А ти мислиш ли в сентенцията , че в първия милион винаги има нещо гнило не е голямата уловка ? Малки игрички от големия град ... Само с Вавилонска история печелят вечеСпоред италиянските закони, когато трима човека, обмислят и реализират някаква престъпна схема, вече е организирана престъпност. Вече е мафия! Така че нека най-напред да е дефинираме правилно. Големите структури си легализираха бизнеса, излязоха на светло под нови имена. И сега са светена вода не напита! И Ковачки дължеше стотици милиони, и за него нищо не се чува! Да не изброявам други. Но си имаме достатъчно групировки, дето и с контрабанда се занимават, и ДДС точат. Сигурно така ще е и след 20 години.![]()
army dad
"Хидровъзелът е собственост на Националната електрическа компания и се финансира от банков консорциум от Австрия и други европейски страни. Той ще бъде субсидиран от правителството на Австрия, което трябва да изкупува спестените чрез водноелектрическата централа емисии на въглероден диоксид, съгласно Протокола от Киото."
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%...BC%D1%8A%D0%BA
Честно казано, и аз не знам как да го тълкувам. Но от разговори със запознати с въпроса съм останал с впечатлението, че всичко е за сметка на спестените квоти от парниковите емисии!А Австрииското правителство е гарант на целия проект.
Инак до сега ББ да ни е проглушил ушите че заради него цената на ел. енергията се повишава!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Според италиянските закони, когато трима човека, обмислят и реализират някаква престъпна схема, вече е организирана престъпност. Вече е мафия! Така че нека най-напред да е дефинираме правилно. Големите структури си легализираха бизнеса, излязоха на светло под нови имена. И сега са светена вода не напита! И Ковачки дължеше стотици милиони, и за него нищо не се чува! Да не изброявам други. Но си имаме достатъчно групировки, дето и с контрабанда се занимават, и ДДС точат. Сигурно така ще е и след 20 години.
GeorgiRR, И тука ако хванат повече от еди вече е организирана престъпна група по закон
ама групите са малки и много и плащат на редовите полицаи ни не ги хващат
и нямат страх от босове вече за това говоря
а преди имаше босове и те се стягаха от време на време
а дребните риби слушаха иначе бои с лопатата
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това мисля го е казал Рокфелер. "За всичките си милиони ще ви дам точен отчет. Само не ме питайте за първия!"
Целия проект е въздух под налягане.
По комунистическо време е прецинено, че не си заслужава
за 80 мегавата да се похарчат толкоз много пари и
проекта е сложен за съхранение в библиотеката.
Чел съм решението на Народното събрание
дето даваха разрешение за стартиране на проекта от НЕК
и кредита от 125 млн евра. С таз последната сума
требеше да се построи и да се изплати за 18 години!!!
Като е надвишен проекта с толкова много пари даже
и лихвите не може да покрие с приходите !!!!
Тока произвеждан от Цанков камък не е ли по скъп като от възобновяем източник?Целия проект е въздух под налягане.
По комунистическо време е прецинено, че не си заслужава
за 80 мегавата да се похарчат толкоз много пари и
проекта е сложен за съхранение в библиотеката.
Чел съм решението на Народното събрание
дето даваха разрешение за стартиране на проекта от НЕК
и кредита от 125 млн евра. С таз последната сума
требеше да се построи и да се изплати за 18 години!!!
Като е надвишен проекта с толкова много пари даже
и лихвите не може да покрие с приходите !!!!
REDA, не мога да го коментирам, щото ми са много косвени доказателствата. По комунистическо, когато един киловат струваше 2 - 3 .. 6 стотинки, наистина е бил безсмислен. И все пак, това е съоръжение, дето няма да го храниш всеки ден с кюмюр, или уран! Имаш само персонал и текуща потдръжка. Дали ще се изплати за 18 години, а ще работи 40 години, има си икономисти! Да смятят. Имаме централи от царско време дето още работят. И е екологическо чисто, безотпадно производство. Иди в Марица Изток и виж само сероочистката колко варовик гълта, и след това какви гипсохранилища остават! За предпочитане е пред фотоволтиаците.
Фотоволтиаците не са никак лошо нещо,
но както и другото и тука се направи бандитската.
Първо с цените, второ без никакво планиране и т.н.
Представи си една програма за енергиина ефективност
с европейски фондове направена с която ти дават
на символична цена да си сложиш няколко квадрата
фотоволтаици на покрива, а също и система за погряване
на вода от слънцето. Да ама не, щото ще паднат
приходите на НЕК и ДДС като отчисления върху
потртеблението на тока.
Та дигай тока, че ако няма печалба НЕК поне ДДС-то е сигурно !!!![]()
До колкото съм в час знам ,че водните централи са най рентабилни но всичко е въпрос на калкулации в даден момент.
Аз имам слънчеви колектори на покрива и смятах че ги изплащам за 5 години, но с новите цени на тока май по-бързо ще станеФотоволтиаците не са никак лошо нещо,
но както и другото и тука се направи бандитската.
Първо с цените, второ без никакво планиране и т.н.
Представи си една програма за енергиина ефективност
с европейски фондове направена с която ти дават
на символична цена да си сложиш няколко квадрата
фотоволтаици на покрива, а също и система за погряване
на вода от слънцето. Да ама не, щото ще паднат
приходите на НЕК и ДДС като отчисления върху
потртеблението на тока.
Та дигай тока, че ако няма печалба НЕК поне ДДС-то е сигурно !!!![]()