. които не са отдавна са си намерили по добра работа.
та недейте да мислите българите за много работливи. то е смешно просто :d
ПС: ще ми обясни ли някой защо главните букви не излизат ?? ще ме изкарате неграмотен тука
Виж:Положението в БГ и с колко пари може да изкарва един човек ! Част 8