Брей Цезаре Ти си можел и да мислиш бре
Пък аз та мислех за по будала
Бравос Бравос Хареса ми !
Предварително се извинявам на теб и на всички млади хора които все още знаят как се прави "мисленето"
Общо взето за голяма част от сегашната младеж може да се каже че са "изгубено поколение"
Какво имам предвид.
В библията /така така сме взели да я разчопляме таз библия / пише на едно място че :
"Всичко тайно ще стане явно и всичко явно ще стане тайно"
Брех , викам си туй пък що ще е
Треба да е некоя поредна попска глупост.
Да ама не
Това беше при социализъма.
Извъртя се света и социализъма си отиде.
И с него всичко що бе тайно изведнъж взе да става явно.
За КГБ-то За ченгетата и тн...
Дори включително и грижливо пазената тайна , че хамеркенците печатат хартийки и папат от целия свят на вересия.
До тук добре ,викам си ,половината от предсказанието почва да се сбъдва
Ама кое ще е това "явното" което ще става тайно , недоумява кратуна проста.
Пък то....Преди няколко години имах квартиранти.
Прилично семейство млади хора,платени войници ,работиха в казармата наблизо.
Един ден бойлера се бе повредил и трябваше да му се свали капака.
Дадох на момчето една отверка и той я сложи хоризонтално на капака отдоло и взе да чука по нея за да го отлепи.
Нищо сложно но той чукал в средата на отверката и ми я върна силно деформирана.
Но от къде може да знае едно такова елементарно за мен явно знание че върхът на отверката е закален а тялото не е и ако искаш да не я деформираш трябва да чукаш в близост до върха ,където място закалено и устойчиво.
Виждате ли как едно простичко на глед ,явно знание за една нищо и никаква отверка изведнъж е станало тайно знание.
В древноста ковачите са били считани за магьосници.
Но те просто са запази традицията на явното знание , наследено от предците им и което явно знание е било постепенно забравено от съвременниците им ,заради което те ,съвременниците им ,са ги считали за магьосници
Ето защо важни са първите 7 години и онова което ще наследиш като навици знания и ценностна система от родителите си
И ако те са от "изгубеното поколение " ,какви ли ще са децата им.
Нещата в този свят не са прости и почти винаги имат повече от една страта.
Това да не ти е телевизор ,че да го гледаш само от едната страна![]()