1000лв е голяма заплата ?![]()
Поставяне на дограма, което значи че има и опасност от падане. И 1000лв ти се виждат много, че работника очаквал да ги получи.
Ами е затова е ад наемането, защото никой нормален не иска да се труди без пари.
А не че не иска да работи.
Ама не знам как да го обясня че и ти и Станислав да го разберете.
Вие гледате от страната на работодателя, не от страната на работника и ви се виждат и 500лв заплата, като давате, че все едно може бентли да си вземе работника с тея "много" пари.
Наскоро говорих с един познат където се заговорихме за пари. И той силно убеден твърдеше, че не били нужни много пари за да се живее нормално, на което аз помислих, че говори за средната РЗ и естествено не се съгласих въобще. После се оказа, че под малко пари за живеене той имал предвид 1500евра месечно като минимум.
В София имам приятел който има фирма подобна на твоята предполагам. И той се занимава с ремонти и дейността е сходна. Та той даваше на момчетата, които са студенти даже средно около 1200лв и им заплащаше за свършената работа, която най често отнема един следобяд. Дори не работят целодневно по 8 часа.
Имаше 4-5 момчета при него.
Та не знам как ги правите тези сметки, но да твърдите че българите били мързеливи и не им се работело при положение, че им се заплаща за под дори здравословното хранене, въобще не мисля, че е оправдано.