Златото в момента е на опасна съпротива, но данните в 14.30 ще бъдат фактора дали ще видим ново движение нагоре. Има добра възможност също за слизане надолу, така че ще изчакам сигнал около 14.30 часа.
Златото в момента е на опасна съпротива, но данните в 14.30 ще бъдат фактора дали ще видим ново движение нагоре. Има добра възможност също за слизане надолу, така че ще изчакам сигнал около 14.30 часа.
май май някои съфорумци ще се окажат прави , че златото може и да чукне 1400
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Тъкмо и аз попрочетох малко фундамент за златото току-що, но не мисля че прочетеното е достатъчно за пълна обосновка на покачването в цената, така че засега ще си остане за менМеждувременно се увеличиха и паричните потоци към фондовете търгуващи със злато, което отразява доверието в метала. Търсенето обаче от физическия сектор е слабо заради по-високите цени, които отблъскват купувачите и правят предпазливи пазара, че дългото рали може скоро и да свърши. Съпротивите пред растежа стават все по-силни и вероятно е необходимо по-силно евро, за да може да продължи покачването.
Именно фондовете досега са били главните виновници за движението на цената - миналата година за спада му, въпреки увеличените покупки от Китай и Индия, сега за поскъпването му. Явно виждат нещо несигурно в развитието на големите икономики и за пореден път търсят убежище в ценния метал, придружен с масиран спад на индексите - Dax направо изби рибата с днешния гап при отварянето, DJ сигурно ще го копира.
ПП Мисля, че въпреки всичко и кризата за Крим е намесена за тая несигурност на пазарите, а тя е тъкмо в разгара си сега и въобще последната седмица - все пак са намесени всички от Г7 - най-големите икономики в света.
Последна редакция от Eli2356 : 14-03-2014 на 14:27
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
heptenzelen (14-03-2014)
Именно пазара е в RISK OFF. Бягат от рискови активи а купуват така наречените валути убежища, като JPY, CHF, и златото
Днешnата US сесия вероятно отново ще е подвластна на референдума в Крим, санкциите от САЩ и ЕС, започналото отново военно учение на руските войски до границата с Украйна и т.н
Не е изключено да го напънат още днес към 1400![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Eli2356 (14-03-2014)
Съжалявам но не мога да коментирам инструменти които не следя
Не бих желал да ти давам подвеждаща информация /все пак търгуваме с пари/.
Целта ми е помагам /не винаги се получавано се старая/.
А в неделя е насрочен референдум и точно за него е борбата/ултиматума сега - да се оттеглят руските военни от Крим и да отменят референдума. Лошото е че са намесени всички супер сили в тоя ултиматум. Русия като я знам едва ли пък да отстъпи.. въобще кашата е пълна, ситуацията - извънредна. Данните за САЩ в 14:30 също не бяха от най-розовите, сега да видим в 15:55.Именно пазара е в RISK OFF. Бягат от рискови активи а купуват така наречените валути убежища, като JPY, CHF, и златото
Днешnата US сесия вероятно отново ще е подвластна на референдума в Крим, санкциите от САЩ и ЕС, започналото отново военно учение на руските войски до границата с Украйна и т.н
Не е изключено да го напънат още днес към 1400
Фундамента си каза думата, обаче и технически вече стигна супер ниво. Имам къса баш от връхчето 1387 на печалба вече, доста бързо върна оттам. Слагам нулев стоп и да става каквото ще. Исках да стигне 1390/2 оттам да пусна, но засега не му стигнаха силиците дотам.
----------
Да допълня - на Н1/H4 се бяха образували едни триъгълници (трендпотвърждаващи), целта беше точно тук около 1385/90.
Последна редакция от Eli2356 : 14-03-2014 на 15:54
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Повече от 1400 ще ходи според мен, като погледна на месечна съм много оптимистичен за бичия тренд.май май някои съфорумци ще се окажат прави , че златото може и да чукне 1400
Не е зле да погледнеш и малко горни опашлета на месечни барове от по 50-60 и повече $ барабар с мечото тяло още толкова надолу, което се образува накрая на месеца.
Сега сме точно 61 $ нагоре от началото на месеца и сме средата на месеца и има доста какво да се случи до края на месеца.
Последна редакция от Eli2356 : 14-03-2014 на 17:13
На това злато му се ходи до 1433 , ще е добре за скъсилите ако коригира до към 1.3555 и после евентуално до 1433. При бичи тренд е правилно да се търсят само входове за покупки от корекции![]()
"Не ме е страх от този, който е тренирал 10 хиляди удара с крак по веднъж, а от този, който е тренирал един ритник 10 хиляди пъти!" - Брус Лий.