Ми то " Камъка си тежи на местото" само на български го имаАз съм се убедил, че камъка тежи навсякъде
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Много ясно защо. Целите се определят от нуждите. В България (и не само) всеки се стреми да задоволи първостеппените си жизнените си нужди и след това да мисли за постигане на второстеппените като натрупване на състояние. Когато нямаше пазарна икономика в Бг на всеки първостепенните жизнени нужди биваха задоволени с помощта на държавата, а сега в условията на "див капитализъм" всеки трябва да се бори сам за себе си и тази борба за най-насъщните нужди продължава цял живот за повечето хора.Загледах се преди малко в таз " Сделка или не "Та пита Румен участника : " Какво мислеше да направиш, ако спечелиш 100К ? " И онзи вика : " Да си купя къща и да направя сватба "
Защо за българина все още е толкова важно да си зазида парите в тухли
Защо не каза : " Че купим 2 офиса или 1 хале в индустриалната зона или че отворим цех........ "
Последна редакция от Eli2356 : 28-11-2012 на 19:29
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Тез първостепенни и второстепенни явно не са ми ясниЗнам само, че къща сергия не строи, ама сергия къща купува
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
GGBG (28-11-2012)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
фицката (28-11-2012)
Прасчо ти като не си в Бг и ти широко край врата Ти знаеш ли колко гладни бандити има тука Знаеш ли че не ако си започнал ами само като си помислиш че може да започнеш нещо и веднага пристигат от на майната си и ти искат данък ,патенти ,рекети и кавото не ти дой де и на ум
Какъв бизнес бре какви пет лева ква мария в рекетЬорска държава в която единствения печеливш бизнес е да си с власта и да рекетираш останалото народонаселение.
Пфууу !?!?!
НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ В БЪЛГАРИЯ
Най прост пример
В Испания ако решиш да си купиш жилище банката те обезпечава 100% върху ипотеката
Ако закъсаш и не можеш да плащаш заема банката не и позволяват да ти го отнеме
Ми то от малкото се започва.
Че то ако можеше по честен и почтен начин да се прави бизнес в БГ и държавата всячески да те подпомага за това а не да ти реже главата още преди да си започнал ,аз тук ли щях да бъда ,с вас ли щях да си приказвам
Ами ти , в Испания ли щеше да си ?
Пфууу !
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Защото данък сгради все още е неприлично нисък. Кажи как е по Испания, аз знам за САЩ и Швейцария, че е доста солен. Както и такси за подръжка , изисквания как да ти е окосена ливадата и т.н. С две думи неизгодно е на 25г да си купиш жилище и да му плащаш всички данъци. Купуваш си на 50г , когато си понатрупал достатъчно пари.Загледах се преди малко в таз " Сделка или не " Та пита Румен участника : " Какво мислеше да направиш, ако спечелиш 100К ? " И онзи вика : " Да си купя къща и да направя сватба " Защо за българина все още е толкова важно да си зазида парите в тухли Защо не каза : " Че купим 2 офиса или 1 хале в индустриалната зона или че отворим цех........ "
Сакси имам много приятели в България и с дребен и със среден и с едър бизнесОнез мутренските години ги помня и ги познавам от близко
Вече не е така, като преди
А който се притеснява, шитка си жилището и отива в Западна Европа да започне нещо
![]()
За такова нещо се искат топки, а тук хората скопени, мъжеството се изразява в това да се биеш за отнето предимство на някое кръстовище, и да наапсуваш правителството на пет ракии![]()