При сегашните пестеливи движения, човек трябва да затваря на всеки 4-5 долара печалба. Така е разумно.не знам откъде са ти дългите/дългата, но май са още от миналата седмица - язък, че не си затворил на върха. Златю обича да върти такива номера - много на едната посока, после набързо си го взима наобратно. най-добрият вариант е да имаш 2 сделки - затваряш едната на добра печалба, другата оставяш за всеки случай (с нулев стоп примерно), ако продължи и да не си капо в края на краищата.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Е да но ако затворя половината , няма да взема това което търся. Грешката ми беше във входа, че първо влезнах и чак после изчислих лимита , а трябва да е обратното .. първо стопа и лимита и след това според това което искам да взема ми се определя и от къде трябва да влезнане знам откъде са ти дългите/дългата, но май са още от миналата седмица - язък, че не си затворил на върха. Златю обича да върти такива номера - много на едната посока, после набързо си го взима наобратно. най-добрият вариант е да имаш 2 сделки - затваряш едната на добра печалба, другата оставяш за всеки случай (с нулев стоп примерно), ако продължи и да не си капо в края на краищата.
"Не ме е страх от този, който е тренирал 10 хиляди удара с крак по веднъж, а от този, който е тренирал един ритник 10 хиляди пъти!" - Брус Лий.
Аз ползвам едни и същи 2 индикатора за статични и динамични подкрепи/съпротиви на всички инструменти и не съм установила бог знае каква разлика. а и по-добре да не установявам.
защо пък да не са му наред корекциите - и то е същата балама като другите според мен - някой път повече, друг път по-малко коригира, зависи от силата на тренда. и да не се окаже в рейндж в края на краищата .ще му свикнеш, ако не си още
важно е да познаеш ли главната насока - само добавки на корекциите евентуално и така...
----------
еее, всеки търси по много, ама ... може да има, може и да няма. затова нямаме друг избор, освен да изберем колкото може по-сигурен вариант, че поне нещо ще вземем накрая.Е да но ако затворя половината , няма да взема това което търся. Грешката ми беше във входа, че първо влезнах и чак после изчислих лимита , а трябва да е обратното .. първо стопа и лимита и след това според това което искам да взема ми се определя и от къде трябва да влезна
така както си тръгнал изглежда, че очакваш пазарът да ти играе по гайдата.лимита и стопа са си фиксирани и не зависят от желанията ни. като си влязъл късно просто ще вземеш по-малко. да си влязъл рано за повече..
![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Е очаквах , но взе че се спря по-рано и взе че обърна посоката ....ще поизчакам да минат речите
"Не ме е страх от този, който е тренирал 10 хиляди удара с крак по веднъж, а от този, който е тренирал един ритник 10 хиляди пъти!" - Брус Лий.
Ходи му се нагоре на златото според мен. Има тройно дъно даже там, червената хоризонтална линия ако погледнеш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Щом при този спад на еврото и растеж на индексите, златото почти не мръдна. Какво да очакваме от него?
Нещо не ги виждам тройното дъно, ама че му се ходи нагоре съм съгласен с тебе. Обаче да не вземе да тества зона 1279 - 1280 преди да си отиде нагоре.
The trend in need is a friend in deed,,,,,,
Oсобено днес това важеше с пълна сила. Аз обикновено затварям на части, обаче днес и това не мога - то съвсем заспа горкото около това фибо 38,2 - голям магнит се оказа.
мислех да има едно по-сериозно слизане днес, затова не затворих одеве, а и на големия шиш надолу точно ми блокира компа.. даже и да не е сериозно поне малко да мръдне пак надолу да си затворя част от късите на по-сериозна печалба.. а то съвсем се бетонира..явно ще си е мижав ден. утре повече
Зависи от обема, но ако имаш предвид 4-5 долара движение на цената, тогава е друго.При сегашните пестеливи движения, човек трябва да затваря на всеки 4-5 долара печалба. Така е разумно.