Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Bibco (12-10-2014)
За избора на печалба загуба и ези тура може да свърши работа.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Ти пак си се занимавай сериозно и всекидневно, но това не означава, че във всеки един момент трябва да имаш отворени позиции.
Можеш да си се занимаваш и без да отваряш позиции.
Всъщност отварянето на позиция е края на "заниманието", а то преди това има доста работи, дето да се занимава и без да отваряш
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
L1914 (12-10-2014)
Всекидневното занимание в какъв смисъл се употребява, като задължително условие,или нещо друго.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Ами според мен начинаещите трейдъри го зарбират буквално като задължение да имат постоянно отворена позиция и в момента в който затворят едната, бързат да отварят другаВсекидневното занимание в какъв смисъл се употребява, като задължително условие,или нещо друго.
Трябва бая време за да се разбере, че всъщност времето през което не търгуваш, а само си се занимаваш трябва да е повече от времето през което търгуваш
виж как смесваш понятията, "насрещна поръчка" с "често влизане в поръчка"
първо вземи и сметни с калкулатора смисъла да отваряш насрещни поръчки и чак след това поработи по второто понятие и защо така се случва.
Краткосрочно - аз вечер затварям каквото и да е положението с позицията - дневния таргет достигне ли, няма абсолютно никакъв смисъл да се държи, вечер цената предимно блуждае, блуждае в тесни граници (валути търгувам)
ако си средно срочен, то в рейнджа се държи, какво е това влез-излез.
Равносметката: каква е тази работа, влез-излез като скалпер по периферията на рейнджа, но със средносрочни цели извън рейнджа и така губиш при всяко оставане в рейнджа. ....
Но да не се отклоняваме. Не е добре да се отклоняваме, признаци на повърхностност е . ... отваряйки насрещна позиция, то тя се движи на обратно на предходната, т.е. едната от двете е в +, а другата в минус същата стойност... това го знае всяко дете, обаче само пристрастените към позицията ще въртят и сучат в обяснения.
Единствения смисъл на добавката е когато сме опукали сметката и не можем да отворим същия обем, понеже текущата позиция е губеща и тога се отваря насрещна, за да не ти паднат обемите, прави се с надежда, АКО се улучи посоката, то бързо да нарасне сметката,,,, но мисля че подобно поведение не е в графата "добри практики".
При мен лично е тръпка, дори силна тръпка. Непрекъснато имам желание да съм на пазара и затова понякога
прибързано отварям грешни позиции. Всъщност това се получава често. Затова хеджирането е шанс хем да търгувам непрекъснато, хем
да минимизирам риска от загуби.![]()
Докато не се научиш да контролираш тази тръпка няма да стигнеш до никъде.
Тръпка може да ти е някоя девойка, нещо красиво и емиционално
Да ти е тръпка пазара ми звучи малко извратено