Ей това мразя на акциите. Пазара отваря с гап. И аз съм директно на минус. Да затворя тази сделка, и повече никога!
Ей това мразя на акциите. Пазара отваря с гап. И аз съм директно на минус. Да затворя тази сделка, и повече никога!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Някой може ли да поясни,има ли зависимост от курса на долара спрямо европейските валути и цената на акциите на американските компании.И може ли да се търси процент корелация.
compos sui
Ratetouilli,
Между всеки инструмент за търговия съществува корелация. Между едни коефицентът е по-малък, между други - по-висок. Само по себе си, понятието "корелация" изразява зависимост и няма как да не се говори за такава при долара и цената на акция при американска компания. Ако доларът поскъпва спрямо всички валути, с твоите левчета ти ще си купиш по-малко акции. Същото ще се случи и с други инвеститори. Т.е. търсенето ще спадне, което ще доведе и до спад в цената на акцията.
Надявам се да съм помогнал, въпреки твърде учебникарския модел, който представих в няколко изречения.
Успех!
Ratetouilli (07-03-2012)
Днеска голям процент на минус са еврозоната, но не само те... какво става и златото пада яко ?
privelege, с това съм съгласен. Но по-голямо влияние оказват вече конкретни факти от политиката на компаниите. Нов продукт на пазара да речем. Инвеститорите се освобождават от едни акции, за да купят други. Независимо от курса на валутата.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Имах предвид ,че когато долара беше на дъното 1.2626 ,акциите на Банк ъф Америка направиха също дъно.Оттам търся корелация в курса на долара,а че цената се определя от икономическото състояние е ясно.
compos sui
Напълно съм съгласен с това.
В този случай става дума за сектор, който беше директно въвлечен в ипотечната криза, проявила се по-късно и под друга форма - като финансова. Икономическата логика предполага "изтегляне" на капитал от този сектор и влагането му в ИТ сектора или в ценни метали - злато, сребро, платина.
И аз разсъждавам горе долу така. Но в инстата освен IBM, кажи ми друга компания в ИТ сектора.В този случай става дума за сектор, който беше директно въвлечен в ипотечната криза, проявила се по-късно и под друга форма - като финансова. Икономическата логика предполага "изтегляне" на капитал от този сектор и влагането му в ИТ сектора или в ценни метали - злато, сребро, платина.