Нещастник,ще ни завлече на дъното и ще разправя колко добре се справяме и колко сме добре.
Нещастник,ще ни завлече на дъното и ще разправя колко добре се справяме и колко сме добре.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Той винаги ще говори колко добре се справя България, и в частност той като финансов министър. Орден "Стара планина" за приноса му в стабилноста на страната! Поне вече спокойно могат да си позволят и това. Не само да се молят за звездички.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И аз това обяснявах, а ти ми разясни, че човек е длъжен, което си е така да се развива без значение какви са условията и средата, и едва ли не това са дребни пречки. Следователно държавата не е проблем така, че твоят човек по-добре да научи как да прави бизнес в такива случаи.Така е навсякъде всички около мен работят само и само да могат да си продадат бизнеса, никой не мисли за нови инвестиции или нещо да продължава да развива.
А статистиките са доста неверни за безработицата, според мен те обхващат само тези, които са записани в бюрата по труда, а те са макс 2/3 от всички безработни.
В същото време банките наистина задушават бизнеса, сега работих по едни преговори на един клиент, който си рефинансира кредитите от външна банка, тук са му на 12 до 15 процента годишна лихва, от външна банка го рефансира на 3 процента за какво си говорим и за какви условия за бизнес.
Друг, доставчици му пращат съдия изпълнител за 17 хил лева неплатени доставки, има да взима от обществени поръчки 800 000 лв от 6 месеца, тегли кредит 200 000, за да плати заплати и данъци, от два месеца нищо не е плащал, каква му е алтернативата -нов кредит и безумни лихви или цялата фирма седи и чака държавата да си изпълни ангажимента и да си плати и какво излиза че кредитира безлихвено държавната институция. Нови поръчки вече много трудно работи поради липса на оборотни средства, оттам има проблеми с персонала, служителите си искат заплатите и нормално, не ги интересува, чакар че знаят че тя дължи имат си разходи хората и са прави, е как да ти се работи.
И аз имам един познат, който има цех за сладки и той самият работи както и всичките му работници, а останалите спират да му плащат продукцията защото нямали пари да я платят и той започва да се бърка от собственият си джоб да плаща на работниците и даже искаше и пари на заем от негов приятел.
Та в такива ситуации и, че това с държавата и средата не е проблем не знам какво разбираш, защото аз го виждам точно като огромна пречка и не зависи само от него самият.
Но благодаря че даде добър пример чрез който да се подкрепя моите думи от по-рано.
Грийди, аз не съм масовия случай, къде от преумора, къде от преценка за бъдещето , успях да си продам бизнеса края на 2009г, хванах последния влак.
Да условията за правене на бизнес са много лоши, но 97-98 когато започнах също не бяха по-добри, живеем в кофти държава и едни оцеляват други не, като за оцеляването не като в нормалните бели държави, а се дължи и на други фактори.Но пък бизнеса в комбинация с висшето, което имам и малко дорълнителна квалификация на стари години ме направи добра в друго нещо което започнах преди седем години. Въпрос на мислене е как да кажа, всеки говори колко е зле, да зле е не го отричам, кораба потънал ние жалим знамето, но аз за себе си винаги търся път това зле възможно най-малко да ми влияе и да седя и нищо да не правя по добре няма да ми стане. Проучвала съм стотици идеи, за да реша нещо да направя или не-примерно това е труд залудо, работиш по нещо няколко месеца, накрая преценяваш че няма да сработи примерно.Ето и форекс вече захванах, ще видим докъде ще го докарам, засега не се оплаквам, не печеля кой знае какво, но и не губя.
Търсиш ли начина, в един момент ще го намериш.
Междуфирмената задлъжнялост е огромна, а се крие и във всеки бранш фирмите се въртят малко в един омагьосан кръг, почват огромни проблеми с персонал, служителите решават да си отмъщават с жалби, проверките влошават още повече и няма мърдане, отделно голяма част имат и кредити, които едвам едвам обслужват.
Просто човек трябва да търси начина да оцелява, отдавна съм разбрала че ако не се погрижа за себе си няма кой.Кофти, но това е ситуация в момента.
А на тези избори на балотажа гласувах за втори път в живота си, и то не защото не харесвам Плевнелиев, вота ми беше анти Герб, а не за някой кандидат.
Не е ли реваншизъм това което направи Фандъкова махна всички районни кметове, които не са ог ГЕРБ, в общинския съвет на София откакто съществува неписано правило е председател от партията на власт, заместник председатели от опозицията, за първи път това е нарушено, а аз хич не си падам по диктатурата.
Току виж съм подхванала и политика заради непоносимост към ГЕРБ.
и аз не съм масовият случай.
една от причините поради които продължих да се занимавам с трейдинг е че не намирах никъде другаде нормална възможност за израстване и живот в който да може да се живее. и все още не намирам.
това беше до към края на втората година. сега не искам да чуя за друго освен трейдинг. обаче така наречените жертви не ги направих заради трейдинга, а поради липсата на други алтернативи.
дадохме примера с фирмите. забележи че това са големи разраснали се фирми и въпреки, че са големи фалират.
ти си над 40....поне така разбирам, георги и той е над 40 и двамата имате огромен стаж и познания в някакви области. за вас е в пъти по-лесно да си намерите друга работа. възможността обаче за това на един сега завършил студент е почти нулева. не е до това дали се оплаква някой или не. но когато и да погледнеш обявите за работа то имат търсене на it специалисти, сервитьори/бармани, и тук там за някой мениджър по подръжка, ръководител отдел или рекламна дейност и разпространение на някакви продукти с международни клиенти. с изключение на сервитьори/ки/бармани/ки всички останали, които също не предлагат голям избор то се изискват многогодишен стаж и опит.
просто това е реалността.
в нормална държава като се появят много юристи например за една, две или колкото е години нужно се спира приема на студенти по право. тук такова нещо липсва.
не казвам че като завършиш и някой трябва да дойде да те хване за ръка. проблема е че каквото и да правиш, шанса е супер минимален въобще да си намериш работа.
един приятел му предлагат работа в посолството в софия за 700лв. е как да започне за 700лв, като той само за квартира и транспорт няма да му стигнат. длъжността била много хубава и т.н. е да дадат заплащане. затва ли е учил 5 години и има отличен успех. за 700лв и то в софия. абсолютна подигравка
Грийди, дипломата за висше образование, никога не е била гаранция за добра работа и висока заплата, всеки завършил студент без никакъв стаж няма как да бъде назначен на добра длъжност и висока заплата, има си един минимум, който просто трябва да се измине и да се понатрупа някоя друга година стаж.
За твоя приятел - това ок не са много пари, но има и един друг момент, който се пропуска в посолство ще е на твърд осем часов работен ден плюс всичките му екстри и почивки и каквото се сетиш, в повечето случаи ще умира от скука и по цял ден ще се забавлява на компютъра, работа от време на време, само не бива да забравя, че голяма част от служебните компове се следят, но една заплата от 1000-1500 лв предполага липса на всички тия неща.
А тая работа в посолството мен ако ме питаш е перфектна -има сигурната работа плюс достатъчното свободно време за втора работа е разбира се ако има желание
А за висшето смятам, че поне половината вузове трябва да се закрият в бг, кой не ерешил той не естанал студен и не е завършил, особено разните му там изнесени обучения и факултети.
А специално за правото няма никакъв смисъл да се учи извън СУ, в най-лошия случай -юзу, единствено от тези факултети наемат, другите просто си взимат една диплома да си показват.
Но младите като кандидатстват много не се интересуват от това
Спомняте ли си статията дето постнах, та и с висшето е същото, едно е да си учиш какво ти е интересно и после да се чудиш къде да се реализираш, друго е да си избереш такова според конюктурата на търсене на работна ръка.
А за статистиката -една Белгия има 1 голям университет.
Във Франция образованието е безплатно, приемат почти всички, които кандидатства, но от приетите завършват едва 40 процента.
А българския работодател е много наясно с нивото на висшето и му е ясно че със всеки младеж трябва да почва обучение от а и б.
Образованието е необходимост и предпоставка, но не е всичко - това не им е ясно много на младите, че със завършването на висшето хубавия живот свърши, оттам натакък почваш от нулата и кой каквото направи.
Аз пък познавам системен администратор със средно образование, самоук, който е на ниво да се чуди коя оферта да избере за работа и го гледат като писано яйце във всички фирми, които е работил.
А за ай ти специалистите знаеш ли защо е толкова голямо търсенето, като дойде време да им повишават заплатите, защото след две три години работа в една фирма винаги идва този момент, те просто ги махат и наемат нови млади - доста се върти тази практика.Но и те също имат доста възможности за работа на частно, но там пак зависи от конкретния човек - едни го могат други не.
Грииди, не си мисли че и при нас всичко е розово. И в бизнеса винаги си на ръба на бръснача! Винаги има някой нов на пазара, дето да предложи па-евтино. Или пък се ползува с нечии протекции или чадър. И ти си безсилен. В тази държава само чиновническата работа е сигурна! Завиждам ти че си се отдал на трейдинга. И може би ще станеш един от добрите. Но аз съм на 50+, и не мога да разчитам че сивото ми ще издържи на темпа на твоето сиво!
Георги, пропусна да кажеш за ударите под кръста и борбата с конкуренцията и с администрацията.
В България няма конкуренция!! И не може да има! Щото правилата на играта не са като при класическата пазарна икономика. Ние нямаме и пазар, казано под секрет. Виж какво става с индексите на фондовата борса. Така че какво да коментираме.
Много ни удряти чуждите компании които си ни изнасят парите в чужбина ,всякакви супермаркети,еон чез,кауфланд керфур,вярно плащат данъци и заплати,но печалбите им не остават в България.И унищожават кварталните магазинчета.