anonimen komardjia (13-10-2014)
Форекса не е математика - има и много емоция и инстинкт, но не винаги. Бих го определил като статистика базирана на математически методи за анализ - на базата на минали събития се предвиждат бъдещи променливи (движения). Инстинкта също помага, но аз гледам да се придържам към статистиката - това правят и големите на пазара според мен, а именно те, а не ние определят посоката.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
D-12 (13-10-2014)
Не знам какво играя и какво не,ти доста по добре боравиш с думите.играеш с общото значение думата - това правиш.
Това обаче не съм го правил никога,а думите ми лоша търговска практика бяха по повод на онзи трейдър който си гледал в зулуто.Неговото не може да се нарече успеваемост,поне аз не мисля че е такова.А относно твоята практика не бих и могъл да се изкажа ,защото колкото и пъти да сме влизали в някакво пререкание или спор,винаги съм знаел че си в пъти по добър трейдър.как определи практиката ми за порочна без да знаеш какво стои зад тези загубени 65% от сделките?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Много го засука....статистката се базира на математката и ако можеше да се направи математически модел.... Е лесно щеше да бъдеФорекса не е математика - има и много емоция и инстинкт, но не винаги. Бих го определил като статистика базирана на математически методи за анализ - на базата на минали събития се предвиждат бъдещи променливи (движения). Инстинкта също помага, но аз гледам да се придържам към статистиката - това правят и големите на пазара според мен, а именно те, а не ние определят посоката.![]()
Първоначално написано от Комарджи
"прецизна сделка" е пост фактум констатация след ударен стоп, за това какво е трябвало да направи, при което един път лицето е закъсняло с входа си чакайки нещо, а друг път изчаквайки това което не е дочакал предния път и констатира че е избързало с входа си.
Ми да, общо взето, който много мисли, накрая не му остава възможност за действие
----------
Я да питам аз тука сега въпросНе знам какво играя и какво не,ти доста по добре боравиш с думите.
Това обаче не съм го правил никога,а думите ми лоша търговска практика бяха по повод на онзи трейдър който си гледал в зулуто.Неговото не може да се нарече успеваемост,поне аз не мисля че е такова.А относно твоята практика не бих и могъл да се изкажа ,защото колкото и пъти да сме влизали в някакво пререкание или спор,винаги съм знаел че си в пъти по добър трейдър.
Ако Пилот се нарича Валентино Роси, а аз отивам на пистата и карам мотор няколко пъти в годината, това прави ли ме и мен пилот ?![]()
Ми не, щото се казваш Олегако се преименуваш на Валентино Роси и го оповестиш в държ.вестник, може и да станеш пилот
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Oleg (13-10-2014)
абе момче, да се махаш от тук с тез бръмчащи мотори,... да не зема да ти нарежа гумите!
----------
По отношение на на пререканията. Всъщност аз съм добър човек, който неможе да се изразява емоционално и излиза че съм ръб.Не знам какво играя и какво не,ти доста по добре боравиш с думите.
Това обаче не съм го правил никога,а думите ми лоша търговска практика бяха по повод на онзи трейдър който си гледал в зулуто.Неговото не може да се нарече успеваемост,поне аз не мисля че е такова.А относно твоята практика не бих и могъл да се изкажа ,защото колкото и пъти да сме влизали в някакво пререкание или спор,винаги съм знаел че си в пъти по добър трейдър.
Но не може един човек да е ръб, при толкова развити тези и чертежи, които е бълвал - и в крайна сметка, все пак излиза че съм добър човек за мое успокоение.
По отношение на това дали съм по-добър трейдър,,, може само на приказки да съм добър,,,, Догма № 3 е когато едно лице се довери на друго по отношение на трейдига, щото лицето, на което се доверява имало години опит и си раздувало лакардиите сладко-сладко. ,,, и т.н.т.
Верно, че не е чиста математика, но тогава на какво се базират повечето индикатори и разниФорекса не е математика - има и много емоция и инстинкт, но не винаги. Бих го определил като статистика базирана на математически методи за анализ - на базата на минали събития се предвиждат бъдещи променливи (движения). Инстинкта също помага, но аз гледам да се придържам към статистиката - това правят и големите на пазара според мен, а именно те, а не ние определят посоката.
Фибота? Точно на математиката!![]()
Само че ти ен печелиш с такава математика, не само![]()
Математика, математика му е майката - точност и дисциплина.
Другото си е просто или обезнадеждаваща проза или главозамайваща поезия......или поне такива мисли ми бръмчат в чутурката![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"