Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
T.e. обобщено да живеем сега значи да живеем НЕосъзнато, понеже осъзнатото (присъствие) включва и фокусиране върху минало и бъдеще, което е несъвместимо с първоначалната цел.
Иначе съм съгласна че е от особено значение да живеем ДЕЙНО сега, но забравим ли за миналото и бъдещето няма ли да е малко хаотично и безцелно, и направо безсмислено това живеене тук и сега?
Последна редакция от Eli2356 : 06-09-2014 на 23:16
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
"Цар плъх" ми е една от любимите книги, също така и "Кой ми взе сиренцето"
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Да четох една такава книга с такива техники ама бях доста малък и не можах да ги приложа успешно,не че чета бавно,ама друго си е да разгръщаш страница след страница все едно разглеждаш, а през това време да си ги прочел.
първо от съдържанието требе да се почне според менеи после някоя тема от там да се избере дето ни е позната и да се прочетат няколко странички, че да може да видим донякъде горе долу някакъв вид основно познание за книгата и автора
![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Съгласна, защото много автори използват едно и също понятие, което тълкуват различно. А във форума тълкованията са още по-различни
"Свободата започва с разбирането, че вие не сте мислещият. В мага, когато започнете да наблюдавате мислещия, се активира по-високо ниво на съзнание. Започвате да осъзнавате, че отвъд мисълта има обширно царство на интелект, че мисълта е само мъничка част от него.Осъзнавате също, че истински важните неща - красота, любов, съзидателност, радост, вътрешен мир - се раждат отвъд ума." - Силата на настоящето Екхарт Толе
И още нещо - само с четене не става, трябва да се практикува, за да се убеди човек, че законите на Вселената работят.
точно тъй - требе да се види дали схващаме мисленето на автора и дали пасва добре на нашето към момента на развитието ни (демек дали ни аресва книгата, ама по тоз начин оценяването е бая по-ефективно отколкот да я започнем отначалото)
![]()
Dafne (07-09-2014)
Да, аз например колкото и да се мъча на Ал Броокс книгата не мога да я прочета, просто тоя човек стила му хич не ми пасва.точно тъй - требе да се види дали схващаме мисленето на автора и дали пасва добре на нашето към момента на развитието ни (демек дали ни аресва книгата, ама по тоз начин оценяването е бая по-ефективно отколкот да я започнем отначалото )
аз на гусина Бурсукс стила почнах да му схващам, ама начина на мислене не ми пасва на мояи затуй не съм наблягал кой знае колко много да го чета... ама все пак бая съм попрочел от него де, че и по графиките съм киризил кот съм чел
![]()
политическата обстановка е сходна,за разлика от икономическата,която в началото на миналия век е започвала възхода си,а в началото на този е със затихващи функции
----------
А на мен "Пипи дългото чорапче" и "Малкият принц"![]()