затваряй на части ба... аз ли да те уча на шмекериикът тръгнеш да затваряш на метата (ако не си активирал едно-цък трейдинг) на прозореза за затварянето може да въвеждаш обем
![]()
затваряй на части ба... аз ли да те уча на шмекериикът тръгнеш да затваряш на метата (ако не си активирал едно-цък трейдинг) на прозореза за затварянето може да въвеждаш обем
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Знам ги тия номера. Но защо е това правило - мега глупаво е! Нали целта е човек да търгува и да печели максимално от сделка?
Иначе нарочно бях по-пестелив, защото предишните два месеца винаги нулирах още до 9 число и сега си бях поставил за цел да ми оцелее акаунта на всяка цена!
Другата седмица ще бъда по-спокоен, защото вече си подобрих рекорда по нефалиране и това ми дава увереност и самочувствие.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
оцеляването на акаунта става с по-малки обеми, не с по-малки лимитиа таз цел дет викаш е цел на традера... инстата малко по-различни цели от нея имат
по стечение на обстоятелствата те пишат и правилата
![]()
Златото до оня ден не се нуждаеше от малки обеми, защото се движеше в тесен рейндж от 4-5 долара и за да се хване печалба си трябваше пачка.
Сега се поразмърда и още не сме му свикнали, но е дашно!![]()
тука за оцеляване на акаунта става въпрос, не за пачкаа без да оцелее акаунта пачка няма как да се направи общо взето
лимитите требе по-големи да се гонят - туй на доларйената там са ти реални 4 пипа печалба
![]()
Тези сделки въобще не са за хвалене![]()
Едновременно си имал отворени 10 лота на долар/йена т.е. пипа ти е струвал 9,8$ т.е. 2,45% от акаунта (да приемем че е бил 400$) Това е прекалено голям риск - на -37 пипа се обажда бай КОЛьо. Не съм форекс гюру, но това не е търговия, а хазартТака че един съвет от мен дърпай профита, докато не е късно и намали драстично риска
ПП Един колега преди няколко месеца по същият начин занули акаунта за една седмица![]()
големите печалби идват от поредица печеливши над нормалното сделки - рано или късно ако се работи постоянно идва и се случва такава поредица, докато се случи основната ни работа е да ограничаваме здраво риска, на първо време да пазим акаунта цял и евентуално някой друг процент отгоре да натрупаме
обаче да се правят печеливши сделки е добре - особено в началото, дори и с малки печалби да са - отварянето и затварянето на печеливши сделки се превръща в навик по тоз начин - а то туй реално е успеха - навик да се печели ежедневно![]()
а най-кофти е да стартираш дадена стратегия и започнеш с поредица от загуби защото и това го има като вариант и тогава доста бързо се отчайваш![]()
Долар/йена буквално я купих от дъното и имам наблюдения, че винаги връща 10-15 пипса преди нов спад. А печалбата е 4 пипса, защото не ми е стигнало лимита за малко и после е върнало, но вече бях сложил плюсов стоп.
----------
Това с долар/йена не го направих нарочно! Както се вижда първо пуснах поръчка с един лот и очаквах да ми замрази 50 долара от сметката и да се печели или губи по долар на пипс.Тези сделки въобще не са за хвалене![]()
Едновременно си имал отворени 10 лота на долар/йена т.е. пипа ти е струвал 9,8$ т.е. 2,45% от акаунта (да приемем че е бил 400$) Това е прекалено голям риск - на -37 пипа се обажда бай КОЛьо. Не съм форекс гюру, но това не е търговия, а хазартТака че един съвет от мен дърпай профита, докато не е късно и намали драстично риска
ПП Един колега преди няколко месеца по същият начин занули акаунта за една седмица
Обаче видях, че ми блокира само 10 долара от акаунта и реших, че нещо съм объркал! Логично е да помислиш, че с 10 долара се печелят някакакви центове и затова ги набухах да стана 10 лота поне, за да печеля по долар. Чак после видях, че нещата са по-различни. По принцип това е доста странно - при златото, за да печелиш по 10 долара ти блокира над 100 долара, а при индексите е още по пестеливо откъм печалби - 0.50 цента на пойнт.
Само долар/йена се оказа нещо несъразмерно дашна и едва ли пак ще я търгувам, но поне имах късмет този път и прибрах печалба.![]()
то долар йена е много крив пазар принципно... горе долу добре излиза техническия анализ, обаче движенията са изключително ограничени, особено напоследъказ го гледах само зарад евройеничката, ама там па са по-разкекерчени сетъпите и на тоз свития пазар пак отива наникъде