Анализ на висок фрейм.
http://prikachi.com/images/302/3587302D.jpg
Анализ на висок фрейм.
http://prikachi.com/images/302/3587302D.jpg
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Продължение на развитието от онзи ден.
Идеята не е да давам сигнали, а само да покажа предимствата при търговията с този инструмент.
http://prikachi.com/images/495/3595495o.jpg
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
http://www.trading-naked.com/mb-9-30-setup.htm
Който желае може да прочете тук.
Сетъпите тук са представени с 9ЕМА и 30WMA. На мен лично 30WMA не ми пасва и използвам 30ЕМА. Това са и тези две плъзгащи, които присъстват на графиките ми.
Като идеята поради, която ги използвам не е толкова да гледам сигналите по тях, а да виждам степента на ускорение. Понеже при различната активност мащаба малко или много се променя.
Веднъж виждаме 100тика в прозореца, в който гледаме, а друг път виждаме 200.
За да не ни обърква така поднесената информация или поне мен, аз използвам тези плъзгащи средни.
Т.е. иначе погледнато почти нищо общо с конвенционалната идея, която се разпространява на шир и на длъж за пресичането им.
Ето и нагледно за какво говоря.
С розовият правоъгълник съм обозначил рейнджовата зона. Там както се вижда е една широка консолидация започнала след първото импулсно движение от оупъна на US сесията. В такава зона аз не отварям позиции. Малко по-късно наближиха и запасите, които се съобщават в 17:30 и както се вижда, ако имах позиции, едва ли щяха да са с добър край. Поради случилите се движения, отново няма читав и надежден вход и е по-добре да се изчака повече развитие. Същото се показва и от плъзгащите, което в случая не ни помага защото това го виждаме и без тях, поне аз го виждам. След още малко време вече се формира и по-надеждният вход.
Имаме пробив, на върха от новините, който ревърсва надолу и последва флаг. След като му се изпълнява целта, следва корекцията, която формира по-нисък връх от върха на флага(първата червена стрелкичка). Все още обаче сме в розовата зона и докато няма пробив нагоре или надолу риска е по-висок. Но понеже и обема вече е повишен, както и видимо по-ниските върхове, то вход може да се пласира на 98.25, което предполага доста висок стоп поне на 98.60. Затова е по-добре да се рискува от 98.45. Разбира се точно на тази графика не вижда защо да има точно там вход, но не това е важното.
След като движението се ускорява, то се движи под червената плъзгаща и докато нямаме пробив на нея и достигане на синята, то изхода е излишен. Като докато такъв пробив и устойчиво затваряне над нея се появи то вече бяха формирани над 100 тика.
Още по-добра беше ситуацията от дъното нагоре. Там където спря цената имаше подкрепа, която се отчете повече от отлично и същият сценарии с плъзгащите за нагоре.
http://prikachi.com/images/628/3595628f.jpg
Причината поради, която пропускам много от входовете е, че избирам да влизам само в най-надеждните и с риск/риурд над 1:2. Това означава, че ако имам стоп на 20 тика, и евентуален таргет, както е при флагчето от 20 тика, аз го пропущам умишлено, а не защото не съм го видял.
В една от любимите ми книги пише, че да се стои и да се бездейства било много трудно. Всъщност това не е проблема, проблема е в това, когато настъпи времето да направиш нужното.
А както казва и Сорос: There are a lot of shoes on the shelf; wear only the ones that fit.
Това е и идеята, не да си измисляме нови и нови стратегии а да използваме нещо определено, което сме установили че работи за нас и от там насетне да увеличаваме търгуемият обем, а не сложността на действията. Колкото е по-сложно, толкова повече се увеличава възможността за грешка.
А относно загубите, отново ще цитирам Сорос: "If a trade doesn't work he's confident enough about his ability to win on other trades that he can easily walk away from the position. If you're extremely confident, taking a loss doesn't bother you."
Често сделките, които биват осъществявани са резултат от пробване на късмета, а това струва много. Ето и един примерен трейдинг план от Джеф Куинто.
Има видео и pdf файл.
Последна редакция от greedforsuccess : 01-08-2011 на 11:43
Утре от 16:00 до 17:00 часа наше време ще има уебинар.
Ето и детайли кои ще го водят и какво ще включва. Мисля, че ще е интересно да се види.
Търговията ще бъде на живо от отварянето на маркета.
Live Trading with Markus and Mark
Date: Wednesday, 03 August 2011
Time: 8:00-9:00 am CT
Speaker: Markus Heitkoetter, CEO, & Mark Hodge, Head Coach, Rockwell Trading, Inc.
Sponsoring Firm: Infinity Futures and CME Group
In this webinar Markus and Mark will show you:
• How to trade the opening in four markets: CME Group e-mini S&P, e-mini Dow, Euro ** Futures and 30-year Bonds.
• How to prepare for the trading day.
• When to enter and when to exit.
• Where to place profit targets and stop losses.
• How to set realistic trading goals.
• ... and more.
http://www.cmegroup.com/education/ev...-and-mark.html
Ще погледнем пък и винаги има какво ново да се научи
Успех !
Е това е уникално.
http://prikachi.com/images/598/3675598F.jpg
след време ще те замоля да ми пратиш някоя книга pdf. ама още за сега имам какво да чета.
Дяволското ниво на съпротиваПонякога и такива интересни случайности изникват
Все пак трябва и да е забавно ..
Успех!