То като ще е у форекса, по-добре да си стоят в банката - струва ми се че там имат по-голям шанс да оцелеят
----------
Ми то хубаво, че не си съгласен, ама то това дето ти го говоря няма нужда от твоето съгласие за да е вярно.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Е то нали за това като си пуснеш паричките се радваш на минимална лихва, ама депозита е поне година.
The trend in need is a friend in deed,,,,,,
Банките НЕ раздават кредити от набраните депозити. Депозитите са необходими на банките за да покриват миниланите законови резерви, които са 10% и резервите за обслужване на системата за сетълмент - срещу тези резерви имат право да емитират дългове до 100 %, т.е. срещу 10% резерви банките имат право да емитират до 100% дълг - нарастването на кредитния портфейл на една банка са всъщност новосъздадените от нея пари.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не е фалит - що да е фалит. Не само банка и обикновениия човек не може да издържи ако в един ден му се явят всички кредитори и поискат да плати - ами я си представи да дойдат в един ден всички сметки - ток, вода, телефон, крдитна карта, вноска по кредит (ако имаш) и още кой знае какво - дали всички хора ще могат да се разплатят - няма да могат, но това не значи, че са фалирали, а само значи, че се нарушава нормалния поток на паричната маса и разходите изпреварват нормално планираните приходи.
Аз защо стана така? Защото започнахме да живеем на кредит и станахме абсурдно потребителско общество! А животът е такъв, че винаги може да те прави да почнеш от нулата!Не е фалит - що да е фалит. Не само банка и обикновениия човек не може да издържи ако в един ден му се явят всички кредитори и поискат да плати - ами я си представи да дойдат в един ден всички сметки - ток, вода, телефон, крдитна карта, вноска по кредит (ако имаш) и още кой знае какво - дали всички хора ще могат да се разплатят - няма да могат, но това не значи, че са фалирали, а само значи, че се нарушава нормалния поток на паричната маса и разходите изпреварват нормално планираните приходи.
Навремето дядо ми и баба ми са били натоварили цялото си имущество ( пари, дрехи мебели ) в един влак и са пътували за ...дори не знам за къде точно в страната, но баба ми е била учителка и са я местели където има
нужда, защото била доста добра. Това е по времето на войната и идват американските и английските бомбадировачи и хората ги свалят по спешност да се крият по някакви горички, но влакът е ударен и изгаря всичко изцяло.
Дори документи не са им останали. Затова винаги имахме пълна маса с ядене и баба ми си носеше новите дрехи и една стотинка не държеше в банка! Научи ме да живея ден за ден, защото не се знае какво те чака.![]()
Минималните задължителни резерви /МЗР/ се определят като % от депозитите и са инструмент за намаляване/увеличавене на кредитната експанзия. Със същия инструмент, централната банка и ограничава/увеличава паричната маса в обръщение, чрез паричния мултипликатор.....Банките НЕ раздават кредити от набраните депозити. Депозитите са необходими на банките за да покриват миниланите законови резерви, които са 10% и резервите за обслужване на системата за сетълмент - срещу тези резерви имат право да емитират дългове до 100 %, т.е. срещу 10% резерви банките имат право да емитират до 100% дълг - нарастването на кредитния портфейл на една банка са всъщност новосъздадените от нея пари.
Решението на БНБ за намаляването на МЗР се дължи на факта, че увеличението им отпреди повече от година в голяма степен е постигнало целта си, се казва още в съобщението на централната банка. БНБ увеличи задължителните резерви на банките от 8% на 12% от 1 септември 2007 г. Целта на тази стъпка тогава беше успокояване на темповете на растеж на банковия кредит до умерени нива
С други думи - 10% са по сметка на БНБ, другите 90% се отпускат за заеми /грубо/. Увеличаване на паричната маса /паричен мултипликатор/ - тегля кредит, парите от една банка преминават в друга като депозит, като тя отново ги дава на кредит.
Грешката /или просто неправилно си се изразил ..../ е, заеми се дават не от МЗР /както разбирам от постати/, а от депозираните пари, след приспадане на МЗР .........
ако го направиш ще те призная
обикновенно хора които не са запознати с финансовите пазари, трудно можеш да ги убедиш че тази дейност не е хазарт
Казах го на майтап.
С чужда пита помен не правя аз.
Дори и да ми ги дават не бих ги взел!
Въпрос на принципи.
----------
Нещо което прочетох преди малко.
Като си изтеглиш парите от банката и ги сложиш в буркан, фалираш банковата система, а в бурканите ти остава тоалетна хартия.
jivko78 (27-06-2014)
Кофти работа стана, народа такава паника го е втресла, че не е истина,
Като това ако не се оправи бързо, ще нанесе голям удар, върху държавата, народа съвсем ще спре да харчи,тоя кеш прибран по къщите ще дигне квартирните кражби неимоверно сигурно, от къде и както да го мисля, все лоши неща виждам-
Пък и тоя скепсис дето имаме към политиците........
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Много е вредно това масово теглене, щото така още повече се връзват ръцете на една банка - няма ресурс с който да оперира...
----------
Това означава, че банката ползва 1:10 левъридж, така ли?С други думи - 10% са по сметка на БНБ, другите 90% се отпускат за заеми /грубо/. Увеличаване на паричната маса /паричен мултипликатор/ - тегля кредит, парите от една банка преминават в друга като депозит, като тя отново ги дава на кредит.