не виждам причини да се откаже
не виждам причини да се откаже
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не виждаш защото се опитваш да обясниш женско поведение с мъжка логика.А това са несъвместими неща.Питах жена ми защо ли се е отказала и тя ми вика "ами защото има акъл".От което не разбрах защо въпросната дама се е отказала от форекса,но явно за жените е ясно.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Предполагам, че се е отказала защото е загубила интерес. При мен го има тоя момент, работила съм много и безкрайно различни неща, малко нескромно винаги с успех, едно си го държа още защото съм достигнала нивото да работя при моите условия.
Ако навсякъде с успех, защо ги зарязваш нещата?
Защото не носи удевлетворение. За мен примерно колкото и добре да се справям в нещо, ако то не ми носи пари, какъв е смисъла ?
За мен парите са определящият фактор.
Преди време учих биологията, не защото ми харесваше, а защото го разбирах материала и можех да го науча, но това не беше достатъчно, не получих дивиденти от това и загубих интерес.
Когато имаш избор да правиш това, което ти харесва и да получаваш исканият дивидент от тази дейност, тогава избираш нея, а не някоя друга.
Не за всички хора парите са определящият фактор.
Ако ти предлагат да работиш някоя мръсна работа за 2500 и в същото време нормална за 1500, но без риск за здравето а спокойно можеш да живееш с тези 1000, защо би отишъл на другата ?
п.п. цифрите са примерни, не обозначават валута.
идеше реч за успех, не за удовлетворение.... изместваш темата
Не я измествам. Успеха е този който носи удовлетворението. След като даденият успех не е достатъчен, значи и удовлетворението ще е недостатъчно. Хората действат за да получат нещо, в случая е да се чувстват доволни от това което правят. Точно това и казвам.
За какво ти е да си супер успешен лекар и всички те уважават, ако в същото време нямаш пари да си издържаш семейството. Не можеш да си позволиш бизнес клас автомобил, децата ти да учат в престижно училище и т.н.
Колкото и да си успешен в дадено начинание, парите са тези, които купуват щастието и хубавият живот. Но това е спрямо такива като мен. Има разни, които си въобразяват, че събирането с няколко приятеля в кварталната кръчма, където бирата е левче е по-приятно от колкото да се посети 4 звезден хотел някъде в планината с красива панорама, жена ти да е щастлива и да не мисли, че трябва да се лишава от палто, щото трябвало да се смени пералнята. И от това следва, че успеха не е достатъчен фактор, за да се прави нещо. Трябва да има желаната възвръщаемост от положените усилия. Един зидар, колкото и успешно да нарежда тухлите даже и C-class не може да си купи. Нищо, че супер успешно се справя в работата си. И всеки нормален и искащ по-добър живот би сменил тази професия.
В голямата си част нещата, които съм работила винаги са ми носили достатъчно средства, никога не ги сменям преди да съм си подсигурила резервния вариант. А защо ги сменям да парите са важни, но мога да ги изкарвам по много начини,сега както казах също съм си оставила едно нещо и то защото достигнах нивото да работя само това което ми е интересно в сферата, не ми е проблем и да се наблъскам с работа и ще печеля доста повече от сега, но ще загубя клиентите си, които имам от години, ще се разводня и ще падне качеството.Когато правиш едно нещо не само заради пари, а и заради удовлетворението и потупването по рамото така да се каже си доста по-успешен.
Просто при мен двете вървят ръка за ръка.Каква е разликата между другия бизнес и трейдинга, която ме привлече, в голяма степен е елиминиран човешкия фактор, правиш си анализа, кога верен, кога не на база инфо достъпно само от лаптопа, трябва ти само интернет и компютър, минималната инвестиция е в пъти по-малка отколкото за всеки друг бизнес, шансовете за успех по мое мнение същите, та си зависим само от въпросното инфо, което в днешно време не е проблем и един брокер, който се опитва да хитрува прозрачно с теб.
greedforsuccess (28-08-2011)
Ето за това ми харесва и на мен, елеминиран е човешкия фактор ,личностната комуникация ..а когато се сменят често професии и бизнес не е толкова зле колкото се мисли тъй като след периода на опознаване ,навлизане и усъвършенстване в ново начинание ..идва периода в който интереса намалява мислим че вече всичко знаем..и сме постигнали възможното..т.е стигнали сме най-високата точка след нея идва спада /умората ,липсата на интерес /т.е. няма придизвикателство вече и затова е по-добре да излезеш от един бизнес когато си на върха ..и да приемеш придизвикателството на следващия .Много големи компании сменят персонала особенно в икономическите сфери средно на 3 години ..това не е случайно ..това е периода след който вече човек правил едно и също става неефективен ,износва се за тази си работа и започват да му тежат предходните години на самоотдаване ..Даже в търговията има едно изречение "научен дистрибутор -уморен дистрибутор "Каква е разликата между другия бизнес и трейдинга, която ме привлече, в голяма степен е елиминиран човешкия фактор, правиш си анализа, кога верен, кога не на база инфо достъпно само от лаптопа, трябва ти само интернет и компютър, минималната инвестиция е в пъти по-малка отколкото за всеки друг бизнес, шансовете за успех по мое мнение същите, та си зависим само от въпросното инфо, което в днешно време не е проблем и един брокер, който се опитва да хитрува прозрачно с теб.
Темата тръгна от книгата на Ивайло Груев, не съм я чела, но сутринта се порових в блога му, та попаднах на следните проблясъци:ше постна някои
“Не съм се провалил. Просто открих 10000 начина, които няма да станат.” – Томас Едисон
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ Франк Лойд Райт. До колкото си спомням героят на Тодор Колев в един от неговите филми често си измисляше цитати, които обявяваше, че са казани от големия архитект Франк Лойд Райт. Този тук е автентичен.
„Да имаш кураж не значи да не се страхуваш — това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.“ – Марк Твен. Когато става дума за кураж при начинаещите трейдъри трябва да се знае, че той липсва именно там където е мястото да се откриват позиции.
“Помнете, че няма нищо стабилно в човешките дела.Затова избягвайте прекалено въодушевление по време на благополучие или прекалено униние по време на нещастие.” – Сократ
„Безумие е да правите едни и същи неща, а да очаквате различен резултат”. - Алберт Айнщайн. Все едно да си милим, че като минаваме винаги по една и съща пътека ще стигнем до различна поляна.
„Еска*латорът, който води към успеха може и да не работи, но стълбите винаги са на разположение”.
Подейства ми доста позитивно.
На всички успешна търговия тази седмица.