• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Обучение за Форекс
    • Обучение или самоучител! Част 2

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Обучение или самоучител! Част 2

+ Отговор в тема
    Страница 4 от 5 ПървиПърви Предишно ... 2 3 4 5 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 31 до 40 от общо 46
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 20-09-2023 15:55 #31 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

Моля, изберете категория: - Откажи
      minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 895
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ndimitrov73 Виж мнението
      Ами трябва да се мисли за много работи, а тази тема която си отворил не е елементарна. Примерни замислял ли си се, че зависи какъв инструмент търгуваш пипа има различна стойност. Както и зависи от валутата която ти е сметката. Примерно аз отдавна се каня да питам тук за някакъв бот който да ми изчислява обеми и да следи риска. Да се зададе ММ и да изчислява обемите в зависимост на пипсовете стопове.
      Когато управляваш милиони е лесно, можеш да си смяташ обема независимо какъв инструмент търгуваш. Но представи си с ограничена сметка да търгуваш платина, злато или други скъпи инструменти и най- малкия обем и няколко десетки пипа и сметката я няма. има много размисъл по темата. Но да може да се търси нещо средно аритметично между брой пипсове и процент сметка защото не всички пипсове носят еднаква печалба.
      Странно ми е, че трябва да го казвам на хора с опит, но си мисля, че всеки който е на пазара повече от година-две трябва да е убеден, че за качеството на една стратегия базовия показател е печалбата в пипсове за единица време. Всичко останало е следствие и ако някой не е съгласен с това, значи има още да учи.
      Значи ако имаш положителен резултат в пипсове от търговията по дадена стратегия, само с голяма глупост можеш да го докараш до загуба в пари.
      Ако имаш отрицателен доход в пипсове и все пак си успял да го докараш до някаква печалба, което е малко вероятно, но възможно значи си търгувал с голям риск и си имал невероятен късмет. Естествено късметът не е вечен и при отрицателен доход в пипсове рано или късно и акаунта ще отиде на минус в пари.
      Това, че за различните инструменти пипса има различна стойност е без значение за този, който му разбира, защото ефективноста в пипсове трябва да се изчислява за всеки инструмент по отделно и инструментите, които генерират отрицателен доход в пипсове трябва незабавно да се изваждат от търговията.
      Заблудата, че ако нямаш печалба в пипсове можеш да го докараш на печалба от мъни мениджмънта е много вредна и не води до нищо хубаво в дългосрочен план.
      А това, че някои инструменти имат прекалено скъп пипс спрямо размера на сметка се решава много лесно - просто не се търгуват и толкова или както се казва, всеки се разпростира според чергата си.
      Обемите са следствие от качеството на стратегията и размера на акаунта. Има различни методи за управление на обемите, като оптималния вариант, подкрепен с математическо доказателство е да се изчисляват обемите като се ползва математиката за ОптималF. За никой друг метод няма математическо доказателство, че е правилен или грешен. А ние, като умни хора би трябвало да вярваме на математиката.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

2. Следните 9 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (5), Elsup (20-09-2023), gambletrade (20-09-2023), batDancho (21-09-2023), kypa (04-01-2024)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 20-09-2023 21:01 #32 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Elsup Виж мнението
      А ти като цяло имаш ли някаква изградена стратегия? Имаш ли изградени реални очаквания колко би могъл да спечелиш с малкия капитал с който търгуваш? Бързаш ли да влизаш или изчакваш добър сигнал за вход преди да се впуснеш в търговията. Самодисциплината е много важна. Важно е да изградиш търпение и усет това как и кога. Другото много важно е да не търгуваш с повече от 20 процента от капитала. Да знам че искаш бърза печалба, то всички искаме това, но няма как да стане когато търгуваш рисковано. Трябва си време за всичко. Разгледай стратегии в интернет, има много простички но печеливши стратегии поне в началото докато не започнеш отново да бързаш и да допускаш старите грешки. При мен проблема е точно това. Дисциплината някак не ми се отдава. Влизам виждам нещата и пак нямам търпение да чакам. Знам какво ще се случи но хоп бързам за да не пропусна момента. Влизайки в сделка по средата на тренд с малък капитал може да си сигурен че ще загубиш. Също така ако се очаква корекция, аз много често улучвам точно това пак отново се получава фалит. Направило ми е впечатление че ако търгуваш на часова графика най удачния момент за сделка е между 9 и 12 на обяд. Тогава индикаторите показват доста добри възможности за вход но само за деня. Разбира се отново трябва да се внимава защото следобеда форекс пазара е доста динамичен и излизат много новини, но все пак графиката ти показва как ще се движи пазара днес. С по малък обем сделки, малко търпение и дисциплина може да се постигнат една идея по добри резултати нали? Ако нямаш добра стратегия шанса да станеш печеливш трейдър е да кажем почти нула.
      Имам разбира се стратегия, с която търгувам и предполагам, че това се отнася за всеки трейдър. Друг е въпросът дали тази моя търговска стратегия има добра успеваемост точно при сегашните условия на силна доминация на Сащ в световен мащаб? Ако нещата се обърнат и американският долар започне да пада спрямо еврото и това се задържи за дълъг период от време то тогава моята стратегия ще се бъде с доста висок процент на успеваемост или поне така се надявам да се получи. Между другото днес съвсем случайно научих, че във форекса стратегия и система не са едно и също нещо и това беше важно откритие. А иначе аз не търгувам с някакви големи очаквания за несметни печалби и дори напротив - винаги очаквам най-лошото за форекс акаунта си. Това се дължи на факта, че аз по природа съм голям песимист и свикнах през последните години да ми случват възможно най-лошите неща. В началото и аз търсех да намеря печеливши търговски стратегии в интернет, но с времето ми стана ясно, че трябва да положа усилия да създам свои собствени критерии за влизане в сделка. За съжаление и аз не винаги се придържам към условията, които сам съм си поставил и причините не са само липсата на силна дисциплина. Много пъти е ставало дума в този форум, че аз съм работохолик и затова се стремя по всяко време да имам отворени сделки на валутния пазар. Това добре съзнавам, че е грешка и ми носи загуби, които при малък акаунт често е фатално и логично се стига дори до фалит. Да, това е неприятно, но все още не мога да го отстраня като вреден стил на търгуване. Поне знам, че вината си е напълно моя и не обвинявам другите за моите загуби и фалити. Основната ми цел е да се задържа по-дълго време на валутния пазар и се надявам все някога да я постигна.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Печелете пари, без да напускате дома си.

5. Следните 4 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (2), Elsup (01-10-2023), kypa (04-01-2024)

6. 01-10-2023 20:39 #33 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      Благодарили са му 5 946 Пъти в
      1 835 Поста
      Един от най-лошите навици според мен е точно това да имаш постоянно отворени сделки. Ако търгуваш на седмични и месечни графики си ок, но ако си на часови и дневни то тогава смисъл няма от това. Обикновено идеалния момент за отваряне на сделки по мое наблюдение е между 10 и 11 часа и след това между 15 и 17 следобед. Това са мои наблюдения разбира се и говорим за часова и дневна графика. Ако хванеш едно от двете движение затвори на печалбата на която си направил и си почивай до следващия ден. Аз обикновено хващам сутрешното движение и 95 процента от случаите съм в печелившия тренд. Обаче после си казвам чакай да се включа и следобеда и там вече става каквото става. Мисля че заради всички новини в момента които не спират да излизат особено следобед не е добра идея трейдърите с малък капитал да влизат в сделки. Сутрин движението е най-спокойно и реално да фалираш е почти рядкост да не кажа не възможно дори и да си в кофти сделка. Ако опиташ този метод ще видиш че печелившите си сделки ще се увеличат в пъти повече. Разбира се обаче трябва да работиш и върху дисциплината. Да изчакваш вход за сделка и също така да се въздържаш от други сделки до следващи ден. Ако се замислиш от колко време си на финансовите пазари и ако беше спазвал принципа на 10 процента можеше днес и да си милионер нали? Аз също и всеки друг. Затова спокойствието и търпението са неизменима част от търговията на финансовите пазари. Успех!

Одобрена

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

7. Следните 4 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

minkov (01-10-2023), Нерегистриран (1), ontar (05-10-2023), kypa (04-01-2024)

8. 05-10-2023 11:04 #34 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Един от най-лошите навици според мен е точно това да имаш постоянно отворени сделки. Ако търгуваш на седмични и месечни графики си ок, но ако си на часови и дневни то тогава смисъл няма от това. Обикновено идеалния момент за отваряне на сделки по мое наблюдение е между 10 и 11 часа и след това между 15 и 17 следобед. Това са мои наблюдения разбира се и говорим за часова и дневна графика. Ако хванеш едно от двете движение затвори на печалбата на която си направил и си почивай до следващия ден. Аз обикновено хващам сутрешното движение и 95 процента от случаите съм в печелившия тренд. Обаче после си казвам чакай да се включа и следобеда и там вече става каквото става. Мисля че заради всички новини в момента които не спират да излизат особено следобед не е добра идея трейдърите с малък капитал да влизат в сделки. Сутрин движението е най-спокойно и реално да фалираш е почти рядкост да не кажа не възможно дори и да си в кофти сделка. Ако опиташ този метод ще видиш че печелившите си сделки ще се увеличат в пъти повече. Разбира се обаче трябва да работиш и върху дисциплината. Да изчакваш вход за сделка и също така да се въздържаш от други сделки до следващи ден. Ако се замислиш от колко време си на финансовите пазари и ако беше спазвал принципа на 10 процента можеше днес и да си милионер нали? Аз също и всеки друг. Затова спокойствието и търпението са неизменима част от търговията на финансовите пазари. Успех!
      По принцип разбирам за какво говориш, но аз честото отваряне на сделки не го наричам навик, а работохолизъм, което също е вредно специално на валутния пазар. Човек като е свикнал да работи години наред (каквито и да е професии) му е доста непривично и трудно да застане пред графиката и с часове да я гледа без да отваря или затваря сделки. Знам че не е добра идея и много пъти съм попадал на мисли на по-известни и не толкова известни трейдъри, които се изказват в тази посока. Дори имаше една мисъл, че понякога повече печелиш когато не търгуваш, което на мене ми е странно разбира се, но може би има резон. А часовете, които си споменал, че са добри за отваряне на сделки мога да кажа, че са в моменти когато валутния пазар е много активен. Особено следобяда когато се засичат европейската и американската сесии и излизат много и все важни икономически данни. Аз тогава имам много загуби и дори фалити така че не са ми приятни тези отрязъци от деня за търгуване. Дори и днес в момента нагледно се вижда колко несигурен е валутния пазар и какви разнопосочни движения има при валутната двойка евро/долар например. Добре знам, че след добра печалба е по-добре да се почива, но аз по принцип доста рядко имам печеливши сделки. Ако все пак се случи да спечеля нещо макар и дребно решавам, че ми е ден и ентусиазирано продължавам да търгувам, което не е добра идея. Всичко което си написал и препоръчал и аз много добре го знам, но дали го спазвам е друг въпрос. Тука вече опира до психологията, която според мене е по-важен фактор дори от дисциплината специално на финансовия пазар. Така сме устроени повечето хора, че знаем отлично каква е теорията, но не винаги я прилагаме в практиката.

Одобрена

Авторът на тази публикация търгува с ИнстаФорекс. Защо не се регистрирате?

9. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (1), Elsup (19-11-2023), kypa (04-01-2024)

10. 19-11-2023 18:42 #35 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      Благодарили са му 5 946 Пъти в
      1 835 Поста
      Аз също съм забелязала че сутрин до ранния следобед сделките които отварям са ми на 90 процента печеливши и ако се объркат нещата винаги се объркват по време на новините. Колкото и тръпка да има в търгуването в тези часове определено вече ги избягвам. За работохолизма също не е добра идеята когато се отнася до търговията на финансовите пазари. Тук трябва да се работи доста върху изчакването за добър вход на сделка. Също така ако днес си в губеща сделка най-доброто което можеш да направиш е да затвориш всичко и просто да си вземеш почивен ден. Тук не си на заплата, нито на надник. Хубаво е човек да знае кога да се оттегли докато се успокои от натрупаните загуби. Според мен това важи и ако направиш големи печалби. Теглиш и им се радваш, изчакваш няколко дни да ти мине еуфорията и после отново си в играта. Емоциите движат човека и често го подтикват към непоправими грешки. Да на теория е много лесно но всъщност на практика и аз допускам точно тези грешки. Реално както бях писала при доста добра и печеливша стратегия аз често фалирам защото вместо 50 или 100 процента печалба искам все повече и повече. Чакането на достигането на голямата печалба често ми изяжда капитала особено следобеда и така стигам бързо до фалит. Определено за да си успешен трейдър трябва да имаш много стабилна психика и да знаеш как точно да се държиш по време на търговията. Ако имаш малки очаквания имаш големи шансове да успееш, но ако гониш големите печалби спуканата ти е работата като цяло. Няма лесен успех, а по-скоро имам заслужен и то във времето. Така че аз съм решила да опитам на дневни графики и свещи пък да видим какъв ще е резултата.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

11. Следните 4 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

Нерегистриран (1), batDancho (20-11-2023), ontar (22-11-2023), kypa (04-01-2024)

12. 22-11-2023 23:01 #36 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Според мене форексът е не само бизнес, но за него спокойно може да се каже, че е занаят. Доста сложен занаят и не случайно го казвам това, защото всички добре знаем, че занаята не се учи, а се краде. Има се предвид, че трябва да гледаш по цял ден майстора в ръцете какво прави и как го прави, за да го научиш този занаят. Така че на практика форекс много трудно може да се научи и тук нещата не опират до това дали да имаме учител или да се учим сами от книги и видеа. Аз лично съм пробвал и сам да се уча и освен това съм посещавал всякакви обучения предимно онлайн, но не се чувствам научен. В смисъл, че има ситуации по време на търгуването когато се чувствам като в небрано лозе както се казва. В подобни моменти имам нужда до мене да стои опитен и преуспял трейдър, който да ми покаже как да се справя. Един път ще ми стигне да получа подобна помощ за дадения случай и после всеки път сам ще се спасявам от съответната трудност. За съжаление така наречените преуспели и печеливши трейдъри не са много склонни да дават уроци на начинаещи такива и по принцип не са много активни по отношение на своята публичност. Не знам защо е точно така, но аз и си давам ясна сметка, че ако нещата при мене се обърнат и започна предимно да печеля едва ли бих тръгнал да го афиширам наляво и надясно. Съвсем логично и няма да има нито време нито нужната нагласа да обучавам разни начинаещи във форекса. Преди време ми беше попаднал някакъв материал, че в Сащ е имало специален подбор и обучение на кандидат трейдъри. Това е било нещо като експеримент за да се разбере точно какъв тип хора могат да станат печеливши и как да бъдат обучаване. Какви са били крайните резултати от този експеримент така и обаче не ми стана много ясно.

Одобрена

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

13. Следният потребител изказва благодарност на ontar за полезния пост:

kypa (04-01-2024)

14. 10-12-2023 00:21 #37 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      heavencloser не е на линия
      Дилър
      Не е зададено настроение

heavencloser има невероятно излъчване heavencloser има невероятно излъчване Аватара на heavencloser
      Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      396
      Благодарили са му 233 Пъти в
      95 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Според мене форексът е не само бизнес, но за него спокойно може да се каже, че е занаят. Доста сложен занаят и не случайно го казвам това, защото всички добре знаем, че занаята не се учи, а се краде. Има се предвид, че трябва да гледаш по цял ден майстора в ръцете какво прави и как го прави, за да го научиш този занаят. Така че на практика форекс много трудно може да се научи и тук нещата не опират до това дали да имаме учител или да се учим сами от книги и видеа. Аз лично съм пробвал и сам да се уча и освен това съм посещавал всякакви обучения предимно онлайн, но не се чувствам научен. В смисъл, че има ситуации по време на търгуването когато се чувствам като в небрано лозе както се казва. В подобни моменти имам нужда до мене да стои опитен и преуспял трейдър, който да ми покаже как да се справя. Един път ще ми стигне да получа подобна помощ за дадения случай и после всеки път сам ще се спасявам от съответната трудност. За съжаление така наречените преуспели и печеливши трейдъри не са много склонни да дават уроци на начинаещи такива и по принцип не са много активни по отношение на своята публичност. Не знам защо е точно така, но аз и си давам ясна сметка, че ако нещата при мене се обърнат и започна предимно да печеля едва ли бих тръгнал да го афиширам наляво и надясно. Съвсем логично и няма да има нито време нито нужната нагласа да обучавам разни начинаещи във форекса. Преди време ми беше попаднал някакъв материал, че в Сащ е имало специален подбор и обучение на кандидат трейдъри. Това е било нещо като експеримент за да се разбере точно какъв тип хора могат да станат печеливши и как да бъдат обучаване. Какви са били крайните резултати от този експеримент така и обаче не ми стана много ясно.

Здравей Онтаре ....този тип търговия не съм съгласен че може да се нарече -занаят. Това е една от най трудните материи на планетата и си СРЕЩУ ВСИЧКИ в това си начинание и не просто всички ами срещу най-умните на тая планета!!! И друго не -с гледане не може да стане-това го твърди професиналист ,който спомена ,че има хора които ще им покаже всичко в реално време и какво прави той и пак ще има такива ,които няма да могат да го направят....мога да ти пратя видеото -интервюто е интересно.....(тоя същия твърди ,че е имал 300К$ месечна печалба като най-добър месец )....
      Учител е явно задължително човек да има щото може да си потроши главата години наред и накрая да разбере ,че ЗНАМ ,ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ....също и е важно да попадне на правилният учител...щото явно всички едно и също дрънкат и в повечето случаи това е маркетингова цел -да им купиш курса и да го направиш милионер ....До колкото някой професионалист да се занимава с теб.....един от тея дет дават акъл и пласират курсове ,казва че се бил изръсил 50К $ за индивидуално обучение....не знам за повечето неща ,но за това мисля че му вярвам....тея с многото пари ще им костваш много време -съответно и много пропуснати печалби ако се занимават с теб....друго пропуснах....важно и то...
      Казваш че има ситуации ,в които си в небрано лозе....и то по време на сделката?...защо е така...трябва да си сравнително спокоен ако имаш това в предвид?....щото по време на сделката всичко вече е регламентирано трябва да правиш само мениджмънт на позицията една или повече ако са...
      http://www.youtube.com/watch?v=MyYNSkDBY8w

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

15. Следните 2 потребители изказват благодарности на heavencloser за полезния пост:

ontar (03-01-2024), kypa (04-01-2024)

16. 10-12-2023 00:36 #38 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      heavencloser не е на линия
      Дилър
      Не е зададено настроение

heavencloser има невероятно излъчване heavencloser има невероятно излъчване Аватара на heavencloser
      Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      396
      Благодарили са му 233 Пъти в
      95 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Здравей Елсъп ...това някакъв друг тип анализ е явно-какъв е ,че не ми е ясно ? Подходящо време за отваряне на сделка?????....ами последнита сделка (добавка) я отворих къде 19:38 в петък....това подходящо ли е като време?
      Фалира се когато не се знае какво се прави-определено.....какво лошо има в новините -има движение -големите пари са там....Големите Кучета -както аз ги наричам...може и дебелите котки или както искаш ...та човек трябва да разпознава какви са им намеренията и да се движи с тях....там са парите....друго няма....
      http://www.youtube.com/watch?v=MyYNSkDBY8w

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

17. Следният потребител изказва благодарност на heavencloser за полезния пост:

kypa (04-01-2024)

18. 03-01-2024 22:27 #39 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от heavencloser Виж мнението
      Здравей Онтаре ....този тип търговия не съм съгласен че може да се нарече -занаят. Това е една от най трудните материи на планетата и си СРЕЩУ ВСИЧКИ в това си начинание и не просто всички ами срещу най-умните на тая планета!!! И друго не -с гледане не може да стане-това го твърди професиналист ,който спомена ,че има хора които ще им покаже всичко в реално време и какво прави той и пак ще има такива ,които няма да могат да го направят....мога да ти пратя видеото -интервюто е интересно.....(тоя същия твърди ,че е имал 300К$ месечна печалба като най-добър месец )....
      Учител е явно задължително човек да има щото може да си потроши главата години наред и накрая да разбере ,че ЗНАМ ,ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ....също и е важно да попадне на правилният учител...щото явно всички едно и също дрънкат и в повечето случаи това е маркетингова цел -да им купиш курса и да го направиш милионер ....До колкото някой професионалист да се занимава с теб.....един от тея дет дават акъл и пласират курсове ,казва че се бил изръсил 50К $ за индивидуално обучение....не знам за повечето неща ,но за това мисля че му вярвам....тея с многото пари ще им костваш много време -съответно и много пропуснати печалби ако се занимават с теб....друго пропуснах....важно и то...
      Казваш че има ситуации ,в които си в небрано лозе....и то по време на сделката?...защо е така...трябва да си сравнително спокоен ако имаш това в предвид?....щото по време на сделката всичко вече е регламентирано трябва да правиш само мениджмънт на позицията една или повече ако са...
      Форексът според мене е занаят, защото е нещо много специфично, което е трудно да научиш от книги, лекции или видео уроци. Всъщност теорията се учи сравнително лесно по всякакъв начин, но само тя не е достатъчна човек да стане печеливш трейдър. За практикуването на валутна търговия идеалния вариант според мене е човек да гледа отблизо как го правят майсторите в бранша. За съжаление това е почти невъзможно, защото както ти сам си го написал в този бизнес сме всеки срещу всеки. Така че никой успял трейдър няма изгода да показва своите тайни на начинаещите търговци. Тези които все пак се заемат да преподават и менторстват го правят вероятно поради някакви собствени подбуди, но какви са те можем само да гадаем. Аз например не си представям да се занимавам с обучението на други хора дори след време да съм станал много успешен трейдър. Съгласен съм, че е полезно човек до себе си да има опитен учител по форекс, но това както написах вече ми се вижда невъзможно. Първо подобна услуга няма как да не е доста скъпа и второ валутната търговия е крайно нестандартно начинание с особено работно време. Имам предвид, че ако някой ще ме учи трябва да ми виси на главата почти по цял ден, което няма как да стане освен ако не ми е роднина или приятел. Не познавам хора, които се занимават с форекс и дори мога да кажа, че тези около мене нямат никаква идея какво е това трейдинг. Аз много пъти съм се замислял колко хора в България се занимават сериозно с форекс. Като под сериозно имам предвид това да им е професията т.е. да търгуват всекидневно и да се издържат от този бизнес. При това изключвам служителите на заплата в различните финансови компании. Може и да греша, но това изобщо не е популярно занимание и предполагам, че са много малко българите практикуващи форекс. Едва ли има официална статистика, но то е достатъчно човек да се порови в интернет и да види там какво има за валутната търговия от българи на български език. За съжаление попадам на различни сайтове, блогове и форуми, които вече не са активни. Форексът е динамичен и се променя, но явно това не е достатъчно атрактивно за младите хора и те не задържат дълго своя интерес към трейдването.
      Последна редакция от ontar : 03-01-2024 на 22:33
      Одобрена
      CL Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

19. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (2), kypa (04-01-2024)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 03-01-2024 23:08 #40 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 895
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Форексът според мене е занаят, защото е нещо много специфично, което е трудно да научиш от книги, лекции или видео уроци. Всъщност теорията се учи сравнително лесно по всякакъв начин, но само тя не е достатъчна човек да стане печеливш трейдър. За практикуването на валутна търговия идеалния вариант според мене е човек да гледа отблизо как го правят майсторите в бранша. За съжаление това е почти невъзможно, защото както ти сам си го написал в този бизнес сме всеки срещу всеки. Така че никой успял трейдър няма изгода да показва своите тайни на начинаещите търговци. Тези които все пак се заемат да преподават и менторстват го правят вероятно поради някакви собствени подбуди, но какви са те можем само да гадаем. Аз например не си представям да се занимавам с обучението на други хора дори след време да съм станал много успешен трейдър. Съгласен съм, че е полезно човек до себе си да има опитен учител по форекс, но това както написах вече ми се вижда невъзможно. Първо подобна услуга няма как да не е доста скъпа и второ валутната търговия е крайно нестандартно начинание с особено работно време. Имам предвид, че ако някой ще ме учи трябва да ми виси на главата почти по цял ден, което няма как да стане освен ако не ми е роднина или приятел. Не познавам хора, които се занимават с форекс и дори мога да кажа, че тези около мене нямат никаква идея какво е това трейдинг. Аз много пъти съм се замислял колко хора в България се занимават сериозно с форекс. Като под сериозно имам предвид това да им е професията т.е. да търгуват всекидневно и да се издържат от този бизнес. При това изключвам служителите на заплата в различните финансови компании. Може и да греша, но това изобщо не е популярно занимание и предполагам, че са много малко българите практикуващи форекс. Едва ли има официална статистика, но то е достатъчно човек да се порови в интернет и да види там какво има за валутната търговия от българи на български език. За съжаление попадам на различни сайтове, блогове и форуми, които вече не са активни. Форексът е динамичен и се променя, но явно това не е достатъчно атрактивно за младите хора и те не задържат дълго своя интерес към трейдването.
      И що трябва според теб някой да ти виси цял ден на главата за да те обучава?
      Така не се ли обучават слабите ученици, а за слаби ученици място на пазара просто няма.
      На даровитите ученици им стига и малко обучение, останалото си го градят сами.

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

22. Следните 4 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

ontar (04-01-2024), Нерегистриран (2), kypa (04-01-2024)

+ Отговор в тема
    Страница 4 от 5 ПървиПърви Предишно ... 2 3 4 5 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Обучение за Форекс   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти