Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Все едно за някакви чудеса говориш. А като се замислиш е доста добра организация това. Тук не знам дали някой е чувал за такива помпи и защити.В основите на къщата има система от тръби, които обират подпочвените води и те се събират в едно малко резервуарче в най-ниската част от мазето- от там с ебектрическа помпа се изпомпват в канализацията...
Всяка пролет при интензивното топене, както е сега, чувам как помпата се включва от време на време - за по 2-3 минути и маха водата...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Почти всичко къщи покрай реката имат такива системи - french drain се наричат...
Нищо свърхестесвено няма - помпата си е просто електрическа, а не ебекрическа, както грешно бях написал![]()
От време на време трябва да и правиш профилактика. Да не изпусне някой ден, и да наводни мазата. Това дето казваш, е обикновен дренаж, на принципа на големия кладенец, и една потопяема помпа, във зумпф, с поплавък. Дето включва когато нивото се вдигне. Като на тоалетното казанче поплавъка, дето затваря системата и спира водата. Само че това включва помпата.Всяка пролет при интензивното топене, както е сега, чувам как помпата се включва от време на време - за по 2-3 минути и маха водата...
Абсолютно вярно - точно същия поплавък като в казанчето на тоалетните чинии вкъючва помпата. А каква профилактика да и правя, Градски? - аз я гледам - всичко е чисто - водата е на дъното винаги, помпата си се включва когато се надигне...От време на време трябва да и правиш профилактика. Да не изпусне някой ден, и да наводни мазата. Това дето казваш, е обикновен дренаж, на принципа на големия кладенец, и една потопяема помпа, във зумпф, с поплавък. Дето включва когато нивото се вдигне. Като на тоалетното казанче поплавъка, дето затваря системата и спира водата. Само че това включва помпата.
Мисля че едно наглеждане, повдигаш поплавъка да видиш дали помпата включва е достатъчно. Знам ли.
Но щом е чисто и няма боклуци дето да блокират помпата е добре.
Ти ме провокира и ходих сега да гледам - помпите всъщност са две - една, която е за ниското ниво - десетина сантиметра вода и има още една, която се включна, след като нивото се вдигне с още 50 см....
Всичко е ОК - и двете ги пробвах чрез поплаваците....![]()
И тук ги има и ги прилагат - разбира се, трябва да имаш доста парички, за да си позволиш подобна помпа в дома си.
Но не си мисли, че не са познати, от съпруга ми знам, че не е невъзможно да се монтира такова чудо, ако сградата се нуждае от защита от подпочвени води.
При това ми е говорил за такива помпи преди десетина години - т.е. те не са нещо ново за ВиК инженерите.![]()
Последна редакция от ivaceda : 14-04-2014 на 15:24
Разбира се, че ги има - просто в България не са чак толкова много месатта, където има опастност отнаводнения и затова такива дренажи не са разпространение толкова, както е тук наоколо...И тук ги има и ги прилагат - разбира се, трябва да имаш доста парички, за да си позволиш подобна помпа в дома си.
Но не си мисли, че не са познати, от съпруга ми знам, че не е невъзможно да се монтира такова чудо, ако сградата се нуждае от защита от подпочвени води.
При това ми е говорил за такива помпи преди десетина години - т.е. те не са нещо ново за ВиК инженерите.
Трагедии навсякъде стават , но тук ку стане нещо подобно ... няма кой да ни помогнезамислих какво им е на тея хорица по Япония![]()
ще трябва да се изселваме и то бая бързо
![]()
You are no longer allowed to participate in the bonus program as there is cheating activity detected in your accounts
This is 10% luck, 20% skill ,15% concentrated power of will ,5% pleasure and 50% pain.