• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Обучение за Форекс
    • Обучение или самоучител! Част 2

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Обучение или самоучител! Част 2

+ Отговор в тема
    Страница 3 от 5 ПървиПърви Предишно 1 2 3 4 5 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 21 до 30 от общо 46
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 25-08-2023 15:04 #21 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Fafa Виж мнението
      И в крайна сметка какво се получава, че до момента всички ,които сме писали отричаме тези безплатни курсове и обучения, които се предлагат навсякъде било то в интернет или на живо. Да, извода какъв е? Че не си струва да си губим времето с такива глупости, в край на сметка по-добрият вариант е човек да се е поразрови на седне и да намери материали да отдели време да се по занимава по-дълго с графики и гледане на пазара ,за да може сам да си извади изводите и да си направи собствена стратегия ,която да му върши работа. Да ,няма лошо да отидеш на такъв курс .Ако си в самото начало, за да ти обяснят някакви основни правила за които не е нужно да отделяш чак толкова време като това да разбереш що е пипс , мъни мениджмънт и разни други такива, ако чак толкова не му се чете. А иначе ако се замислим логично кой ще седне да ти обяснява как да печелиш от форекса или да те учи? Освен ако не е твой човек и да си платиш за това нещо. И въпреки всичко трябва да си се занимавал достатъчно години ,за да знаеш и да можеш да отсееш кой разбира и кой не и кой би ти дал добра стратегия и насоки в пазара. За мен Специално е така но ако някой е на друго мнение може да си ходи и да си се обучава колкото иска и както прецени с такива курсове и семинари .При добро желание може да се потърсят в нета -предлагат се достатъчно такива и то даже безплатни Но както казах в предишен пост си мисля че всичко това се прави с цел реклама на брокера който го организира така че да си преценяват новите какво и как ще се случва
      Аз лично не ги отричам тези курсове, но се опитвам да обясня, че само те не са достатъчни за да се научи да търгува добре човек. Дори дадох примери с изказвания на самите преподаватели от брокерите, които ги организират. Нещата стоят много сложно и на практика е трудно да се обясни с едно или две изречения. Мога да дам пример с правото или училищната педагогика, които се учат 4-5 години и ако човек се дипломира вече може да работи като юрист или учител. Друг е въпросът колко от завършилите право или педагогика стават добри адвокати или добри учители. Там обаче човек вече има нужната тапия и все някъде ще си намери работа и ще получава заплата дори да не е особено старателен и кадърен. Във форекса на практика няма срок, в който да се научиш да търгуваш успешно. Може да минеш през няколко беплатни курса за да усвоиш теорията, после да си платиш на ментор за да те въведе в практиката. Уж да те научат как да си съставяш търговската стратегия и да се организираш по време на търгуване. В смисъл да имаш ясен план какво правиш търгувайки, да си водиш дневник на сделките и други подобни все важни за форекса неща. Въпреки тези усилия, които може да са ти отнели няколко години накрая когато останеш сам с графиките може да се окаже, че изобщо не се справяш добре с търгуването и предимно губиш. Отделно е важно да се спомене колко неприятни емоции носи всеки неуспех - това е стрес, страх, стъпкване на самочувствието и придобиване на различни комплекси. За капак в тази професия няма гарантиран доход и ако не се представяш добре и загубиш началния си капитал на практика ще си аут от форекса. Скоро четох, че дори в тениса от 2024 година ще има минимален гарантиран доход и тези професионални тенисисти, които нямат много приходи от наградни фондове ще получават финансови помощи от световната тенис федерация. Това ми се видя много странно и си помислих, че тия в тениса направо са построили комунизма. Във форекса голяма част от участниците сме на постоянна загуба, но на никой от брокерите или печелившите трейдъри не му е хрумнало да ни осигури някакъв минимален базов доход.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

2. Следните 7 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

kypa (04-01-2024), Нерегистриран (6)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 18-09-2023 05:48 #22 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      Благодарили са му 5 946 Пъти в
      1 835 Поста
      Независимо от начина по който се обучаваш, трябва желание, постоянство и много много учене. Няма как за няколко месеца да станеш добър трейдър. В интернет има много материал така че пак трябва време и разбира се опит. Ако обаче още в началото създадеш лоши навици и не работиш върху тях си загубен нормално. За всяко нещо трябва време и практика, разбира се и желание да се развиваш в дадената област.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

5. Следните 8 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

ontar (20-09-2023), kypa (04-01-2024), Нерегистриран (6)

6. 20-09-2023 08:17 #23 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      batDancho
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      batDancho не е на линия
      Централна банка
      Polos

batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите Аватара на batDancho
      Град
      Горна Оряховица
      Начислени плащания
      4,711.46 USD
      Благодарности
      4 250
      Благодарили са му 8 561 Пъти в
      3 935 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Понеже наскоро влязох в дискусия с един лектор по време на един уебинар, бих се радвал да чуя и вашето мнение по
      въпроса на спора. Става въпрос за това, как е най добре да се измерва ефективността на дадения търговец. Според
      него, а и според мен, не трябва да се гледа брутната сума на получената печалба, защото тя е в пряка зависимост от
      големината на акаунта. Дотук сме на едно мнение. Обаче според него най-правилното е да се смятат спечелените пипсове
      и така, по този начин колкото повече пипсове имаш толкова ефективността ти е по висока. И така си даде човека пример
      за колко месеца колко пипса е изкарал. Според мен обаче, по стар банкерски табиат, най правилния показател за това,
      как си търгувал през месеца, е процентното увеличение на акаунта или съотношението печалба / големина на акаунта
      за определен период от време. Та по този въпрос леко влязохме в спор, кой начин е по точен за определяне не ефективността.
      Според мен процентното увеличение премахва влиянието на големината на акаунта и също така влиянието на пипсовете, защото
      ако си хванал много пипсове, но търгуваш с обеми 0.01, пак ефективността ти отива в канала.
      Аз по този начин си смятам ефективността на месечна база, като големината на акаунта в началото на месеца ми е основа.
      Имам и едно сравнение на акаунта спрямо състоянието му на първи януари, което също показва докъде съм с материала.
      Ще ми е интересно да видя и вашето мнение по въпроса, как вие изчислявате доколко сте ефективни и успешни на фронта.
      Апък ако има и някакви други мнения, съм готов да поспорим, нали в спора се ражда истината, както казват някои умни хора.
      Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл …
      Когато невежеството крещи, умът мълчи.
      Вашият мир и спокойствие струват повече.
      Одобрена

Авторът на тази публикация търгува с ИнстаФорекс. Защо не се регистрирате?

7. Следните 11 потребители изказват благодарности на batDancho за полезния пост:

Нерегистриран (8), ontar (20-09-2023), minkov (20-09-2023), kypa (04-01-2024)

8. 20-09-2023 11:23 #24 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ndimitrov73 не е на линия
      Централна банка
      Bahagia

ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите Аватара на ndimitrov73
      Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      Благодарили са му 8 370 Пъти в
      2 873 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от batDancho Виж мнението
      Понеже наскоро влязох в дискусия с един лектор по време на един уебинар, бих се радвал да чуя и вашето мнение по
      въпроса на спора. Става въпрос за това, как е най добре да се измерва ефективността на дадения търговец. Според
      него, а и според мен, не трябва да се гледа брутната сума на получената печалба, защото тя е в пряка зависимост от
      големината на акаунта. Дотук сме на едно мнение. Обаче според него най-правилното е да се смятат спечелените пипсове
      и така, по този начин колкото повече пипсове имаш толкова ефективността ти е по висока. И така си даде човека пример
      за колко месеца колко пипса е изкарал. Според мен обаче, по стар банкерски табиат, най правилния показател за това,
      как си търгувал през месеца, е процентното увеличение на акаунта или съотношението печалба / големина на акаунта
      за определен период от време. Та по този въпрос леко влязохме в спор, кой начин е по точен за определяне не ефективността.
      Според мен процентното увеличение премахва влиянието на големината на акаунта и също така влиянието на пипсовете, защото
      ако си хванал много пипсове, но търгуваш с обеми 0.01, пак ефективността ти отива в канала.
      Аз по този начин си смятам ефективността на месечна база, като големината на акаунта в началото на месеца ми е основа.
      Имам и едно сравнение на акаунта спрямо състоянието му на първи януари, което също показва докъде съм с материала.
      Ще ми е интересно да видя и вашето мнение по въпроса, как вие изчислявате доколко сте ефективни и успешни на фронта.
      Апък ако има и някакви други мнения, съм готов да поспорим, нали в спора се ражда истината, както казват някои умни хора.
      Абсолютно едно и също е. Като км или мили. Галони или литри. Ама ще обяснявам по късно, че нямам време сега
      "Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"

Роналд Рейгън

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

9. Следните 8 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

Нерегистриран (7), kypa (04-01-2024)

10. 20-09-2023 11:23 #25 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Спорът е безсмислен. Има много показатели за ефективност и всеки от тях измерва различни неща.
      За самия търговец, според мен най-важния показател за ефективност е колко пари си успял да измъкнеш от акаунта, да ги превърнеш в кешовица и да ги изхарчиш в кварталната бирария(примерно),
      А по принцип броя спечелени пипсове дава най-точната информация за ефективноста на стратегията която се търгува, защото като се смятат пипсовете се игнорират всякакви случайни събития, включително и обемите на сделките и сътветно става ясно дали стратегията е печеливша и колко точно е печеливша.
      Всъщност броя реализирани пипаове е единствения обективен критерии за оценка на ефективноста на дадена стратегия. Всички други методи са субективни и могат да доведат до заблуждаващи резултати.
      Нарастването на акаунта също е приемлив показател, но той повече показва умението на търговеца да управлява стратегията, но пък в този показател може да има субективност и елементи на случайност. Комбинацията от двата показателя и ако и двата са положителни величини във времето говори за наистина добре управлявана и качествена стратегия.
      Така, че не трябва да се гледа едностранчиво на тези неща, а да се анализират комплексно и да се обобщават изводите. Анализирайки само един показател рискуваме да изпаднем в заблуждение и лошото е, че минава много време докато го разберем ако в началото има положителни резултати или съответно да изхвърлим нещо качествено, ако в начален кратък период не се получи желания резултат.

Одобрена

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

11. Следните 12 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

batDancho (20-09-2023), Нерегистриран (9), ontar (20-09-2023), kypa (04-01-2024)

12. 20-09-2023 12:40 #26 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Централна банка
      Bahagia

ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите Аватара на ndimitrov73
      Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      2 873 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Спорът е безсмислен. Има много показатели за ефективност и всеки от тях измерва различни неща.
      За самия търговец, според мен най-важния показател за ефективност е колко пари си успял да измъкнеш от акаунта, да ги превърнеш в кешовица и да ги изхарчиш в кварталната бирария(примерно),
      А по принцип броя спечелени пипсове дава най-точната информация за ефективноста на стратегията която се търгува, защото като се смятат пипсовете се игнорират всякакви случайни събития, включително и обемите на сделките и сътветно става ясно дали стратегията е печеливша и колко точно е печеливша.
      Всъщност броя реализирани пипаове е единствения обективен критерии за оценка на ефективноста на дадена стратегия. Всички други методи са субективни и могат да доведат до заблуждаващи резултати.
      Нарастването на акаунта също е приемлив показател, но той повече показва умението на търговеца да управлява стратегията, но пък в този показател може да има субективност и елементи на случайност. Комбинацията от двата показателя и ако и двата са положителни величини във времето говори за наистина добре управлявана и качествена стратегия.
      Така, че не трябва да се гледа едностранчиво на тези неща, а да се анализират комплексно и да се обобщават изводите. Анализирайки само един показател рискуваме да изпаднем в заблуждение и лошото е, че минава много време докато го разберем ако в началото има положителни резултати или съответно да изхвърлим нещо качествено, ако в начален кратък период не се получи желания резултат.
      Спорът не е безсмислено защото от спорът се ражда истината. Добре синго обяснил. Само ще допълня, че ако имаме търговски плам и знаем, че рискуваме около 1-2% от нашия капитал в една или няколко сделки и знаем колко пипса ни е стопа и таргета следва, че можем да определим обемите с които да търгуваме. Следва, че пипсовете са пряко свързани със състоянието на сметката посредством обемите. От тука извода е, че ако имаме малко спечелени или загубени пипсове, а процента на сметката е голям сме рискувал повече т.е. повече обем от правилния. Обратно много пипсове малко процент отразен в сметката значи не ефективно управление на капитала малки обеми. Ако управляваме правилно сметката с точен риска както играят големите дали ще вземем пипсовете или процент сметка няма голямо значение. Извода е хубаво е да се гледат пипсовете и процента изменение на акаунта и да се сравняват броя на пипсовете колко изменение на сметката носи. Хубаво е да е почти константа. Затова когато гледаме статистиката на сметката винаги ни дават % печалба или загуба и броя загубени или спечелени пипсове. Нищо не е случайно и всичко е математика.

Роналд Рейгън

Влезте в света на онлайн търговията и печелившите транзакции с ИнстаФорекс.

13. Следните 12 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

batDancho (20-09-2023), ontar (20-09-2023), minkov (20-09-2023), Нерегистриран (8), kypa (04-01-2024)

14. 20-09-2023 13:24 #27 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      batDancho
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      batDancho не е на линия
      Централна банка
      Polos

batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите batDancho е отвъд представите Аватара на batDancho
      Град
      Горна Оряховица
      Начислени плащания
      4,711.46 USD
      Благодарности
      4 250
      Благодарили са му 8 561 Пъти в
      3 935 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от ndimitrov73 Виж мнението
      Спорът не е безсмислено защото от спорът се ражда истината. Добре синго обяснил. Само ще допълня, че ако имаме търговски плам и знаем, че рискуваме около 1-2% от нашия капитал в една или няколко сделки и знаем колко пипса ни е стопа и таргета следва, че можем да определим обемите с които да търгуваме. Следва, че пипсовете са пряко свързани със състоянието на сметката посредством обемите. От тука извода е, че ако имаме малко спечелени или загубени пипсове, а процента на сметката е голям сме рискувал повече т.е. повече обем от правилния. Обратно много пипсове малко процент отразен в сметката значи не ефективно управление на капитала малки обеми. Ако управляваме правилно сметката с точен риска както играят големите дали ще вземем пипсовете или процент сметка няма голямо значение. Извода е хубаво е да се гледат пипсовете и процента изменение на акаунта и да се сравняват броя на пипсовете колко изменение на сметката носи. Хубаво е да е почти константа. Затова когато гледаме статистиката на сметката винаги ни дават % печалба или загуба и броя загубени или спечелени пипсове. Нищо не е случайно и всичко е математика.
      Накара ме да се замисля. Значи най-вероятно може да се помисли за някакъв комбиниран показател, например пипсове разделени на печалба.
      Така ще може да получиш инфо за това, колко стотинки ти носи всеки спечелен пипс и оттам да вземаш решения за увеличаване или
      намаляване на обемите.
      Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл …
      Когато невежеството крещи, умът мълчи.
      Вашият мир и спокойствие струват повече.

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

15. Следните 11 потребители изказват благодарности на batDancho за полезния пост:

ontar (20-09-2023), Нерегистриран (8), minkov (20-09-2023), kypa (04-01-2024)

16. 20-09-2023 13:44 #28 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Elsup Виж мнението
      Независимо от начина по който се обучаваш, трябва желание, постоянство и много много учене. Няма как за няколко месеца да станеш добър трейдър. В интернет има много материал така че пак трябва време и разбира се опит. Ако обаче още в началото създадеш лоши навици и не работиш върху тях си загубен нормално. За всяко нещо трябва време и практика, разбира се и желание да се развиваш в дадената област.
      Умея да се уча и не ми липсват нито желание, нито постоянство, нито време за учене. Може да се каже, че дори на тази възраст бързо схващам и най-важното запомням нужния материал. Използвам всяка възможност да посещавам онлайн обучения по форекс и мога да кажа, че теорията я научих отлично. При това не само, че съм я запомнил, но и разбрах точно за какво иде реч и защо се случват едни или други събития на финансовия пазар. Проблемът е, че само теорията не е достатъчна за да се каже, че един човек може да стане успешен трейдър. Дори на фона на практиката теорията е само една нужна основа, но нищо повече. Дори си мисля, че сигурно има хора, които са зле в теорията, но благодарение на отличната си практика печелят добре. Аз практикувам трейдинг и го правя с реална сметка (макар и с малки суми), но ми се струва, че това не се брои за полезен опит. Нужно ми е да видя как търгува един успешен трейдър и съм сигурен, че ако имам възможност само да го наблюдавам това ще даде силен тласък в правилната посока на моята затлачена форекс кариера. Има ментори, които предлагат подобна услуга, но финансовите условия са непосилни за мене на този етап. Ако имам 3-4 бона в долари свободни пари се съмнявам, че ще ги дам точно за менторска програма по форекс. Малко е объркано, защото вероятно после лесно ще ги избия тези пари с успешни сделки на валутния пазар. Всъщност казах "лесно", но едва ли мога да бъда сигурен, че точно така ще се получи при мене и логично това ме спира да търся пари за менторско обучение.

въпроса на спора.
      Аз също съм на мнение, че успеваемостта на една търговска стратегия (съответно на трейдъра, който я практикува) се мери в проценти и спор по този въпрос не трябва да има. Нека се огледаме, че на практика във форекса ( а и не само в него) всичко се смята в проценти.

Одобрена

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

17. Следните 11 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (10), kypa (04-01-2024)

18. 20-09-2023 15:11 #29 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Централна банка
      Bahagia

Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      2 873 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Накара ме да се замисля. Значи най-вероятно може да се помисли за някакъв комбиниран показател, например пипсове разделени на печалба.
      Така ще може да получиш инфо за това, колко стотинки ти носи всеки спечелен пипс и оттам да вземаш решения за увеличаване или
      намаляване на обемите.
      Ами трябва да се мисли за много работи, а тази тема която си отворил не е елементарна. Примерни замислял ли си се, че зависи какъв инструмент търгуваш пипа има различна стойност. Както и зависи от валутата която ти е сметката. Примерно аз отдавна се каня да питам тук за някакъв бот който да ми изчислява обеми и да следи риска. Да се зададе ММ и да изчислява обемите в зависимост на пипсовете стопове.
      Когато управляваш милиони е лесно, можеш да си смяташ обема независимо какъв инструмент търгуваш. Но представи си с ограничена сметка да търгуваш платина, злато или други скъпи инструменти и най- малкия обем и няколко десетки пипа и сметката я няма. има много размисъл по темата. Но да може да се търси нещо средно аритметично между брой пипсове и процент сметка защото не всички пипсове носят еднаква печалба.

Роналд Рейгън

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

19. Следните 11 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

minkov (20-09-2023), batDancho (20-09-2023), ontar (20-09-2023), Нерегистриран (7), kypa (04-01-2024)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 20-09-2023 15:12 #30 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      Благодарили са му 5 946 Пъти в
      1 835 Поста
      А ти като цяло имаш ли някаква изградена стратегия? Имаш ли изградени реални очаквания колко би могъл да спечелиш с малкия капитал с който търгуваш? Бързаш ли да влизаш или изчакваш добър сигнал за вход преди да се впуснеш в търговията. Самодисциплината е много важна. Важно е да изградиш търпение и усет това как и кога. Другото много важно е да не търгуваш с повече от 20 процента от капитала. Да знам че искаш бърза печалба, то всички искаме това, но няма как да стане когато търгуваш рисковано. Трябва си време за всичко. Разгледай стратегии в интернет, има много простички но печеливши стратегии поне в началото докато не започнеш отново да бързаш и да допускаш старите грешки. При мен проблема е точно това. Дисциплината някак не ми се отдава. Влизам виждам нещата и пак нямам търпение да чакам. Знам какво ще се случи но хоп бързам за да не пропусна момента. Влизайки в сделка по средата на тренд с малък капитал може да си сигурен че ще загубиш. Също така ако се очаква корекция, аз много често улучвам точно това пак отново се получава фалит. Направило ми е впечатление че ако търгуваш на часова графика най удачния момент за сделка е между 9 и 12 на обяд. Тогава индикаторите показват доста добри възможности за вход но само за деня. Разбира се отново трябва да се внимава защото следобеда форекс пазара е доста динамичен и излизат много новини, но все пак графиката ти показва как ще се движи пазара днес. С по малък обем сделки, малко търпение и дисциплина може да се постигнат една идея по добри резултати нали? Ако нямаш добра стратегия шанса да станеш печеливш трейдър е да кажем почти нула.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

22. Следните 11 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

ontar (20-09-2023), Нерегистриран (9), kypa (04-01-2024)

+ Отговор в тема
    Страница 3 от 5 ПървиПърви Предишно 1 2 3 4 5 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Обучение за Форекс   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти