Е това е ,върви му обяснявай на комърдйжито че след като удвоиш акаунта трябва да теглиш спечелената сума и после тръгвай да зануляваш.Ей в това съм те признал Георги,аз досега само съм занулявал сметки,но преди това всичките съм ги удвоявал най-малко(с изключение на първата бонусна която малко не и стигна да я удвоя) и не съм теглил нищо.komardjia, не съм се замислял в тази посока. Този месец отворих акаунт. За да пробвам еуриката. И някой възможни стратегии. В началото имах успех. И то голям! Дори теглих. И след туй за няколко дни я занулих! Просто на където и да отворя пазара тръгваше срещу мен! Вярно че оставях позиции за през нощта. Вкарвах големи обеми. Може би прекалено самоуверено съм влизал. Продукт на мозъка. А в същото време не съм спирал да работя и на предишния си акаунт. Нямам проблеми! И при него всичко е продукт на същия мозък!! И ако трябва да се върна в темата за минимално и достатъчно условие, един трейдер да се нарече успешен, не знам какво да посоча! Може би както имаме губещи сделки, така трябва да се примирим и със занулени акаунти. Какво толкоз. Една по-голяма сделка! Може би трябва да си диверсифицираме портфейла в няколко акаунта. При няколко различни брокера. Това сигурно е следващия етап от еволюцията на един трейдер.
Това е шибания синдром на постоянния дългосрочно успяващ трейдър от който е крайно време да се отърва.Питам се защо е нужно да гоня някаква доходност от 1% деневно,седмично или месечно-това е пълна тъпотия.Пресен пример само от преди няколко дни имаше прекрасна възможност за заемане на дълги позиции и при кабела и при евродолар,а аз от предпазливост не им подух шушоните както им се полага за години напред,ами само лека доходност за седмицата.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
това да удвоиш акаунта си е доста добре но си добър с анализитеЕ това е ,върви му обяснявай на комърдйжито че след като удвоиш акаунта трябва да теглиш спечелената сума и после тръгвай да зануляваш.Ей в това съм те признал Георги,аз досега само съм занулявал сметки,но преди това всичките съм ги удвоявал най-малко(с изключение на първата бонусна която малко не и стигна да я удвоя) и не съм теглил нищо.
Това е шибания синдром на постоянния дългосрочно успяващ трейдър от който е крайно време да се отърва.Питам се защо е нужно да гоня някаква доходност от 1% деневно,седмично или месечно-това е пълна тъпотия.Пресен пример само от преди няколко дни имаше прекрасна възможност за заемане на дълги позиции и при кабела и при евродолар,а аз от предпазливост не им подух шушоните както им се полага за години напред,ами само лека доходност за седмицата.
за мен е невъзможно![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Човек в конфликт със себе си - класика в жанра.
Няма какво да ми се обяснява, ти си се вторачил в симптомите, аз в причините. Тръгнели човек да търси начини, как да се опази от самия себе си ( с тегления), значи ламБата трябва да му светне, че се нуждае от сериозен ремонт. Тази работа с почивки не става - бил изморен, бил раздразнен, бил не знам си какъв - е, като си изморен, влизайки под душа ще оставиш врялата вода да те облива ли. На човек му липсва сензор който да му алармира, за опасност от финансов характер. Може би, ако спекулата стане ежедневие и някъде след около 100000 -200000 годишен процес на адаптация, еволюирайки човека ще си изгради сензор за самосъхранение на финнасовите пазари, но това са само предположения от моя страна и полемиката в тази насока ще бъде загуба на време.
Средата е неподозирано рискова - факт известен и приеман от не повече от 20 човека от 220 логнати - дори имам леки съмнения че са толкова много.
Печеливш занулител - знае как ама, не може - истината трябва да се поставя фронтално - "не бях пред компа и затова така стана" и подобни оправдания извън него е точката около която се върти "печелившия занулител". Повече твърдост към себе си е нужна (дори и грубост), но този подход е труден, защото човек има изградени комплекси за самоуважение, а да не говорим, че повечето приемат грозната спекула за интелектуално начинание, което допълнително засилва самоуважението им и от там съвсем губят реалната представа за дереджето си. Това е положението.
greedy (17-06-2012), gazaro (17-06-2012), freelancer (02-02-2013)
но все пак няма как да се отрече ,че и грозните деяния не могат да стават без интелект , а кой колко се обърква ..е интересна тема![]()
Първо, спекулата не е грозна. Едно време го пишеше в учебниците по научен комунизъм. И ако не за друго, поне заради тази причина не приемам че е грозна. Щом има клиент срещу мен който иска да продаде, или да купи, не виждам кое му е грозното!
Дали е интелектуално начинание? Да излъжеш дори е изкуство. Трябва да вложиш поне малко интелект. Така че в борсовата търговия интелекта е основното оръжие. Може да се изразявам малко цинично. Но това е истина. Интелекта има много лица. Масата под понятието интелект разбират само хората занимаващи се с изкуство. Дали е така?
Дали засилва самоуважението им? Не зная. Аз свързвам това понятие със израз на самочувствие на индивида. Но като виждам какви профани с какво самочувствие живеят, нещо не се връзват нещата.
Happy68 (17-06-2012)
anonimen komardjia (17-06-2012)
"печелившия занулител"
това ме хвърли в размисъл...нещо като кльощав дебелан
Без майтап сега ! Чудно ми е как хора стигащи до теглене ...после хоп зануляват
значи не са научени...нещо основно не е наред ММ ?
Не зная аз съм от скоро до теглене не съм стигала и дори от сметката която мислех за занулена(от лиготия) вече имам право да изтегля 7 долара видях си в кабинета а бяха 6 ...![]()
Разбира се. че прекомерната интелектуализацияводи до грозни резултати известни още с научния термин - гяволък. Гяволъка, като израз на желанието ни да минаваме напряко,а подхранвано допълнително от Егото явлението е известно с термина бабаитлък. Впрочем това е тема, която на дълго и широко съм коментирал в далечната 2011.
За наше съжаление,все още медицината не е напреднала толкова, за да се справи с прекомерните нива на интелект. Предполагам, че в близко бъдеще чрез оперативни намеси това ще бъде лечимо, но към момента освен да се заредим с търпение друго не ни остава да правим.... иначе пред платформата добре е човек да забрави за интелекта си и егото като негова съставна част и да обърне повече внимание на сетивността си.
пп
сега се сетих. Виждал съм и интелектуална комплексарщина, следствие на осъзнат, но непризнат дефицит на его ниво.
-------
Бате Жоро, аз мнооого отдавна не използвам спекулата, като понятие от полит икономиката.
То тегленето не е над вложеният капитал"печелившия занулител"
това ме хвърли в размисъл...нещо като кльощав дебелан
Без майтап сега ! Чудно ми е как хора стигащи до теглене ...после хоп зануляват
значи не са научени...нещо основно не е наред ММ ?
Не зная аз съм от скоро до теглене не съм стигала и дори от сметката която мислех за занулена(от лиготия) вече имам право да изтегля 7 долара видях си в кабинета а бяха 6 ...![]()
Нали виждаш, че тегленето е от бонусите, а не от собствени пари. Ако беше със собствени, нямаше да се тегли така.