Така е, защото не направиха сериозна здравна реформа. Добрите специалисти възираха в чужбина, а тук останаха или чиновници или идеалистите.Ако си ги платил преди средата на 2013 година е било без глоба. Безумната глоба я въведоха от 01.01.2013 и влезе в сила средата на годината.
Акумулират са ти ги, обаче за да ползваш безплатна помощ (уж безплатна), се гледат 3 години назад дали са внесени. Останалите от преди това все едно ги губиш, никой не ти ги връща, да си се възползвал...
За ромите е така - шапка на тояжка, ражданията са безплатни и лечението за децата. Обаче и те ако се разболеят и трябва да си плащат кеш, жална им майка...
За жалост е така - лошо е без работа, но и тя бива 2 вида - наемна и самонаета. Доста българи пък станаха милионери покрай земеделските субсидии от Европа - отиваш при майката Земя - тя гладен няма да те остави. Шегувам се, разбира се, но като краен вариант.. или допълнителен източник на доходи.. останалите варианти са твърде несигурни в България и то по време на криза, освен ако нямаш някакъв едър бизнес.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Тъй ли... опростили им ги... ми то донякъде има резон - виновника за положението трябва да се извини и да опрости страданията на потърпешвите. Само дето там го правят, тук - не. А на тях тая печатница може да им излезе през носа в скоро време, но поживьом, увидим...
Охоо, защо така против борда? Ако го махнат и както не сме приели еврото, знаеш ли каква инфлация може пак да ни залее и пак от 10 000 лв в ръцете да останат хората с по 10 лв. Както сме цъфнали и вързали, представям си колко ценен ще е българският лев на борсата.![]()
Ситуацията общо взето е: "Държавата каза на гражданите: "Оправяйте се /спасявайте се поединично, пари нема!".
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Само забележи какъв е вътрешния дълг в САЩ. Огромна цифра и чуваме за нея само когато вдигат тавана. Все едно аз да не си връщам дълговете, а да ми дават нови, но да имам таван от няколко милиона примерно с обещание да ги върна след 50 години.Тъй ли... опростили им ги... ми то донякъде има резон - виновника за положението трябва да се извини и да опрости страданията на потърпешвите. Само дето там го правят, тук - не. А на тях тая печатница може да им излезе през носа в скоро време, но поживьом, увидим...
Охоо, защо така против борда? Ако го махнат и както не сме приели еврото, знаеш ли каква инфлация може пак да ни залее и пак от 10 000 лв в ръцете да останат хората с по 10 лв. Както сме цъфнали и вързали, представям си колко ценен ще е българският лев на борсата.![]()
Ситуацията общо взето е: "Държавата каза на гражданите: "Оправяйте се /спасявайте се поединично, пари нема!".
Дали няма да си живея волно и щастливо?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
да. мен ако питаш специално здравеопазването трябва да е безплатно за хората или поне здравната система да е уредена смислено. и трябва да направят както искаха да направят в Унгария (не знам направиха ли го) - държавата като им даде безплатно обучение, да са длъжни да работят поне 10 години в Бг да речем, а не да фъскат веднага зад граница заедно с платеното от гражданите на Бг образование.
и тук се намират добри специалисти все още и взимат добри пари - лошото е, че вече само парите са им в главата, а не добрия резултат от работата им. за което пак е нужен контрол и наказания, за да има отговорност. и напоследък уж почнаха да действат в тая насока от Здравната каса.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Много си права. А най-лошото е, че като не правят реформи така дават повод на разни популисти да обещават баща си и майка си преди избори, но влязат ли в Парламента да забравят,да. мен ако питаш специално здравеопазването трябва да е безплатно за хората или поне здравната система да е уредена смислено. и трябва да направят както искаха да направят в Унгария 9не знам направиха ли го) - държавата като им даде безплатно обучение, да са длъжни да работят поне 10 години в Бг да речем, а не да фъскат веднага зад граница.
и тук се намират добри специалисти все още и взимат добри пари - лошото е, че вече само парите са им в главата, а не добрия резултат от работата им. за което пак е нужен контрол и наказания, за да има отговорност. и напоследък уж почнаха да действат в тая насока от Здравната каса.
Обидно ми е, че когато отида на лекар и ми е зле, доктора вместо да ме прегледа първо гледа дали съм си платил осигуровките и чак тогава ме пита какво ми е.![]()
не съм добре запозната с последните впечатления на чуждите инвеститори за Бг, но поне данъците тук са много добри в сравнение със Западна Европа и САЩ. и работната ръка е евтина за тях.
Досега аз лично не съм намазал от чуждестранните инвеститори. Дори напротив - съкратиха ме от фирма, защото фалира. Собственика беше чужденец и се сдуши с едни мутри. Той възира и никой не тръгна да го търси дори.
Делнаха си милиони, а ние стотици хора останахме без работа и заплати.
за жалост до такова положение са докарани нещата. западен модел и то зле изкопиран и още по-зле изпълнен, кво да го правиш.. за другите капиталистически неща съм съгласна, но виж за здравеопазването мисля, че трябва да е абсолютно безплатно и достъпно за всички. то в сегашното няма капка хуманност - ако си имал работа и пари да си го платиш (което често не зависи от теб) - ок, ако не - лягай и умирай.Много си права. А най-лошото е, че като не правят реформи така дават повод на разни популисти да обещават баща си и майка си преди избори, но влязат ли в Парламента да забравят,
Обидно ми е, че когато отида на лекар и ми е зле, доктора вместо да ме прегледа първо гледа дали съм си платил осигуровките и чак тогава ме пита какво ми е.![]()
а и без това българите в Бг сме дефицит вече.но това не е само в Бг за още по-голяма жалост.
За западняцоте ние сме просто един пазар. Нещо като аборигени и те идват да ни просвещават. Често ни пробутват боклуците си, вероятно си изпробват и новите лекарства на нас.за жалост до такова положение са докарани нещата. западен модел и то зле изкопиран и още по-зле изпълнен, кво да го правиш.. за другите капиталистически неща съм съгласна, но виж за здравеопазването мисля, че трябва да е абсолютно безплатно и достъпно за всички. то в сегашното няма капка хуманност - ако си имал работа и пари да си го платиш (което често не зависи от теб) - ок, ако не - лягай и умирай.![]()
но това не е само в Бг за още по-голяма жалост.
Това да не е било в смътните мутренски времена? В днешно време все пак май са по-строги нещата към работодателите.Досега аз лично не съм намазал от чуждестранните инвеститори. Дори напротив - съкратиха ме от фирма, защото фалира. Собственика беше чужденец и се сдуши с едни мутри. Той възира и никой не тръгна да го търси дори.
Делнаха си милиони, а ние стотици хора останахме без работа и заплати.![]()