аз го разбирам да се играе на големи таргети и стопове така че спреда да е около 5% от печалбата и при всяка загуба се влиза с дубъл, естествено се започва с най-малкото възможно щото расте залога бързо и е добре да има аванс за поне 7-8 поредни загуби
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
soulshaker (15-03-2015)
може да се направи - пиши ми на лични ако искаш да направим нещо съвместно![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Здравейте, приятели!
Нов съм във форума и ако някъде нещо гафя, моля да ме извините!
Стратегията е много добра, но бързо изпуква акаунта, ако се следва така както я е измислил Мартингейл. Затворих десетки акаунти на форекс тестер, само няклко пробиха през тавана и бяха със супер печалба накрая след доста поредни загуби. Тогава реших да използвам фибоначи при добавянето на лотове (1,2,3,5,8,13,21) След нови тестове установих, че рискът е доста по-малък. Затворих само 3 акаунта срещу десет перспективни и с добри периодични печалби, котио са предшествани от загубите. Реших да го направя още по-предпазливо и да няма шанс да затворя нито един акаунт, затова намалих лотовете и стартирах вместо с 1 lot - с 0.1 lot. И тогава дойде разковничето. Сега смятам да събера куража (и кеша) да търгувам с реална сметка. А освен всичко добавях нови позиции към печеливши позиции със следващия по големина лот в поредицата ии така докато не ме удари стопа, който ме следва предпазливо. Целта е да хванеш тренд в зародиш и да го следваш оптимално. Таргети не слагам, гоня тренда докрай. Понякога(веднъж годишно се получава) печалбите са огромни, а през остналото време просто се примиряваш с малки загуби и продължаваш да добавяш... Това е общо взето моя експириънс в дългосрочен план с тестер по Мартингейл.
----------
След удряне на всички стопове в дадена посока се започва с 0.1 лота отначало и чакаш да хванеш посоката на нов тренд. Най добре е на дневна графика, но може и на 1, 4, 8 часа. Ако се търгуват много двойки става опасно. Рискът се удвоява с всяка нова двойка, затова внимавайте. Не бъдете алчни и знайте, че печелите най-много точно след като губите най-много. Има една формула, която математически доказва, че при стратегия с 50% income съществува вероятността да направиш 30 последователни губещи позиции. Затова внимателно с риска, щото трябва да можете да загубите 30 пъти и само веднъж да спечелите.
----------
А при всяка следваща загуба губите повече. Ако някой има идеи за допълнително изшлайфване съм насреща да обсъдим.![]()
kypa (14-03-2015)
Хващането на средносрочен тренд в зародиш- понеже визиращ часовите и дейли графика може да стане и ако знаеш къде си на графиката и какво се случва, което обезмисля в някаква степен въпросното упражнение с даването на много малки стопове,докато уцелиш в замяна на един по консервативен дебел стоп
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Тази стратегия освен, че едва ли ще работи дългосрочно ще ти съсипе психиката. Освен това в никакъв случай не е подходяща за нормално големи акаунти.
това да си играеш с огъня , така ми се струва ....След удряне на всички стопове в дадена посока се започва с 0.1 лота отначало и чакаш да хванеш посоката на нов тренд. Най добре е на дневна графика, но може и на 1, 4, 8 часа. Ако се търгуват много двойки става опасно. Рискът се удвоява с всяка нова двойка, затова внимавайте. Не бъдете алчни и знайте, че печелите най-много точно след като губите най-много. Има една формула, която математически доказва, че при стратегия с 50% income съществува вероятността да направиш 30 последователни губещи позиции. Затова внимателно с риска, щото трябва да можете да загубите 30 пъти и само веднъж да спечелите.
колега Сол Шукар, добре дошъл
требе да се разгледа през колко да се добавя и да се контриаз и аз отначалото си ги мислех тез схеми, ама никога не съм ги пробвал даже и на тостер само
![]()
Ако изучиш фибоначито как да ползваш, ще минеш и по другите технически методи и тогава въобще няма се сещаш за Мартингейла.
п.с. Ама как го отсвирихме новия колега от първия пост, направо ще му сецнем желанието да пише![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
мойте идеи включваха статично изчисление според Мъри-мат'матиката и малко по-динамично с пивоти
http://wintrend.com/MurreyMath.aspx
http://www.investor.bg/obuchenie/119...-pazara-33085/
и за двете индикатори има бол из необятното интернет пространство![]()