Те ограниченията им стигат до там, да не теглят нови държавни заеми, всичко друго им е разрешено. Реално, няма и контрол - парламентарен. Са, след изборите, ако не се разберат за правителство, сме си направо президентска република
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ем мислех, че освен дет не могат да пущат закони имат и други ограничения... а то каква била раб'тата реално - контрола над тях бил (още) по-малко, не правата
а то с уестингхаОса всъщност не успяха ли да прескочат и за заемите правилото![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
За уестингхау-са не знам. Но за какви закони говориш - правителството, дава предложения за закони и парламента ги прима.Затова мнозинството и правителството трябва да са от една порода, за да се функционира нормално. Сега служебното си разиграва коня, на база старите закони ...... То ненормалната ситуация е, че законите се променят спрямо политичаската ситуация![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
За уестингхаоса казаха,че оставят след изборите новото правителство да решава............иначе няма ограничения да сключат договор и сега,а що се отнася до финансирането на проекта едва ли ще му стигне времето на това правителство,то вероятно ще е дълъг процес.......
Понеже малко отбирам от обществени поръчки- незнам как точно седят нещата там, но процедурно когато една обществена поръчка е обявена и е в ход си има срокове за всяко действие, сега ме мързи да отварям АОП , че да я разглеждам, но назначената комисия щом е дала дата в срок за отваряне на цени, може да я промени, в случай че 4 дена преди това е увеведомила кандидатите и е в установения срок.Аз както се зачетох, поръчката не е трябвало да се възлага и това е станало в последния момент. В същото време, изпълнението й не е спряно. ..... А дали цената е висока ... все пак, там всичко трябва да се сменя ....
Ремонтът на Зимния дворец излязъл по-скъп от "спортното бижу" "Арена Армеец"
Та това ми прилича на такъв казус, и в случая министъра не може го спре със Заповед, щото по новия ЗОП, водещия специалист процедурата носи и персонална отговорност в едно с възложителя като глобите са от 1500 до 3 000лв лично плюс управителя за неспазен срок.
Та няма се изненадам ако правещите поръчката просто са си действали по ЗОП-а да си вържат гащите, поръчките за ремонт, услуги от типа на охрана, ваучери и въобще всичко над половин милион в 80 процента от случаите се жалят от кандидатите, включая и от първо ниво Решението и обявлението, неща по документации и прочие.
Една обществена поръчка е дълъг процес и в момента , в който се обяви не можеш просто да кажеш - спирам дотук или вече нямам пари за това.
Ако не ме мързи ще изчета и ако ви интересува ще ви напиша по-подробно.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
аз нищо не разбрах от цялата ситуация но за съжаление това си е нормално все пак живеем в държава която се основава на теорията на абсурда или по точно казано в БУЛГАРИСТАН тук законите са създадени да се нарушат и променят на кой както му скимне![]()
Та за зимния дворец дата за отваряне на цени е била промянана два пъти поради жалби на кандидати, жалено е в КЗК, те не са наложили временна мярка спиране на процедурата, демек контролиращия орган законосъобразността не я е спрял, значи процедурата си продължава, цените са отворени на 24 юли и след отварянето им комисията трябва в 30 дневен срок да излъчи изпълнител.
Като гледам Раданова е пуснала заповед да се спре в края на срока, която може и да не е стигнала до тях, а те са си направили протокола в края на срока, защото са задължени по ЗОП, съответно той трябва да е изпратен до всички кандидати, и те имат 10 дневен срок да жалят, в същото време след изтичането на тоя 10 дневен срок ако не се сключи договор с избрания изпълнител , той може да ги съди и на 90 процента съм сигурна че ще спечели.
Та на тая Раданова освен много шум за много пари в последствие друго аз не виждам какво ще стане -та това ще го плаща спортното министерство, респективно Академика по всяка вероятност 2 пъти.
В България най-лошото е, че няма никаква приемственост във властта. След всеки избори все едно почваме от нулата - сменят се всички
по високите етажи, променят се закони, фирми около властта, приоритети и т.н. Тъкмо да почнат нещо реално и вече дошли следващите избори и
хайде отначало.![]()
Мойте уважение към Раданова, ама едва ли отбира нещо от обществени поръчки и това че е скъпо, не означава нередно.
А като погледнах методиката за оценка , техн.изисквания носят доста точки, а по новия ЗОП отпадна икономически най-изгодна оферта, в която се кълняха до време- демек най евтиното.Т.е вече почва да се обръща внимание на качеството.
Докато преди трябваше да се избира най-виската оферта.
От ремонти не разбирам толкоз ама знам , че един хладилен контейнер е 4-6 пъти по скъп от един обикновен, та сравнението със зала Армеец е неудачно поне за мен, тъй като и в Зимния дворец има огромни хладилни или някакъв такъв тип инсталации.
Ако единствената причина е цената,то може да се възложи независима експертна оценка ........
и в същност на мен не ми стана ясно,дали е само спряна ОП или е изцяло отменена........щото веднага се тръгна към разни политически нападки....реваншизъм,ГЕРБ и подобни,а не се обясни точно какво се случва........