Най-накрая паднаха малко тези цени на горивата, но дано още да падат...ще е хубаво пак да караме на 1.50 з литър![]()
Най-накрая паднаха малко тези цени на горивата, но дано още да падат...ще е хубаво пак да караме на 1.50 з литър![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Горивата са ни скъпи,но пък имаме еФтин петрол,на платформата
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Наистина са ни скъпи горивата, но на какво отгоре ? На високия ни социален статус ли или на розовото ни бъдеще................![]()
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.
Скъпи лиии......?
Я ходи навън, да видиш народа, как кара кат бесен!
С по 2-3 коли всеки бръмчи.
Скъпи ще са, кога остане само обществен транспорт и велосипедисти. До тогава само ряз нагоре. Таман и въздуха малко ще вземе душа. Скъпи били....![]()
Happy68 (13-11-2012)
Е нали трябва да се развива икономиката,да има растеж и прогрес,със велосипедисти и пешеходци няма как да стане![]()
Е то ако с каране на коли икономиката на страната ни растеше, едва ли щяхме да сме на тоя хал. Ако се има на предвид заплатата, която получава средностатистическия българин, караме един от най-скъпия бензин в Европа.
не знам колко са скъпи горивата ама не мога да пресеча пешеходна пътека ще ме сгазят не се спират колите така че явно са нормални цените
Това с пешеходните пътеки напоследък стана супер извратено.Прекалено много права се дадоха на пешеходците според мен с тези нови глоби за неспиране на пешеходна пътека.
И въобще не е вярно че не спират колите,чак ми става неудобно като видя някой да набива яко спирачките ,щото съм наближил пешеходна пътека,а в същото време изскачат отвсякъде пешеходци без въобще да се огледат да дадат знак че имат намерение да пресичат.![]()
По-скоро, според мен, пешеходците до сега бяха малко неглижирани. С тез нови глоби започнахме да се учим да спираме по пътеките, малко по малко. Нормално е шофьорчето да носи по-голямата отговорност, все пак в него е желязото. Не би трябвало да изпитваме неудобство, че колата спира, като види човек подхождащ към пешеходна пътека. Така трябва да бъде. това е по-безопасният вариант, както за единия, така и за другия участник в движението. Прав си, че се меткат на пътеката без изобщо да се огледат, но то това си е въпрос и на мозък в кратуната, и на възпитание, и на инстинкти за самосъхранение. Както се дадоха обаче повече защити за пешаците, така трябва и да се вземат крути мерки срещу нарушенията правени от тях. Не може да глобяваш шофьор за минаване на червено, а пешеходец - не, например. Или да го мързи да отиде до пътеката, дето му е на 20 метра от него и пресича, където му скимне, очаквайки всички да го вардят. Ама това по-нататък.Това с пешеходните пътеки напоследък стана супер извратено.Прекалено много права се дадоха на пешеходците според мен с тези нови глоби за неспиране на пешеходна пътека.
И въобще не е вярно че не спират колите,чак ми става неудобно като видя някой да набива яко спирачките ,щото съм наближил пешеходна пътека,а в същото време изскачат отвсякъде пешеходци без въобще да се огледат да дадат знак че имат намерение да пресичат.![]()
То и шофьори и пешеходци има много какво да учим.
Както и не намирам за нормално- от сфетофар до сфетофар 300 м и пишман шофьори да дигат скорост, че да се нареди една кола по-напред на сфетофара.
Пълно е с малоумни шофьори и да не се обиждат, ама гледам все млади момчета и момичета.
Цитирания пример 300 м по средата пешеходна пътека.
На пътеката почти винаги има патрулка- прав път види се отвсякъде, а една част от шофьорите се държат така все едно няма знаци и контролен орган и после не виждам защо трябва да се изненадват, че им фръкнали точки и парички.
С толкова затворени кръстовища и тия задръствания то е ясно, че доста народ е изнервен, но пък и сами се натоварват допълнително.
Не е нормално между два сфетовара ти да хвърчиш със 100 км и само газ спирачка и обратно.
Ако човек малко повече покара ще се светне,че в случай че няма задръстване зелената вълна е на 50км.