Гледат да не похарчат някой лев в повече. А защо едно време имаше хора, без нито един ден трудов стаж в живота си, получаваха пенсии?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Когато фактите говорят и боговете мълчат. Тя е кмет едва от 3 години и сега, тази година за първи път в новата история на България в София ще се строят нови 17 детски градини с помощта на държавата, с които ще се разкрият 1600 нови места. На това ли казваш задълбочаване на проблема? Тя не може за един миг с магическа пръчка да изчисти мръсотиите на предишните кметове.Ако следиш цифрите, проблемът се е задълбочил при нейното управление, а пък учителка по -руски и бивша школска директорка се предполага, че бидейки конкретно в тая сфера би трябвало да се справи, ако е добър управленец, а относно компетентността по другите ресори ми е съмнителна, единственото което не е под съмнение е верността и към Бойко.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
GeorgiRR, Знам и аз съм се сблъсквал с такива идиотщини!
.................................................. ............................
Поне парите, които ще се усвояват са за нещо много належащо, което е трябвало да се направи още по времето на Софиянски, но тогава мислеха само как да строят молове, а не за хората, които ще ползват тези молове.
А кой на кой е верем няма значение - важното е какво се прави за разрешаване на проблемите на обикновените хора, не само на богатите.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Всички, които работим и плащаме данъци , сме ощетени от системата. Това е положението.
Най-доброто качество на парите е тяхното количество!http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/bpDzb
Във втория си пост съм сложила доста цифри, които навеждат на сериозен размисъл и не са толкова прости нещата както ги представя ГЕРБ ще осигурим още места.Поне парите, които ще се усвояват са за нещо много належащо, което е трябвало да се направи още по времето на Софиянски, но тогава мислеха само как да строят молове, а не за хората, които ще ползват тези молове.
А кой на кой е верем няма значение - важното е какво се прави за разрешаване на проблемите на обикновените хора, не само на богатите.
А моловете няма какво да ги месиш те са частна инициатива, който ги строи да си прави сметката, тук говорим за общински пари - и как се употребяват те за образованието.
Нарочно го написах толкова дълго - защото съм наясно, че тези които не са задълбавали в детайлите въобще не са наясно.
Има огромно разминаване в цифрите, което както казах не се наемам да обяснявам, всеки да си прави изводите.
А, че е мътна цялата работа то е ясно, но защо и как не се наемам да разсъждавам.
Факт е че при понижение на раждаемостта недостига на места в детските градини се увеличава - този дисбаланс не е нормален, но колко хора си задават този въпрос.
Защитавай си я градска ти е, но това за мен не я прави добър кмет.
Има разлика между държавни и общински пари, в случая говорим за общински пари.
Финансирането на детските градини и училищата се извършва от общините по места, а не от държавата.
Яслите са към МЗ, но също се финансират от общината
Специализирани градини за заболявания са към социалното министерство, но диабетните, за глухономите и други отдавна ги закриха, както и помощните училища.
За два случая знам за помощни училища, закрити по времето на Фандъкова и продадени имотите на частни фирми.
А нямало ли е вариант просто да се преустроят на детска градина.
Както казах, мен вече не ме грее, ни ще взема нещо от държавата, нито съм чакала, аз съм вече на вълна университет.
Но пак опираме дотова, че само си говорим, но нищо не се прави и всеки се вълнува от това което му е на главата.
Бидейки детето ми в тая система съм си направила труда да проуча как работи и съм разбрала, че никак не е просто, както и факта че няма желание отвътре да се реформира защото колкото и да мрънкат учителите и работещите имат едно спокойно статукво без изисквания към тях, което се стремят със всички сили да запазят.
Аз съм имала и имам шанса да си реша проблема, но колко са като мен.
Нито съм богата, просто образованието на децата ми е приоритет, а говоря баш за обикновените хора тук, дето са по две заплати и скат да правят нещо за децата си.
Последна редакция от Novak : 10-02-2013 на 14:36
Парадоксално,но това разочарова и развращава хората.Голяма част от свестните хора поради тези причини напускат България,защото не искат да си пропилеят годините и енергията в безсмислени борби със системата,която уж искахме да променим!
Eli2356, МОЛовете се строяха с частни пари. А детските градини с държавни. Малка разлика, но съществена. Но важното е че все пак са отчуждили терени. Щото това е най-трудната част. Инак, и аз знам как се строи за 3 лв., а се актува за 5 лв.![]()
С тази политика само ще направят така, че сивия сектор отново да се увеличи до размери от преди 6-7 години . А за младите, не знам. Почти 80% не виждат реализацията си в България.
Най-доброто качество на парите е тяхното количество!http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/bpDzb