Пардон!!.................................... . Тук повече няма да влизам!!!Бе Жоро - кво ти става ...?
Ко ходиш и цвъкаш снимки по всички теми ...
Направи си една тема и си пускай там, кат ти е мерак, кво е това - ни в клин, ни в ръкав ..
Отделно, че и има тема за дестинациите ...
Не че са лоши снимките, ама някак нелепо се получава така...
А и пича изрично помоли да не му се цапа темата, елементарно уважение имай ...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Emil Enchev (03-04-2014)
Питанки имам входа го правиш директно на дейли в момента , в който индикатора ти даде необходимата стойност, при последната графика на долар йена ти идва ! към ! и нещо стопа и лимита, доколкото четох вчера стратегията е за седемте двойки вкупом, може ли да пуснеш графика със сделката къде точно ти е входа на дейли графиката, за да го разпилеем по малките графики, че така си говорим малко общи лафове.
----------
П.с. подозирам, че туй не е бат Жоро , а някоя работна пчеличка, че хорейшо и хорейшовица веднага ще го разкрием почне ли да дращи.
Не !
Входът е около 00ч /след затваряне на дневния бар/
Май логиката е ,да се оцени състоянието на групата след като са изчезнали дневните шумове./така мисля/
Тогава се отварят и затварят позиции.
След затваряне на Ню Йорк и преди отваряне на Сидни ,Токио и Уелингтън.
А , що се отнася до входа. ... той беше около това време..... на 28.03
На първите шотове се вижда.
За целите ,които гоним ...... 20-50 пипса / в плюс или минус/.... не са от голямо значение....
Проблемът е че, при едни и същи стойности на индикатора / ако го разгледаш на "хистори"/ има противоположни трендове.....и това ме кара да търся други способи за потвърждение.../споменал съм го вече/
Та, затова търся някой тук да подхвърли идея ,която да изпробваме...
Последна редакция от Julian : 03-04-2014 на 14:23
Ако се страхуваш- не започвай, ако започнеш-не се страхувай! / Чингис Хан/
Парите не могат да ни направят щастливи...... но, пък мнооого се стараят!
Яна (03-04-2014)
Така го виждам като стопове и таргети
http://charts.mql5.com/4/346/usdjpy-...markets-as.png
По, по-малките не виждам вход честно казано, който хем да е тънък стопа , хем добър таргета.
Нещо друго важно тази стратегия сега сме в рейндж и работи да се излезе прилично, ако е широк рейнджа както при йените, как се държи при едни стабилен тренд с малки корекции, това без стопове директно те занулява.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Julian (03-04-2014)
За USD/JPY... добре!
Ама за другите двойки в групата?
Трябва някакъв по-общ поглед/отгоре/...за цялата група...
Е т'ва е проблема....отдавна го мисля.... и не мига да го измисля....
Освен....удари ли SL или TP....за USD/JPY..... за се затваря цялата група , имайки предвид корелацията на двойките....
----------
А, що се отнася до слаб тренд с малки корекцийки.... това е недостатъка и /май/.....Така го виждам като стопове и таргети
http://charts.mql5.com/4/346/usdjpy-...markets-as.png
По, по-малките не виждам вход честно казано, който хем да е тънък стопа , хем добър таргета.
Нещо друго важно тази стратегия сега сме в рейндж и работи да се излезе прилично, ако е широк рейнджа както при йените, как се държи при едни стабилен тренд с малки корекции, това без стопове директно те занулява.
Ако разгледаш периода 15.11.2013-31.12.2013...... има само два читави входа.....за "buy"/ стойности -30/..... през останалото време ако опиташ да хванеш корекция, си вътре...
Ами кои са ти другите двойки в групата, четох пак в началото не ми стана ясно как се определят, за да са в група.
То верно, че на минала графика всички сме царе, но без подробен оглед по детайли не става тая работа и сметки също.
На теб каква ти е целта да подсигуриш стратегията или да изпилиш входа.
За мен лично не входа е проблема има някакви правила там гледаш индика, нагласил си седем инструмента и влизаш, изхода и управлението на сделката по ме вълнуват.
В стратегията много се залага на корелацията , тоя елемент как се отчита при избора на инструменти.
Не съм чела оригинала сега нямам време, та затова те питам.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Двойките са заложени в стратегията.
Има три групи/кошници/: na USD,GBP , JPY
Вътре влизат двойките с AUD, NZD, CHF, EUR,CAD
Например за JPY са: JPY/AUD,JPY/NZD,JPY/CHF,JPY/EUR,JPY/USD,JPY/GBP,JPY/CAD
За другите кошници е същото.... някой двойки се повтарят
Това е интересен момент
Тогава индикаторите за съответната група имат различни стойности
Интересното е че , ако засечеш USD/JPY/например/ с индикатора за JPY и za USD ....стойностите се покриват....т.е. дават един и същ сигнал....
Целта ми е да подсигуря стратегията , поради нееднозначност на сигнала в определени моменти/ ако ти остане време ,прочети темата. описал съм го/
А , това което съм постнал , не е анализ на "хистори' а, реални сделки с лот 0,01 за всяка двойка.
Резултатът е 150% пИчалба върху сумата на отворените лотове... на реален акаунт...
Това не го казвам , за да се хваля / при неправилен вход , реултатът би бил в обратната посока....но, бих затворил доста по-рано пак по сигнал от индикатора/ ... а за да демонстрирам потенциала и ако някой се заинтересува... да мислим заедно потвърждения на индикатора с други средства ....
Последна редакция от Julian : 03-04-2014 на 15:00
Значи нека се доуточниме Когато тука си говориме за пипсове това е до 4 знака, тоест 1 пипс== 0,0001 , а когато се говори за поинти или за пипони то се разбира брокер с котировки до 5 знака тоест 1 пипон == 0,00001Двойките са заложени в стратегията.
Има три групи/кошници/: na USD,GBP , JPY
Вътре влизат двойките с AUD, NZD, CHF, EUR,CAD
Например за JPY са: JPY/AUD,JPY/NZD,JPY/CHF,JPY/EUR,JPY/USD,JPY/GBP,JPY/CAD
За другите кошници е същото.... някой двойки се повтарят
Това е интересен момент
Тогава индикаторите за съответната група имат различни стойности
Интересното е че , ако засечеш USD/JPY/например/ с индикатора за JPY и za USD ....стойностите се покриват....т.е. дават един и същ сигнал....
Целта ми е да подсигуря стратегията , поради нееднозначност на сигнала в определени моменти/ ако ти остане време ,прочети темата. описал съм го/
А , това което съм постнал , не е анализ на "хистори' а, реални сделки с лот 0,01 за всяка двойка.
Резултатът е 150% пИчалба върху сумата на отворените лотове... на реален акаунт...
Това не го казвам , за да се хваля / при неправилен вход , реултатът би бил в обратната посока....но, бих затворил доста по-рано пак по сигнал от индикатора/ ... а за да демонстрирам потенциала и ако някой се заинтересува... да мислим заедно потвърждения на индикатора с други средства ....
Така че твоите "пипсове" от кое измерение са
Това което ми харесва в тази стратегия е че се влиза по сред нощ в 0 часа Много удобно време според мен
Това което е жалко ,че няма кукловод с открит код и не мога да направя експерт с вграден кукловод в него
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Говоря за пипсове.Значи нека се доуточниме Когато тука си говориме за пипсове това е до 4 знака, тоест 1 пипс== 0,0001 , а когато се говори за поинти или за пипони то се разбира брокер с котировки до 5 знака тоест 1 пипон == 0,00001
Така че твоите "пипсове" от кое измерение са
Това което ми харесва в тази стратегия е че се влиза по сред нощ в 0 часа Много удобно време според мен
Това което е жалко ,че няма кукловод с открит код и не мога да направя експерт с вграден кукловод в него
Може да го видиш на "хистори"
Ако се ползва стратегията, наистина е удобно времето за работа.
Моите наблюдения са че, след 22-23ч.до около 02ч. няма проблем да се правят оценки и вземат решения.
Необходимото време за анализ / за всички групи/ е около 30 мин.
После пак по същото време на другия ден.
Нещо не се разбираме с тебе Не ми се гледа хисторито щото то си е твое и ти си го разбираш ,но все пак не би ли разделил печалбата по всяка двойка на лотовете с които си я открил и като ги събереш печеливщите си сделки от един вход по кукловода да ми покажеш резултата.Говоря за пипсове.
Може да го видиш на "хистори"
Ако се ползва стратегията, наистина е удобно времето за работа.
Моите наблюдения са че, след 22-23ч.до около 02ч. няма проблем да се правят оценки и вземат решения.
Необходимото време за анализ / за всички групи/ е около 30 мин.
После пак по същото време на другия ден.
Освен това е интересно и времето за което е станало това -ден неделя -месец.
Не мисли че се заяждам но по горе говориш за среднодневно движение на групата от 300 пипса което е по една фигура за всяка двойка ако те са три в групата
Една фигура ==100 пипса е много за среднодневнодвижение
Последна редакция от saxsten : 03-04-2014 на 22:57
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
saxsten, май са 7 двойки от група, така пише в стратегиятапо горе говориш за среднодневно движение на групата от 300 пипса което е по една фигура за всяка двойка ако те са три в групата![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.