Хепи здравей
И накъде заложи пробива????
Хепи здравей
И накъде заложи пробива????
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
I обърнете внимание на точка 2. Това е начинаещи търговец грешка, тъй като считаме, че финансовите е начин да получите богата бързо можем да стане ненаситен и бързате. и в крайна сметка ние ще се загубят.Много е важно да се търсят и отстраняват честите грешки, които се допускат при търговия на финансовите пазари, за да не се допускат повторно. Ето и тези които аз съм забелязал:
1. Една от основните грешки които се допуска особено от начинаещите трейдъри е да се впуснат в дълбокото без абсолютно никаква подготовка, образование или солидни знания по въпроса. Не може да успеете, без да положите достатъчни усилия и време за изучаването на материята и проучване.
2. Друга често срещана заблуда е, че Форекс е схема за бързо забогатяване. Въпреки лекотата на сключване на сделки, което е свръх опростено и високия кредитен лост, това че имате възможност да печелите много не значи задължително, че това ще се случи. Изисква се доста повече дисциплина, умения, търпение, знания и други.
3. Много от трейдърите са обсебени от идеята за вълшебния индикатор или Светия Граал, който ще им помогне да печелят 10 от 10 сделки, което е една от най-голямата заблуда. Факт е, че всички трейдъри губят. Факт е и че няма значение дали печелите в 3 от 10 или 9 от 10. Достатъчно е в тези 3 от 10 сделки да печелите повече от колкото губите в останалите 7 за да успеете.
4. Друг основен проблем е липсата на здрава стратегия за управление на парите. Добра стратегия би Ви помогнала да намалите транзакционните си разходи и да максимизирате печалбите си.
Всеки да се чувства поканен да добави свои точки, които смята, че са важни,
Успех!
Точно за това в началото, след неизбежния успех на начинаещия... идва и зануляването![]()
На мен най-честата грешка все още ми е липсата на дистиплина от време на време и припряноста при влизане в сделка, но вече доста по-рядко ми се случва.
Аз тази седмица съм много доволен влизах доста агресивно и на къси и дълги и се получи много добре
без много да се замислям замота ли се на определено ниво часове директно срещу него пускам видя ли нещо двоен връх или дъно директно, мръдне ли 60-70 пипа на някъде директно срещу него за 20 пипа корекция
няма какво да му мисля влизам ако не ми хареса затварям и толкова
Сутрин закон никога да не търгувам преди 12.30-13.30 никакви сделки
При мен най-честите грешки са:
1. При ударен стоп, много бързо ми се иска да вляза със срещоположна позижия на предната с цел бързо възстановяване на загубата, което в около 85-90% от случаите е пореден ударен стоп.
2. Прекаленото избързване с вход, все едно няма да имам възможност за влизане, малко по-късно.
3. Емоцията която не трябва да присъства в търговията се проявява все по-рядко и по-рядко. Тя по-скоро беше една от основните ми грешки в началото, дори и на демото, но с всяка следваща сделка тази грешка все повече се подтиска.
4. Незнам кога да затворя позицията си. Не когато е с отрицателен резултат, за отрицателният резултат има стопове. Проблема ми е когато позицията е с доволен профит и стопа бъде преместен на положителен резултат, обаче профита расте и расте и започва следната дилема: Ако затворя сега, ще съм много доволен, обаче ако продължи още, ще бъда още по-доволен. Като пример веднага мога да дам индекса НАС100 от вчера. Отворена къса на 2534 и затворена на 2503 -> 30$профит(повече от доволен) обаче цената продължи до 2459 което щеше да е 75$ което за вчерашният ден щеше да бъде профит от 120% което е повече от доволно(а според мен има доста потенциал за надолу, но това е друга тема
)
За момента се сеща за тези основни грешки, които според мен са се проявявали при доста колеги![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Точка 4 най ме впечатли не защото не съм имала и предните а защото мие създала най- много проблеми и трудно преодоляване ..всъщтност за да я преодолееш трябва да имаш по цялостна визия за пазара и да знаеш къде утива цената ..преди време ...един човек ми каза ..цената ще утиде там където трябва да утиде и това място не е случайно....е..хванах се четох доста и разбрах че наистина цената утива някъде ..че движението н е случайно ..когато придобиеш обхватен поглед и разбереш къде утива цената ще знаеш и къде да си сложиш лимита ..има и още няколко нещо .. от психологическа гледна точка е обратното на поставянето на стопа значи логически ти знаеш къде да спреш в едната посока но не знаеш къде да спреш в другата ..защо ?и още нещо което ще ти помогне да се пребориш с емоционалните дилеми с "прекарването" като си затворил по рано е да си разделиш позицията на 2 или 3 части и да оставяш винаги една част да се развива ..много е хубаво като все нещо от идеята ти е стигнала края си ...!При мен най-честите грешки са:
4. Незнам кога да затворя позицията си. Не когато е с отрицателен резултат, за отрицателният резултат има стопове. Проблема ми е когато позицията е с доволен профит и стопа бъде преместен на положителен резултат, обаче профита расте и расте и започва следната дилема: Ако затворя сега, ще съм много доволен, обаче ако продължи още, ще бъда още по-доволен. Като пример веднага мога да дам индекса НАС100 от вчера. Отворена къса на 2534 и затворена на 2503 -> 30$профит(повече от доволен) обаче цената продължи до 2459 което щеше да е 75$ което за вчерашният ден щеше да бъде профит от 120% което е повече от доволно(а според мен има доста потенциал за надолу, но това е друга тема
)
За момента се сеща за тези основни грешки, които според мен са се проявявали при доста колеги![]()
гейша -философ
Всички ние имаме два избора :да си изкараме прехраната или да нарисуваме платното на живота си !
Снощи направих две грешки последователно! Влязах емоционално при голямото движение, и отнесх дървото. И то не само влазах. А когато бях на хубав +, не излязах! Очаквах още!
На като цяло, отчитам самото влизане като грешка!
GeorgiRR, дам когато правя така, дори и да спечеля, го смятам за грешка, аз също искам да се отуча от тези вредни навици...![]()