Старата сграда на англо-американското училище- най-скъпото в бг беше от дървени къщички внесени от Канада, а новата им си им е стабилна конструкция.
Старата сграда на англо-американското училище- най-скъпото в бг беше от дървени къщички внесени от Канада, а новата им си им е стабилна конструкция.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Хубави са къщичките, Маста. И в Сибир имаше много такива. Тоалетните са отвън, климатици няма, не знам дори дали има бани вътре в тях. Отвътре стените също са дървени, ей от такива трупи. Тамън за любителите на северната екзотика.![]()
Ето тук един руски сайт:
http://masterclub.org/index.php?m=54&p=2
Разказва не само за начина на строителство на такива къщи, но и "за начина на живот в тях, като система от естетически и етични възгледи, захранени от руската земя и християнското мирозрение на народа" .![]()
![]()
Последна редакция от ivaceda : 11-04-2014 на 17:11
Вземете си по една такава що ви харесват толкова............
Има малка разлика между американсикте/канадските/ и руските дървени къщи - аз имам преки наблюдения и над двата вида, така че мога да ви го поясня много подбробно, ако искате...![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Давай, Бибко, моля те! Обяснявай. И аз ще чета с интерес. Пък аз мога да обясня за друг вид руски дървени къщи малко по-късно, след теб.![]()
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Я кажи ти поне може да дадеш експертно становище............
...............................![]()
Ок, щом толкова настояваш:
Класическите руски къщи са изцяло дървени - нямат бетонната основа, както е при американските. Освен това нямат още много други неща - освен вътрешна баня и тоалетна, а понякога изобщо и водопровод, нямат система за вентилация и отопление, а само една тухлена руска печка в средата, нямат изолация между външната и вътрешната стена, щото си е направо масивен дърворед - така тук, в Канада строят горските хижи/шалета/ за които също съм писал...
Има разлика и в начина на живеене в двата вида къщи, произтичащ от изброените нямане и имане......
Последна редакция от Bibco : 11-04-2014 на 18:46
ivaceda (11-04-2014)
Изброените нямане и имане не зависят ли от желанието на собственика на дървената барачка, и дали ще е барачка или нещо по-масивно ама пак дървено.
Така наречените "русские избушки", аз само веднъж съм влизала в такава къща, в Сургут. В нея се помещаваше офисът на една застрахователна компания, която издаваше нашите медицински застрахователни полици. Стените - дървени. Но таваните ги бяха покрили с окачен таван, бяха прекарали и радиатори. Все пак застрахователна компания, бяха я осъвременили малко. Иначе на мен ми се стори доста подтискащо вътре. едно такова непривично, старовремско.... не знам дали бих могла да свикна да живея в такова нещо.Ок, щом толкова настояваш:
Класическите руски къщи са изцяло дървени - нямат бетонната основа, както е при американските. Освен това нямат още много други неща - освен вътрешна баня и тоалетна, а понякога изобщо и водопровод, нямат система за вентилация и отопление, а само една тухлена руска печка в средата, нямат изолация между външната и вътрешната стена, щото си е направо масивен дърворед - така тук, в Канада строят горските хижи/шалета/ за които също съм писал...
Има разлика и в начина на живеене вдвата вида къщи, произтичащ от изброените нямане и имане......
явно само в големите градове има развитие ,а някои провинции си стоя на ниво от преди десетилетия .................................................. ........................................