Туй е важното Кей ..... кът си порОвил в л..йната .....и оценяваш информацията .....
На Процедирането отделям пивече вномание отколкото на .... Анализите дето брокитата ми пращат![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз след 3 месеца също ще направя две години откакто се занимавам с форекс и като се замисля доста неусетно си минаха и не мога да се похваля с някакви особени успехи. Да съм теглил всичко на всичко 5-6 пъти, но после тия пари пак ги вкарах за търговия и ги загубих. Странно ми е като видя, че някой смята своето участие на финансовия пазар за игра, но в крайна сметка всеки си има своя гледна точка по въпроса. За мене форекс е доста сложно и на момент изнервящо занимание и в никакъв случай не бих го нарекъл игра. Петрол никога не съм търгувал и дори не го следя, защото нито го рабирам, нито ми е интересен. Виж златото е приятен инструмент, но ако му сгрешиш посоката много лесно може да ти причини големи загуби. Акциите и аз ги игнорирам, защото те се търгуват дългосрочно и си трябва голямо търпение. Най-често търгувам валутни двойки като съм се фокусирал върху евро/долар и мога да кажа, че точно тя ми носи най-големи загуби. Вероятно причината е, че съм с лошо отношение към американския долар и при всяка възможност го продавам спрямо еврото. За съжаление в момента имаме силен тренд в полза на долара и който е срещу него няма как да не губи. А иначе не знам какво да ти отговоря на въпроса кой е най-добрия инструмент за търговия? Вероятно това е много относително и прио всеки трейдър е различно. Аз например в момента търся такъв финансов инструмент, който да е в тесен рейндж т.е. да не прави много резки движения само в едната посока. Предпочитам да е някоя валутна двойка, но вероятно ще трябва да ги изследвам една по една докато намеря нещо подходящо за моя стил на търгуване. Не се отказвам напълно от валутната двойа евро/долар, но съм решил докато не обърне тренда да не си губя времето и парите с нея. Има много валутни двойки, но при тях трябва да се внимава, че се случва спреда да се разширява много след полунощ. Ако някой има трайни наблюдения и добри впечатления за валутна двойка с траен тесен рейндж нека сподели тук.Здравейте от 2 години играя демо и често съм занулявала сметката.За сега най успешно търгувам петрол често резултата ми е +,след това е златото.Със валута не сам печелила повече от 80 лева а и е това отнема много време.Със акциите също не съм много добре.Според вас кой е най добрия инструмент за търговия
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Участието на финансовия пазар не е игра разбира се, но въпреки на това има много тънка граница между търговията и игроманията. Лесно е да я прескочим, но е много трудно и понякога нереално да се върнем след това обратно. Тук е много важна добрата психологическа подготовка, която се придобива с години.Аз след 3 месеца също ще направя две години откакто се занимавам с форекс и като се замисля доста неусетно си минаха и не мога да се похваля с някакви особени успехи. Да съм теглил всичко на всичко 5-6 пъти, но после тия пари пак ги вкарах за търговия и ги загубих. Странно ми е като видя, че някой смята своето участие на финансовия пазар за игра, но в крайна сметка всеки си има своя гледна точка по въпроса. За мене форекс е доста сложно и на момент изнервящо занимание и в никакъв случай не бих го нарекъл игра. Петрол никога не съм търгувал и дори не го следя, защото нито го рабирам, нито ми е интересен. Виж златото е приятен инструмент, но ако му сгрешиш посоката много лесно може да ти причини големи загуби. Акциите и аз ги игнорирам, защото те се търгуват дългосрочно и си трябва голямо търпение. Най-често търгувам валутни двойки като съм се фокусирал върху евро/долар и мога да кажа, че точно тя ми носи най-големи загуби. Вероятно причината е, че съм с лошо отношение към американския долар и при всяка възможност го продавам спрямо еврото. За съжаление в момента имаме силен тренд в полза на долара и който е срещу него няма как да не губи. А иначе не знам какво да ти отговоря на въпроса кой е най-добрия инструмент за търговия? Вероятно това е много относително и прио всеки трейдър е различно. Аз например в момента търся такъв финансов инструмент, който да е в тесен рейндж т.е. да не прави много резки движения само в едната посока. Предпочитам да е някоя валутна двойка, но вероятно ще трябва да ги изследвам една по една докато намеря нещо подходящо за моя стил на търгуване. Не се отказвам напълно от валутната двойа евро/долар, но съм решил докато не обърне тренда да не си губя времето и парите с нея. Има много валутни двойки, но при тях трябва да се внимава, че се случва спреда да се разширява много след полунощ. Ако някой има трайни наблюдения и добри впечатления за валутна двойка с траен тесен рейндж нека сподели тук.
Ако говорим за избор на инструмент, петролът никак не е лош, но ако имаш малък депозит с най-малкия лот 0,01 можеш с лекота да загубиш депозита си. Петролът се движи много бързо и за един ден цената може да измине до 1000 пипса, а ако се отворят няколко сделки и със завишен лот, е много лесно да се източи и по-голям депозитът. Преди търгувах с петрол, като винаги се опитвах да се кача на влака, който започва пътуването си по тренда. С една дума, опитвах се да реализирам дълги печалби и в крайна сметка загубих депозита си на петролния пазар. Изполвах технически анализ, макар че в случая с петрола, според мен, фундаменталният анализ играе важна роля и както и новините, и ако пропуснеш някоя новина, тя може внезапно да промени цената в обратна посока с 600-1000 пипса. И петролът и златото са интересни инструменти, но са доста скъпи,затова се отказах от тях.
Също харесвам британския паунд за неговата висока волатилност, но това негово предимство много лесно се превръща в недостатък, който неведнъж ме докара до маржин-кол.
През последното време предпочитам азиатските валути: австралийски и новозелндски долари, както и японската йена. Те не са толкова волатилни колкото британеца, но все пак са достатъчно мобилни за да успявам да затварям отворените сделки в рамките на деня.
Това за лошото отношение към американския долар ми се видя забавно,той е главният елемент във валутната търговия, и ние го купуваме или продаваме в зависимост от ситуацията. А иначе доларът като валута в нищо не е виновен![]()
За начинаещи е по-добре да запознат с акции, може и облигации, но там по-трудно. Валутните двойки, фючърсите и индексите са най-популярните за търговия, защото са и най-рискови. Искривена е много представата. Като чета наистина начинаещите започват първо с валутните двойки.
Към момента за млад трейдър или трейдърка газ и петрол са добре за интрадневна търговия, понеже са актуални в географско-политически аспект, техническите сигнали са относително чисти и добре обрисувани, а последващите движения сравнително дълги. От злато вероятно може би да има отлив на интерес, понеже интрадневни движения въобще не изглеждат както изглеждаха преди няколко години. За малко по-дългосрочна търговия обаче стават.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
И златото вече не става чак толкова за търговия. След Ковида се движи в много тесен рейндж. Само тук в последно време се посъживи. Досега ако съм държал дълга, заради суаповете загубата ще е голяма. За интрадневна търговия, ОК, но спредът е голям при него.
Даже започнах да го сравнявам със среброто, където положението е направо трагично.
Като стана дума, тази година виждате ли голяма разлика в инструментите кой каквито е избрал да търгува?
Привет на всички.
На мен ми се струва, че търговията със злато и сребро и с двойките EUR USD както и GBP USD са подходящи за начинаещите. Стратегията, която смятам, че е правилна, предполагам е позната на всеки търговец: Купувай евтино, но продавай скъпо! Разбира се най-трудното ми е да се науча кога даден продукт е подценен и закупуването му е оправдано и кога е надценен и неговата покупка е неоправдана и крие финансови рискове, които като всеки се опитвам да избегна.
Бихте ли ми споделили кой индикатори използвате за вход и как определяте кога даден продукт е подценен и представлява атрактивна инвестиция и кога даден продукт е надценен и крие финансови рискове. За момента се упражнявам с 100 дневната и 200 дневната. Само да споделя, че ми сочеха златото и среброто като силно подценени до преди две седмици и тези дни като погледнах цената на златото как е излетяла оставам с впечатлението, че тези два индикатора не са за подценяване и могат да се използват като основа за по-нататъшна търговия.
Мой познати търгуваха с крипто и то също изглежда силно подценено, но други мой познати вече имат натрупани прилични загуби и техните съвети в повечето случай са да не прибързвам, защото това може да се окаже балон.
Само да споделя, че като цяло съм ориентирана към дългосрочната търговия, защото ми изглежда по без рискова и по лесна за прогнозиране. Централни банки и финансови къщи непрекъснато споделят техните очаквания, което е помощ за начинаещите.
Предварително благодаря на всички за оказаната ми помощ и обещавам да съм щедра на лайкове.
Виждам, че тука колегите трейдъри са направили интересни предложения на подходящи за начинаещия трейдър финансови инструменти. От моя гледна точна петрола, златото и среброто не са никак удобни за търгуване от човек, който е начинаещ по няколко причини. Едната е, че при тях според моето скромно мнение фундамента има много по-силна роля, отколкото техниката. А в момента фундаменталните фактори се сипят като лавина от всякъде и човек трудно може да се ориентира. Да оставим, че покрай социалните мрежи почти няма ден без да ни сервират какво е казал някой от Федералния резерв или какво мислели от Европейската централна банка по определен въпрос. Отделно често има и непотвърдени слухове или откровено-фалшиви новини, които предизвикват шишове точно при златото, петрола и среброто. Пак повтарям, че това е най-малкото, защото отвсякъде се сипят новини за военни конфликти, трупане на напрежение и заплахи и всичко това рефлектира върху движенията на златото, среброто и петрола. Тези финансови инструменти са и доста скъпи и изискват да се блокира голяма сума при търгуване с тях. Това също е стрес за трейдър, който няма много опит на финансовите пазари. Затова аз не бих ги препоръчал, макар че имаше периоди, когато се пробвах да скалпирам злато. Все пак в тези моменти търговията специално със злато беше в така наречения тесен рейндж и сравнително спокойна. Акциите също бих ги изключил от инструментите, с които трябва да започне да търгува един начинаещ, защото там се изисква добро познаване на материята и достъп до специфична информация. Все пак ако човек живее в Сащ и е запознат добре с финансовото положение и перспективите за развитие на определена компания нищо не му пречи да си купи от нейните акции. На мене пазарът на акции ми е много муден и сложен и затова не бих се занимавал на този етап. В бъдеще време ако имам много свободни пари може да размисля и да инвестирам дългосрочно в акции. За един начинаещ търговец е най-добре да започне с една сравнително спокойна валутна двойка. Важно е да я опознае добре, за да знае какво може да очаква по всяко време на денонощието. След време вече може да помисли и за втори финансов инструмент, но в началото трябва да се пази от излишно раздвояване на вниманието по време на търгуване.
pablo (25-01-2024), Нерегистриран (1)
Аз съм на мнението, че точно фундамента по-лесно се разбира от масовката. С техническия анализ е трудно въведението. А при петрола логиката е повече предлагане, по-ниска цена и обратното, свито предлагане - по-висока цена. Това е най-широко разпространеният икономически принцип. А при петрола е най-лесно, защото спокойно може да даваме петролния пазар като пример за олигопол, някои може да сметнат за по-удачно и като картелно споразумение да го представят.
minkov (31-05-2024), Нерегистриран (1)