Що бе Зависи от систематаА идеята зад всяка работеща система е последната да може да разграничава рейндж от тренд. А да сменяш системата е безумно при положение, че за да разработиш такава и да я изпълняваш професионално се изисква страшно много време, не възможно да отразиш преходите през които минава пазара със смяна на системата адекватно. А това изобщо не е и нужно.
Аз една система с три четири станд. идикатора вътре я оправям за ден два
Ако обаче е по-сложна отиват месеци че и години
Най гадни са ми безиндикаторните системи ,ама вие за токова животно не сте и чували![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Ако има твърди параметри системата като фиксиран стоп може да се наложи разбира се козметична промяна, но факт е че е абсолютно възможно да се събере система, която в абсолютно един и същ вид да бъде печеливша за произволен период.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
В това не съм убеден,докато не видя с очите си подобно нещо.На 99% съм сигурен че няма такава система.А и да има,то тя пак ще навлиза в негативна серия от време на време![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ако си на такова ниво, че че имаш някаква успешна история с текущата система, то е пределно ясно, че ще можеш и да я коригираш много бързо. Въпроса обаче е какво от това? Системата се изгражда върху исторически данни, ако някой месец или месеци пазара се промени в някаква степен на база какви данни ще промениш правилата? Какво ще стане ако точно като ги промениш и пазара възвърне стария си ход? Изобщо времето за реакция и това, което трябва да се редактира са голям проблем ако се разчита на "гъвкава" система. Промените уж спрямо пазара са внасяне на субективен елемент и отделно винаги ще предпочета след 3 "лоши" месеца да заложа на системата в текущия й вид както е работила години назад, вместо да я променя на база тези 3месеца.
hanuman (25-03-2014)
може ли някой да даде индикатор, пример,правило или условие което да се използва в дадена система
за разграничаване на тренд от консолидация.
до сега съм ползвал МА89 + по високо локално дъно за покупки
и пак Ма89 цената под нея + по нисък локален връх за продажби
Моята е такава и е супер обикновена система, която дори е с фиксиран стоп. Знам и много други такива например базирани на фибота и хармонични движения, дори някоя система с крос и допълнителни правила като нищо може да го постига също. А негативна серия винаги ще я има, но ще е в рамките на нормалното, примерно 5-6-7 стопа, не поредни а концентрирани в един период, което не е никаква причина да търсим несъществуващи проблеми и смени на правила или цялата система.
hanuman (25-03-2014)
Това е разковничето на всяка система.Точно затова казвам,че най-важното е да се определи в каква фаза е пазара ,а не толкова каква система ще се прилага.Сорос е направил големия си удар в мечия пазар.Търпеливо изчакваш да се надуе балона до пръсване и започваш да продаваш здраво и хладнокръвно.За какъв чеп ти е някаква система дето работи и на бичи и на мечи и на рейджов пазар и изкарва мижави пипсове,които не са много сигурни,при положение че си дългосрочно в правилната посока .Както и да играеш винаги ще печелиш в този случай.Ролята на системата тогава ще е само да увеличи изгодата евентуално![]()
INedelchev (25-03-2014)
100, колко поредни стопа, са горе долу приемливи за една механична система.Моята е такава и е супер обикновена система, която дори е с фиксиран стоп. Знам и много други такива например базирани на фибота и хармонични движения, дори някоя система с крос и допълнителни правила като нищо може да го постига също. А негативна серия винаги ще я има, но ще е в рамките на нормалното, примерно 5-6-7 стопа, не поредни а концентрирани в един период, което не е никаква причина да търсим несъществуващи проблеми и смени на правила или цялата система.
в смисъл сега правя, подреждам, настройвам - но се случват определен брой стопове - до колко бр. се смята приемливо
Една такава система в по-краткосрочен фрейм може да направи дори повече печалба. Дългосрочния тренд значи просто една позиция в която и да седиш с месеци няма да изкараш повече и сигурността ще важи до следващата. От друга страна търгувайки механична трендова система в такъв тренд почти няма да има стопове също. Не е казано, че системата работи и при тренд и при рейндж, а че тази система разграничава едното от другото и не генерира сигнали когато е станало рейндж примерно. Пипсовете далеч не са мижави, не знам откъде идва тази идеяТова е разковничето на всяка система.Точно затова казвам,че най-важното е да се определи в каква фаза е пазара ,а не толкова каква система ще се прилага.Сорос е направил големия си удар в мечия пазар.Търпеливо изчакваш да се надуе балона до пръсване и започваш да продаваш здраво и хладнокръвно.За какъв чеп ти е някаква система дето работи и на бичи и на мечи и на рейджов пазар и изкарва мижави пипсове,които не са много сигурни,при положение че си дългосрочно в правилната посока .Както и да играеш винаги ще печелиш в този случай.Ролята на системата тогава ще е само да увеличи изгодата евентуално
Ами зависи от р:р, от това какви цели гониш, също от това какъв комфорт искаш да си създадеш при изпълнението премахвайки субективизма....не знам, но повече от 3-4 поредни стопа, особено пък редовно, става множко при р:р поне 1:1.
predator (25-03-2014), INedelchev (25-03-2014)
Аз използвам МА89, като го комбинирам с болингера, плюс подркепа/съпротива нивата.до сега съм ползвал МА89 + по високо локално дъно за покупки
и пак Ма89 цената под нея + по нисък локален връх за продажби