Това е добре. Мога ли да го пейстна на някой приятели? Предполагам ще ми разрешиш, и аз го пускам!! Това е положението в БГ!!
Това е добре. Мога ли да го пейстна на някой приятели? Предполагам ще ми разрешиш, и аз го пускам!! Това е положението в БГ!!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Пускай го, не е нужно да ме питаш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Вече го пуснах. В една друга социална мрежа си разменяме разни шегички с приятели. И ще има за какво да си разменяме реплики!
Ето колко човека издържаме без военните и полицията
През септември 2011 г. броят на наетите по трудово или служебно правоотношение в администрацията на изпълнителната власт е 97 204 души, показват данни на Националния статистически институт.
В централната администрация са били заети 54 615, а в териториалната - 42 589 души.
Наетите в администрацията нарастват спрямо юли и август, сочат данните. През юли общо в администрацията са били заети 96 837 души, а през август - 97 063.
В тези данни не се включват наетите в Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, уточняват от НСИ.
Най-многочислени от заетите в централната администрация са били работещите в административните структури, създадени с нормативен акт, които имат функции във връзка с осъществяване на изпълнителната власт.
През септември техният брой достига 25 471 души. На второ място по численост са изпълнителните агенции, където през септември са работили 17 674 човека. За държавните комисии са работили 489 души.
Добре де! Нека да наемат и двойно повече! Но да има някакъв ефект! Да снасят нещо и да си заработват заплатите! А ако трябваше да издържаме и 100000на армия както бе преди 30 години? Ако трябваше всички деца да ходят лятото на пионерски лагери. Както ходехме ние! Тогава какво? Имаме ли политика за повишаване заетоста в материалното производство. За внедряване на нови технологии. За привличане на инвестиции? Сигурно. Но при някое от по-, по-, по- следващите правителства. Когато няма да ни има като нация!
Аз най-много се дразня на тези, които не плащат осигуровки и данъци. Ако всеки си плаща всичко, няма да сме на това положение. Още повече ме хваща яд, когато се замисля, че след време тези, които са си плащали осигуровките ще вземат една мижава пенсия, а тези които не са плащали нищо ще се уредят със социална или по болест пенсия и ще получават пари, без да са внесли нито лев.
Аз най-много се дразня на тези, които не плащат осигуровки и данъци. Ако всеки си плаща всичко, няма да сме на това положение. Още повече ме хваща яд, когато се замисля, че след време тези, които са си плащали осигуровките ще вземат една мижава пенсия, а тези които не са плащали нищо ще се уредят със социална или по болест пенсия и ще получават пари, без да са внесли нито лев.
Естел, радвам се че се включваш, отдавна не си писала.
Нещата с осигуровките иданъците не са толкова прости колкото си ги представяш. Да не говорим, че липсва мотивацията за това.
Ако ти си работодател и си пред дилемата, Да спестиш 10 бона от осигуровки или да съкратиш 20 човека, като разпределиш работата им на останалите служители, без да им дигаш заплатите и попиташ служители кой вариант избират 20 да останат без работа, другите да бачкат повече и да се плати всичко на държавата, или да минат в сивото и всички да си запазят работа какъв мислиш че ще е резултата.
Ти лично как би постъпила в една така ситуация.
Тук не коментирам кое е редно и кое не.
Ако осигуровките бяха поименни, а не солидарни, сигурно картинката щеше да е съвсем друга. Но вече е късно за една такава реформа. Говоря и за пенсионните, говоря и за здравните. И да могат да се наследяват от наследниците. Човек работил цял живот и си заминал при някаква катастрофа два месеца преди да се пенсионира!
С този пример исках да кажа, че е хубаво да си говорим че всичко трябва да се плаща на държавата, но когато си поставен пред избора на държавата ли да платиш или на хората, а гледаш всеки ден тези хора в очите, а държавата е нещо ефимерно в бг което само иска, но нищо не дава е малко трудно да си съвестен данъкоплатец.
Какво мотивира сега хората в БДЖ да стачкуват, ясно им е че тая компания е във фалит от години и се крепи на държавни субсидии, но всеки един от тези хора на средна възраст 50 години им е ясно, че оттук нататък стават трайно безработни-цитираше се бройката от 7 000 човека да се съкратят. Компанията, ако фалира те пак остават без работа.Така че просто нямат избор, а първо ще съкратят тези, които не ги пази кодекса и ще останат майките с деца от администрацията и трудоустроените, които предполагам че не са малко число и кой ще движи компанията? Кой ще ги кара тия локомотиви.
А за личните фондове си прав, но просто няма как да стане - държавните служители, воените и полицията как ще го натрупат, а те са може би една пета от работещото население в момента.
И в социалното осигуряване и в здравното е избран солидарния модел.
Новак, аз съм минен инжинер. Още 1992 год. ликвидираха най-напред уранодобива. Около 2000 год ликвидираха и рудодобива. След това за 5-6 години цените на металите на международния пазар се вдигнаха 10 пъти! Сега ще ликвидираме ж.п. транспорта. И след няколко години икономиката току виж почне да се съвзема. И на нас ще ни потрябва ж.п. транспорт. И тогава ще почнем да инвестираме.