Ами ето официален е само българския, а държавата какво прави при тези масови нарушения ,абсолютно нищо..........и след като има новини по турски по националната ТВ , как ще им забраниш по улиците и в администрациите да не говорят на турски при това положениеВиновни са и още как! Защото в България статут на официален език има само българският език. И в държавните учреждения са длъжни да говорят на български, особено с гражданите и в работно време. Другото е разпасана работа. А за това, че и в Кърджали е същото, зная, защото по принцип много съм обикаляла из Родопите и знам, навсякъде в смесените райони е едно и също.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ако служител на административно учреждение чуе, че му говориш на англицки - той ще ти отговори на англицки, но ако той трябва първо да проговори - 100% ще е на француцки...Леле, Бибко, това за езиковата полиция като го прочетох, тръпки ме побиха. Разбрах, че не е толкова страховита, но наименованието и е плашещо.
Ти нали знаеш, че в Саудитска Арабия има нравствена полиция... и тя следи да се спазват там някакви си изисквания...Макар че в саудито за неспазване - хич не е смешно.
Какво се случва, ако в административните учреждения все пак решат да говорят не на френски, а на английски например?
Ти ако идеш да си вадиш някакъв документ от общината и говориш на английски, какво? Как ти отговарят, на френски ли? И ако вземат че ти отговорят на английски, ще накажат ли служителя?
Естественно за него няма да има наказание, но наказанието е за такива като мен, щото на което и интервю да се явиш, първо ти проговарят на француцки и ако ти не продължиш на същия диалект /щото квебекския вариант на френския си е диалект/ има голям шанс интервюто веднага да свърши...
Миналата година съм ходил на поне десетина интервюта за добри позиции, свързани с моята физика и на три от тях директно ми беше отказано именно заради не владеенето на шибания диалект...Е, как да го заобичаш, мамка му!![]()
Последна редакция от Bibco : 11-04-2014 на 15:22
ivaceda (11-04-2014)
А ти защо, мамка му, си се заселил в тоя район, дето са френско-диалектоговорящи?Ако служител на административно учреждение чуе, че му говориш на англицки - той ще ти отговори на англицки, но ако той трябва първо да проговори - 100% ще е на француцки...
Естественно за него няма да има наказание, но наказанието е за такива като мен, щото на което и интервю да се явиш, първо ти проговарят на француцки и ако ти не продължиш на същия диалект /щото квебекския вариант на френския си е диалект/ има голям шанс интервюто веднага да свърши...
Миналата година съм ходил на поне десетина интервюта за добри позиции, свързани с моята физика и на три от тях дилектно ми беше отказано именно заради невладеенето на шибания диалект...Е, как да го заобичаш, мамка му!
Не можа ли да си избереш някое друго местенце в необятната Канада, дето се говори ингилизки? Или има някакви ограничения за пришълците?![]()
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Много хубав въпрос, мамка му!
Ние имахме федерални визи и можехме да се заселим където си искахме - първо смятахме това да е Ванкувър, след това- Торонто, но едни наши приятели ни прикоткаха в Монреал и затова така стана. Но едва като дойдохме и поживяхме няколко месеца, започнахме да усещаме на какви пачи яйца сме се насадили...
Но беше късно вече да се местим - бяхме наели квартира за една година напред, щерката вече учеше в училището, аз бързо си намерих първата си работа, където за мое щастие, всички си приказваха на англицки...
И така си остана...![]()
ivaceda (11-04-2014)
Съпругата ти обаче сигурно говори френски? Защото казваш, че работи някъде там. А пук дъщеря ти, ще не, ще говори поне три езика: френски, английски и, разбира се, български. С езици навсякъде по света е по-лесно...........Много хубав въпрос, мамка му!
Ние имахме федерални визи и можехме да се заселим където си искахме - първо смятахме това да е Ванкувър, след това- Торонто, но едни наши приятели ни прикоткаха в Монреал и затова така стана. Но едва като дойдохме и поживяхме няколко месеца, започнахме да усещаме на какви пачи яйца сме се насадили...
Но беше късно вече да се местим - бяхме наели квартира за една година напред, щерката вече учеше в училището, аз бързо си намерих първата си работа, където за мое щастие, всички си приказваха на англицки...
И така си остана...
И колко време живяхте на квартира? Какъв е порядъкът на наемите там? Мамоооо, като си помисля какви разходи са това. ..
Да, щерката говори вече френски перфектно, английския и също много добър, поназнайва вече и испански, с българския говоримо е ОК, но писменно - не. Жена ми разбира много повече френски от мен, но също не го говори - солидарна е с мен!Съпругата ти обаче сигурно говори френски? Защото казваш, че работи някъде там. А пук дъщеря ти, ще не, ще говори поне три езика: френски, английски и, разбира се, български. С езици навсякъде по света е по-лесно...........
И колко време живяхте на квартира? Какъв е порядъкът на наемите там? Мамоооо, като си помисля какви разходи са това. ..
Под наем живяхме 3 години и половина - докато си купихме къщата. Плащахме 800 долара месечно...
Ужас! Бибко, с такива пари тук едно тричленно семейство може доста прилично да изкара цял месец. И сигурно за да осъществите това преселение, ви се е наложило да продадете апартамента си тук, или друг имот? НЕ ми отговаряй, ако не искаш, въпросът е доста личен. Но откъде иначе, мамка му, пари за тази "авантюра". Това ще да е било доста скъпичко удоволствие...........Да, щерката говори вече френски перфектно, английския и също много добър, поназнайва вече и испански, с българския говоримо е ОК, но писменно - не. Жена ми разбира много повече френски от мен, но също не го говори - солидарна е с мен!
Под наем живяхме 3 години и половина - докато си купихме къщата. Плащахме 800 долара месечно...![]()
Така е - преселването ни струваше един мой имот в София и още един във Велинград. Оставихме си все пак още един имот във Велинград - то аз всичко това съм писал вече тук, така че въпроса е открит....Ужас! Бибко, с такива пари тук едно тричленно семейство може доста прилично да изкара цял месец. И сигурно за да осъществите това преселение, ви се е наложило да продадете апартамента си тук, или друг имот? НЕ ми отговаряй, ако не искаш, въпросът е доста личен. Но откъде иначе, мамка му, пари за тази "авантюра". Това ще да е било доста скъпичко удоволствие...........
ivaceda (11-04-2014)
По същите стъпки вървят и мой роднини , продават имотите си и заминават в чужбина ......
Дори в момента вървят такива сделки и още хора ще заминават![]()
но предимно у Испания и Франция заселват
![]()
![]()
You are no longer allowed to participate in the bonus program as there is cheating activity detected in your accounts
This is 10% luck, 20% skill ,15% concentrated power of will ,5% pleasure and 50% pain.
Аз пък сега обмислям идеата да продавам имота в Канада и също в Испания да се преселваме....
Но не срещам съпричастност сред народа в къщи.....