А бе стига сте се занимавали и губели време в тия джебчийски схеми. Научете се да търгувате професионално.
А бе стига сте се занимавали и губели време в тия джебчийски схеми. Научете се да търгувате професионално.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ние не се занимаваме но някои "състезатели" вече робот измислиха за скалпинг.
Казва се Turbo-profit v.2.4![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Защо мислиш че не можем.А разни такива начини разнообразяват търговията и може да се научи нещо интересно.
Направих първата двойка сделки и излезе печеливша.Сега ще цапна 2-ра двойка сделки. Не е важно една схема дали е аматьорска,джепчийска или по какъвто и да е начин нестандартна.Трейдърите масово четат книги на всички езици които владеят и продължават масово да губят,така че за всякакви експерименти има място .
послепис:край на експеримента-брокера на втората сделка ми забави изпълнението на поръчката и отвори на по -голяма загуба.При тези малки стопове това се отразява зле на ММ доколкото може да го има при такава схема.Цезаре предложи нещо друго![]()
Последна редакция от hanuman : 01-06-2011 на 10:41
На мен скалпинга обаче ми е скучен и много често води до много чакане за 50% а и по-малко печелба цял месец активна търговия ...
Затова максимум 50% процента от сметката за 300 пипса при 250 ~ 300 позиции ... и ако сметката е 100$ печалбата е смешна сравнение с класическата търговия . Още нещо спреда е свит много вече и ако има 5 движения на ден за скалпин да се реализират максимум 3 или 4 нека са 4 по 3 пипса това прави 12 пипса печалба на ден.
Най-добре е да се търгуват повече от две валутни двойки ! - когато си в течение на повече основни валутни двойки по-лесно прогнозираш пазара защото имаш много повече информация ...
hanuman има значение, дали се насочваш професионално към нещата и си решил да направиш пари, и друго е да търсиш слабости в брокера например, за да му отмъкнеш някакви 100-200 или даже и 1000$ да са. Това е несериозно.
За "трейдърите четат масово", не съм съгласен, не четат. Когато преглеждат някаква информация те я преглеждат на зиг заг, въобще не вникват в написаното. Губят защото нямат знания и съответно не знаят какво и защо да правят. Нямат никакъв план за действие, не са наясно дори с основни неща.
Ceasar както ти харесва и приляга на характера това си избери. Но 50% за 20 работни дни да се направят ако мислиш, че е малко си в грешка и то голяма. И защо 3-4 пипса на сделка, че то това едва покрива само разходите за сделка. Целите са от порядъка на 10-15 пипса и ако може и повече.
За търгуването на повече двойки не е точно така, това може да доведе до объркване. Повече информация изисква повече ресурс за анализ и разбиране.
Какво значи да му отмъкнеш?Търгуваш и или печелиш или губиш.По-скоро брокерите правят разни неща за да ни отмъкнат каквото могат.А95% от трейдърите да не четат и да не знаят какво правят,не ми се вярва.Друг е въпроса че едва 2-3% от написаното и то все от мастити автори може да се приложи печелившо.Не си ли го преработиш и не го ли адаптираш към себе си няма да ти помогне.
hanuman именно търгуваш и или печелиш или губиш, но онова за което говоря не е търговия.
Ето ти пример: Брокерът А е пропуснал да отбележи че в някои CFD има положителен суап, които по правило не трябва да има и не може да те изкарат на плюс, обаче въпреки това се случва. Ето това е една грешка в брокера от която джебчийството се надява да извлече полза, обаче като започне да извлича, брокера проверява какво се случва и схемата вече не става. И не би могла да стане, ако брокера си беше прегледал нещата още в началото.
Друг пример: лагване на котировките. Единият брокер дава забавени котировки с няколко секунди, може и 2-3 секунди да са, това е достатъчно. Ето джебчийте отново искат да отмъкнат. Само че като се качат много маймуни на клона и брокера се усеща и тази схема вече не става.
Трети пример: Популярна каса преди време беше позволила опцията "точно изпълнение на ордери в извънборсов пазар". Или иначе казано можеш да си пласираш стоповете преди да е отворил маркета и като има гап, а ордера ти е в гапа и нормално няма как да ти се изпълни на цена, която я няма, брокера обаче ти го изпълнява. Ето това е отново слабост в брокера и тарикатите се опитват да извлечат полза. Е тази схема също не стана за повече от няколко седмици дали и толкова имаше. Брокера олекна с около 15К и това беше.
Та примери за измами има много и най-разнообразни. Но стабилните търговци търгуват и търсят реален пазар, на който сделките се изпълняват по правилник, а не търсят моментни слабости.
Не виждам смисъла от влагането на много усилия за постигането на нещо малко за кратък период от време.
За адаптацията е ясно.
Тия чалъми не съм ги пробвал а и не искам.Сегашните ми чалъми са да обирам бонусите и да си правя експерименти,но с по-малките бонуси като на маркетива например.С по - сериозните пари вече търгувам по-дългосрочно и за да не се изкушавам да си нарушавам стратегията на малките бонусни сметки си чеша крастата.Ако подходя сериозно и към тях,може и доста добре да ги увелича,но от много сериозност може и да се изчерпи търпението.Така ми е по-лесно психически,а поне 50% от успешната търговия се крие в психиката.
Търпението се изгражда с профита. Колкото е по-устойчив толкова и търпението е по-голямо, защото знаеш какво да правиш и какво да не правиш и няма пробванки.Тия чалъми не съм ги пробвал а и не искам.Сегашните ми чалъми са да обирам бонусите и да си правя експерименти,но с по-малките бонуси като на маркетива например.С по - сериозните пари вече търгувам по-дългосрочно и за да не се изкушавам да си нарушавам стратегията на малките бонусни сметки си чеша крастата.Ако подходя сериозно и към тях,може и доста добре да ги увелича,но от много сериозност може и да се изчерпи търпението.Така ми е по-лесно психически,а поне 50% от успешната търговия се крие в психиката.
За лесно психически, какво му е трудното ? Чакаш някакъв сетъп и действаш. Ето за пример, аз до обяд например ако търгувам нещо стане ли 12-13 часа и спирам. После за щатската отново сядам да видя нещо мога ли да изтъргувам и към 19-20 часа спирам. А едни от най-хубавите часове за търговия са именно тези с най-много пласиран обем, а те са по време на европейската и после през щатската сесия.
Ето тук е разковничето-ЧАКАШ.Ама не чакамА на дневна чакам.
.Но сега имем две по-големи сметки и в момента си доуточнявам вътредневна стратегия - там сигнали ММ други работи и скоро ще я започна по едната и смятам да чакам.Без чакане не става.