Казва се "Късмета на начинаещия". И аз не знам защо е така.
И сега не мога да се оплача. Но онова си бе направо рекорд. Влизах с целия акаунт. Че дори добавях освободения марджин!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Явно си уселил посоката но другия път ако не я уцелиш с целия акаунт става зле
много бързо удря марджин кола![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ако искаш за бизнес може да си говорим.А като си седиш на демо-какъв е смисъла.
Като инвестираш например в една бакалия, колко време си само във вариант наливане на пари и разходи, докато дойде момента на печалбата ако въобще дойде.
В другите бизнеси има ли демо версия![]()
Пък всеки си преценява дали остава или не.
В бизнеса има така наречения "пазарен тест". Под пазарен тест не се разбира единствено и само тест на единични продукти, а и на цял бизнес. В бизнеса като проникваш и те се налага да правиш сериозни инвестиционни разходи, първо взимаш продуктите на бъдещ конкурент и на пласмент ниво изучаваш особеностите и след това чак взимаш решение за инвестиция. Големите обикновено почват с купуване на някоя дребна компания от съответния сектор и на ниво "кухня" виждат как стоят нещата и взимат съответните решения. Пък дори и теста на продуктите да взема, си е баш демо.
Ако продължа да говоря за бизнес се сещам и за едно друго понятие – входна бариера.
Входната бариера във форекса е сведена до минимум - подписваш договора, 1 долар по сметката и вече си в играта, а преди години не беше толкова просто. Обаче освен физическата бариера има още една друга бариера (невидима)– уменията. Уменията са начина на мислене. Уменията се измерват с порока в мисленето, който е обратно пропорционален на уменията. Не знам в местна говорилня„EUR/USD” какво е дереджето, защото там влизам когато всичките ми варианти за губене на времето са изчерпани, но мога да ти разкажа за Инвстора. Там преди година имаше поне 5 ника, които твърдяха, че поне от 5 години са на пазара. Някой от тях не ги разбирах какво правят, други пък ги разбирах, но те бяха в състояние на ТИЛТ доста често и като краен резултат бяха постоянно занулени. В заключение ще ти кажа, че аз не правя разлика между описаните, които са на 5 години и са пропилели по 50К и един на 5 месеца - СПАРТ беше го формулирал дори, нещо от рода на : „Някой хора си мислят, че просто с годините ще си подобрят резултат" .... проблема често се състои в това, че лицето Х не е наясно с входните бариери за съответния бизнес.
Лоши навици.
Това, че лицето си е отворило демо от 10К и в края на месеца сметката му е 50К, постигнато единствено и само с ливъридж и хаотични действия, аз в това не виждам лоши навици, а стоене на кота 0. Лош навик е да се превъзбуждаш. Лош навик е да си вярваш в повече. Лош навик е да загубиш контрол при неблагоприятна ситуация , ако се напъна мога и да се сетя и за други. .... а функциите на демото са да се научиш правилно да действаш, изолиран от лошите навици ... и толкова дълго да го ползваш, колкото е нужно действията ти да се превърна в рефлекс, а не в обмисляне, щото колкото повече обмисляш, толкова по-широко отваряш врата за лошите навици.
Разбира се това си е лично мое мнение, което пасва на хора с моя темперамент и не правя опит да го налагам на който и да е, различен от мен.
Посока се уцелва веднъж, два пъти, три пъти. Но 4 месеца, и всеки ден да имаш сделки, за уцелване ли говорим. Бях си изработил стереотип на работа. Знаех по време, на коя сесия, на коя борса какво поведение да очаквам. До минути. Пазара малко се промени от тогава. Стана прекалено глобален. От там и хаотичноста в него стана голяма!
С тия високочестотни търговии си е много бърз и непредсказуем много често пазара
но това си е играта
anonimen komardjia,
С доста от нещата ще се съглася.
Но и ще добавя, пазарния тест, за който говориш, независимо от формата у е свързан с разходи.
Навсякъде ако решиш да си самонает са нужни знания, умения и ред други качества.
Но напоследък ми се набива една друга разлика.Ако във някакъв друг бизнес човек решава да го започне/в повечето случаи/ след проучване, обмисляне, съставяне на план/, то при форекса именно поради ниската финансова бариера започването е доста по смело.
Относно обмислянето е различно.Нещата тук също могат да се сведат до нещо просто, за което ти говориш.
Примерно търгуваш конкретни ситуации-вход, стоп, лимит или в движение затваряш и продължаваш със следващото.Успех, неуспех-важна е равносметката на края на месеца.Приход-разход.
Проблемът не само тук, а въобще според мен е, е хората не успяват да се разделят с неуспешните начинания, някак си се привързват към тях, и все се надяват че нещата ще потръгнат, но те рядко потръгват, в повечето случаи стават по-зле.
Търговията на борсите, вече е общо достъпна-няколко клика на мишката плюс умелото рекламно представяне-че си на една крачка от милионите-това влияе силно върху човешката алчност и емоции.Изглежда лесно-но дали е?
Кои са важните неща.знанията, опита, капитала, управлението, психиката?
Всяко си има мястото-но кое е разковничето.
Колкото повече се усложняват нещата-толкова по-трудно и по -невъзможно става.
С дме думи, продължаваме да си повтаряме едни и същи грешки. Без да се поучаваме от тях. Може би така ни е заложено генетически. Хващам се че правя гришки, дето съм ги правил и преди пет години!
Добре е да не се повтарят старите грешки,но как да стане това като рано или късно пазара ни принуждава да рискуваме повече.Това е като да шофираш,има много опит,и грешки съответно и все едно да кажеш, след някакъв инцидент например пука се гума и се забиваш в шанеца,"тази грешка повече няма да я повторя".Е как да стане освен да не се качваме повече на кола,съответно да спрем да търгуваме.Винаги има риск ,затова трябва да сме внимателни и да дестваме предпазливо ,умерено и спокойно.
При мен нещата почти отиват на добра странаДобре е да не се повтарят старите грешки,но как да стане това като рано или късно пазара ни принуждава да рискуваме повече.Това е като да шофираш,има много опит,и грешки съответно и все едно да кажеш, след някакъв инцидент например пука се гума и се забиваш в шанеца,"тази грешка повече няма да я повторя".Е как да стане освен да не се качваме повече на кола,съответно да спрем да търгуваме.Винаги има риск ,затова трябва да сме внимателни и да дестваме предпазливо ,умерено и спокойно.
Старите грешки машината не прави
Прави само нови и тогава се хващам за...брадвата![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Лично аз смятам, че демо версията е наистина добро начало.Времето зависи от самия човек.Но това не означава, ако печелиш с виртуални пари...то задължително и с реални ще имаш този късмет.Хаотичното цъкане и залагане, докато си с нереални пари е безсмислено.По-добре човек да хване да се позантересува, да прочете, да се допитва до хора, които разбират повече, да се учи.Но рано или късно трябва да се започне с реални пари.Хубаво е човек да усети риска, но не и да прекалява и това да се превръща във фикс идея за него.Защото както си с петцифрена сума в сметката си, така можеш и много бързо да я занулиш.