Няма как да стане това изобщо според мен, безброй фактори ще се намесят и плана ще отиде по дяволите. Пари при пари отиват е поговорка, която е наистина универсална, а трейдинга според мен не е бизнес за хора без никакви пари.
Няма как да стане това изобщо според мен, безброй фактори ще се намесят и плана ще отиде по дяволите. Пари при пари отиват е поговорка, която е наистина универсална, а трейдинга според мен не е бизнес за хора без никакви пари.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Че то не е до психика, а комфорт на бита, имаш ли го оттам нататък, не те притеснява дългия хоризонт.
Аз съм си направила един такъв акаунт на годишна база, още не е направил година де, но от месец някъде не съм го пипала.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Ако имаш най-необходимото за да преживяваш може....и дори тогава ще е много много трудно да устискаш години. Отделно на това тегленето на част от печалбите е също добре за психиката, защото с времето цифрите ще станат прекалено виртуални
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Въпроса беше каква психика трябва да има човек, за да си спре живота за 2-3години и да се отдаде изцяло на трейдинга.
Живота предполагам се има предвид, барове, жени, коли, събирания с приятели по балкан/море и т.н.
Ако се има комфорт, то е все едно. Въпроса е ако няма такъв.
Ами не може да се случи това, дори не знам на теория ако е възможно как би се отразило на самото търгуване? Леко се съмнявам да е положително![]()
Изобщо не съм забравил, но двете неща не са добра комбинация. Ако си фалирал не можеш да търгуваш, няма как да ти тежат на главата толкова неща и да търгуваш правилно.
Това действително е интересен въпрос. Ако са само две-три години и след това нещата се балансират - ОК, но ако човек се е забил само в графиките и е забравил, че наоколо и навън има живи хора - става проблем....Въпроса беше каква психика трябва да има човек, за да си спре живота за 2-3години и да се отдаде изцяло на трейдинга.
Живота предполагам се има предвид, барове, жени, коли, събирания с приятели по балкан/море и т.н.
Ако се има комфорт, то е все едно. Въпроса е ако няма такъв.
Веднага ти казвам. За комфорт и дума не трябва да става! Личното ми мнение! ... а и не само, примерно оня с Черните лебеди, Талеб, в прехода от простия даскал към трейдъра, разкарва мърморещата си жена и също децата разтоварва в канавката, и без грам излишен баласт продължава напред към целта.... но може и да бъркам героите и събитията, де, но почти съм сигурен че мястото бе САЩ или там някъде.... абе накрая книги ще почнеш да пишеш най-малко, ако си оцеля, де... само на форекс.Въпроса беше каква психика трябва да има човек, за да си спре живота за 2-3години и да се отдаде изцяло на трейдинга.
Ако се има комфорт, то е все едно. Въпроса е ако няма такъв.![]()
Ето това са личните ти допускания.
Реалността обаче и хората не са толкова еднакви колкото си мислиш и не всички блокират по начина който описваш. Историята е пълна с примери на хора които изплуват след дълги и тежки периоди.
Както и на такива които преди това изобщо не са имали комфорт.
Всичко е до начин на мислене. Мога и на мога са състояния на ума и като такива ума стига да е достатъчно развит, може да определя колко и как да му влияат.
Nasko (14-05-2014)