Ха така.....и кво сега намалиха популистки таксата за износа,източиха НЕК ,
сега ще го нахулят на вътрешното потребление.........
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...hestvo,170280/
Ха така.....и кво сега намалиха популистки таксата за износа,източиха НЕК ,
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
такса за пренос не трябва да се плаща, като искат да намалят загубите в мрежата да си оправят мрежата, клиента няма отношение към тяхната система, a само към това което харчи след електромераХа така.....и кво сега намалиха популистки таксата за износа,източиха НЕК ,
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не е така. Освен тока ти плащаш и за това че някой ти го доставя. Ако си поръчаш пица в пицарията, плащаш само пицата, ако си я поръчаш за вкъщи - плащаш и за доставка.
![]()
![]()
![]()
Героят яхна коня и препусна във всички възможни посоки....
masta (09-04-2014)
а като си купувам краставици от пазара плащам ли билета на бабата? а заплатата на шифьора на рейса? а заплатата на бензаджията? а на шифьора на тира докарал нафтата? или тези неща са включени в цената? и като може да се включат в цената, защо не я включат в цената на тока?
Инвестор пак хем говори пък нищо не казва
Тази такса е за износителите на ток и беше намалена защото правеше нашия ток прекалено скъп и блокира износа...
Ако в момента пазара позволява да се продава ток на по висока цена е нормално да се вдигне таксата но в противен случай просто ще се блокира износа.
aла разбира се че заради това се прави, да сме конкурентно способни на пазара, но не 'наемателите' на мрежата да плащат конкурентноспособността си ами овчичките, все пак благодаря на cyrano, че посочи очевидното, не знам от къде трябва да е паднал човек, че да не знае какво плаща а още повече като са му го написали... но все пак, аз отношение към това производителите ни да са конкурентно способни не искам да имам и не искам да плащам аз тяхната гяволия, за това и смятам, че тази такса не трябва да я плащам, още повече, защото инфраструктурата не е тяхна, а я стопанисватИнвестор пак хем говори пък нищо не казва
Тази такса е за износителите на ток и беше намалена защото правеше нашия ток прекалено скъп и блокира износа...
Ако в момента пазара позволява да се продава ток на по висока цена е нормално да се вдигне таксата но в противен случай просто ще се блокира износа.
Ако тази такса блокира отново износа пак ще има спрени ТЕЦ и безработни миньори.aла разбира се че заради това се прави, да сме конкурентно способни на пазара, но не 'наемателите' на мрежата да плащат конкурентноспособността си ами овчичките, все пак благодаря на cyrano, че посочи очевидното, не знам от къде трябва да е паднал човек, че да не знае какво плаща а още повече като са му го написали... но все пак, аз отношение към това производителите ни да са конкурентно способни не искам да имам и не искам да плащам аз тяхната гяволия, за това и смятам, че тази такса не трябва да я плащам, още повече, защото инфраструктурата не е тяхна, а я стопанисват
Но пак ти казвам тя е само за износа не е за вътрешния пазар...
Плащаш естествено, всички по веригата са си включили разходите и възнагражденията в цената. А за тока, питай държавата, защото държавата определя формулите по които се изчислява и те са раздробили всичко по пера. Или по-точно уж независимият ДКЕВР е отговорен. Уж за по-голям контрол - да контролират всеки разход и инвестиция на ЕРП-тата подробно и поотделно.а като си купувам краставици от пазара плащам ли билета на бабата? а заплатата на шифьора на рейса? а заплатата на бензаджията? а на шифьора на тира докарал нафтата? или тези неща са включени в цената? и като може да се включат в цената, защо не я включат в цената на тока?
![]()
![]()
![]()
Героят яхна коня и препусна във всички възможни посоки....
Стига сте е оплаквали с тоз ток, за газта никой не говори, плащаш такса че някой ти го доставя и отделно, че пак тоя някой те снабдява
Ако може да ме светнете каква може да е разликата между такса доставка и такса снабдяване, че са две различни графи.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
знам че ги плащам, но благодаря че отговори на реторичните въпросиПлащаш естествено, всички по веригата са си включили разходите и възнагражденията в цената. А за тока, питай държавата, защото държавата определя формулите по които се изчислява и те са раздробили всичко по пера. Или по-точно уж независимият ДКЕВР е отговорен. Уж за по-голям контрол - да контролират всеки разход и инвестиция на ЕРП-тата подробно и поотделно.
![]()
![]()
но видях че си много обективен в това което плащам, а се оказа че трябва да питам държавата в крайна сметка, а държавата... няма как да я питам, освен да им слушам глупостите и 'базата' на която се приемат едни или други законопроекти, та тяхната база е 'конкурентноспособността ни да изнасяме енергия', и за трети път да потретя, аз кяр като потребител нямам и не смятам че е редно аз да плащам конкурентноспособността на монополиста
но иначе, да становище нямаш, ами посочване на обективното или вече написаното в касовата бележка, което няма как да го коментирам
тока ми е екстраа за газта... онзи данък за газовите уредби на колите беше повече от ясен пример как единственото което правят е да ни смучат, особено след Южен поток и т.н.