В тоя тесен рейндж с малки обеми не знам как печелиш доволно,но наистина е хубаво че винаги дава по нещо независимо къси или дълги се пускат
Аз все пак си оставам с късата идея и държа малък обем от 142 за 137 .
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Без значение казваш.... бее, хайде по-добре без коментар да го оставя това (макар че не ми е ясно защо "в случая" - да не би нещо там да се крие разковничето?).
29.04.2014 - японците мислят да си дадат банкова почивка
30.04.2014 - в неизвестен час както обикновено - изявление по паричната политика...
За момента - горна граница на седмичен канал - изход от борбата: неизвестен.
![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Това което показва графиката в момента няма нищо общо с това което трябва за Европа. Обезценяването на еврото ще стане, но в момента ситуацията е друга и ще мине доста време.
@pablo е много прав за политиката на банката на Япония. Техния фундамент е по влиятелен.
Ами погледни графиката от няколко седмици насам.Що новини,що словоизлеяния на високопоставени дебели клечки и нищо не беше в състояние да я помръдне тази йена така както се движеше преди половин година без да има много фундамент.Без значение казваш.... бее, хайде по-добре без коментар да го оставя това (макар че не ми е ясно защо "в случая"??).
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ми... 18-месечен тренд току-така ли се обръща - с няколко добри данни, докато Курода си пее старата песен на нов глас?![]()
Очевадно up–тренда губи сила и инерция, обаче не се дава така лесно... Май ще изчакат и следващия стейтмънт за паричната политика утре за някаква по-твърда посока.
Пп То да бяха само няколко седмици - май 18 или 14 ги броих оня ден.
Пп2 На седмична се образува почти перфектна фигура диамант между другото.на доларовата йена. Тук е змия на припек.
Последна редакция от Eli2356 : 28-04-2014 на 23:40
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Мда,то не е речено да се обръща тренда.Просто да си направи една прилична корекция.Ама като не ще да корегира накрая може да се наака наистина и да се катурне .Ми... 18-месечен тренд току-така ли се обръща - с няколко добри данни, докато Курода си пее старата песен на нов глас?![]()
Очевадно up–тренда губи сила и инерция, обаче не се дава така лесно... Май ще изчакат и следващия стейтмънт за паричната политика утре за някаква по-твърда посока.
Пп То да бяха само няколко седмици - май 18 или 14 ги броих оня ден.
Пп2 На седмична се образува почти перфектна фигура диамант между другото.на доларовата йена. Тук е змия на припек.
Доларовата йена почти е сигурно че ще се потопи до 100-така,но това няма да е достатъчно на евройената да тества 137,както и на гепито за 165.И понеже на този етап малко не ми се чине евродолар и кабел да падат много ,може и да продължат мъките още няколко седмици.
Малиии, сакън!Мда,то не е речено да се обръща тренда.Просто да си направи една прилична корекция.Ама като не ще да корегира накрая може да се наака наистина и да се катурне .
Доларовата йена почти е сигурно че ще се потопи до 100-така,но това няма да е достатъчно на евройената да тества 137,както и на гепито за 165.И понеже на този етап малко не ми се чине евродолар и кабел да падат много ,може и да продължат мъките още няколко седмици.Сигурно са решили да го вписват в Книгата на Гинес за най-дълъг престой на финансов инструмент на едно място.
За а..то съм напълно съгласна - ината най-накрая като нищо може наведнъж да му излезе и да доведе до масова хоспитализация на бикове.
Пп Между другото януари имаше някаква самотна корекция на месечна. Сега в най-трагичния случай за меците може да се изсили направо към 151, но по-редно е да има поне още едно по-значително слизане надолу.
Последна редакция от Eli2356 : 29-04-2014 на 00:08
Дори и да се изсили до 151 ,после пак ще падне поне до 140.Меците няма да пострадат ако играят с умерени обеми .Когато започнах с късите от 145 стопа ми беще разчетен на 155.Сега съм спечелил вече от късите за да издържа стоп и до 170.Така че продължавам да съм мечка.Ако видим първо 150 ,ще чакам 140 и излизам с малка печалба.Ако видим 137 първо излизам на голяма печалба,а ако удари 170 без да пада надолу съм ще се простя с с цялата печалба от 6 месеца насам.
Eli2356 (29-04-2014)
Бравос!!!Дори и да се изсили до 151 ,после пак ще падне поне до 140.Меците няма да пострадат ако играят с умерени обеми .Когато започнах с късите от 145 стопа ми беще разчетен на 155.Сега съм спечелил вече от късите за да издържа стоп и до 170.Така че продължавам да съм мечка.Ако видим първо 150 ,ще чакам 140 и излизам с малка печалба.Ако видим 137 първо излизам на голяма печалба,а ако удари 170 без да пада надолу съм ще се простя с с цялата печалба от 6 месеца насам.
Наистина е много луда Лудата Яна и може да очакваме всякакви трендови изцепки от нея, въпреки че до момента много качи, даже повече от очакваното. Хубавото й е, че като поеме един тренд си го кара до откат (с редки изключения). Въпросът е къде ще направи отката. Говорим за големите графики, по които явно търгуваме с теб.
Ако ще катери не и давам повече от 148-149 ,тръгне ли нагоре без 137 преди това .Оттам за норматив ще я забият![]()