Нямам на йените с какво да се похваля.Една дълга само пуснах от дъното и току що изпълни лимита.
Нямам на йените с какво да се похваля.Една дълга само пуснах от дъното и току що изпълни лимита.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Novak (13-03-2014)
Кога успя да я пуснеш, кога си изпълни лимита - то само няколко пипа от дъното успя да мръдне нагоре. Ако е била с обем 1 лот евала, но пък спреда дали си избил...
И аз нямам с какво да се похваля на йената, освен един нещастен опит за контрене по средата на спада, понеже и аз не очаквах чак такъв спад, нито пък го бях хванала от високото и реших да се пробвам с дълга по някое време от една подкрепа. Резултата няма да го съобщавам - знае се какъв е бил - най-много нулев.
Последна редакция от Eli2356 : 13-03-2014 на 22:38
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Бравос!Аз всъщност нямах капитал за да вляза навсякъде - само на еврото от върха и на златото (последното не щя да мръдне надолу днес) - там ми е зает почти целия капитал за момента. Направо се чувствах като с вързани ръце, иначе видях входовете, но...
има и такива моменти в трейдърския живот.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Малиии Ели ти с какви обеми си влезнала, че да нямаш свободни - мен ме е страх да влизам с такива обеми, че ако тръгне срещу мен съм "довиждане"![]()
Аз имах капитал да държа и на йените,но позицията щеше да се дублира (препокрие) в голяма степен с тази на индексите.И това просто означаваше да натоваря с по-голям обем в същата позиция.И затова не оставих късите на йените да се развият.Иначе за спорта с малък обем можеше колкото за хвалба,ама няма смисъл като печалбата ще е мижава.Бравос!Аз всъщност нямах капитал за да вляза навсякъде - само на еврото от върха и на златото (последното не щя да мръдне надолу днес) - там ми е зает почти целия капитал за момента. Направо се чувствах като с вързани ръце, иначе видях входовете, но...
има и такива моменти в трейдърския живот.
Златото малко не ме кефи .Направи си корекция на съпротивата на 13333 и после проби нагоре.Но най-вероятно и то ще падне ама иска нерви и чакане.Да не мислиш че с дакса и дау ми беше лесно докато ги дочакам.Петрола също даде доста,ама и той ме отказа и го изтървах.Днес гледам кивито на сериозна съпротива и продавах ,ама прибрах само 20 пипса.Като знам че тези сигнали по седмична трябва да се чакат с месеци и ми се отщява да влизам.Ама пък иначе си дават профита за часове като им дойде времето .![]()
Eli2356 (14-03-2014)
Лошо е така и аз съм имал такива моменти, и съм се научил винаги да си оставям достатъчно капитал поне за още 2 сделки.Бравос! Аз всъщност нямах капитал за да вляза навсякъде - само на еврото от върха и на златото (последното не щя да мръдне надолу днес) - там ми е зает почти целия капитал за момента. Направо се чувствах като с вързани ръце, иначе видях входовете, но... има и такива моменти в трейдърския живот.
На златото е по-голям обема - няколко къси имам там, обаче се падат не от върха, а то реши да рейнжи днес и нали се сещаш, че като качи и разполагаемия маржин намалява. И по законите на Мърфи точно в най-неподходящия момент, колкото да не мога да вляза на йените примерно от където трябва.
Има и още една подробност - не обемите, а обемите спрямо капитала по сметката са важни. Вчера златото ме върна доста назад с капитала, бях влязла наистина с огромен обем (грешка), а то се извъртя рязко нагоре и така... с вързани ръце накрая. Утре мисля ще ми се отвържат вече, че го чакам да падне златарикис най-после.
----------
Много трагично наистина - да виждаш как изпускаш десетки $ и не можеш нищо да направиш (ако не си бръкнеш в джобчето да презаредиш, обаче и там не може да се отреагира веднага). Така е по принцип, но ето че се случва понякога... макар и много рядко.
----------
predator, направо си се прецакал с тоя DAX, Dow Jones си е било направо не дойна крава, а цял обор такива![]()
Последна редакция от Eli2356 : 14-03-2014 на 00:00
На златото е по-голям обема - няколко къси имам там, обаче се падат не от върха, а то реши да рейнжи днес и нали се сещаш, че като качи и разполагаемия маржин намалява. И по законите на Мърфи точно в най-неподходящия момент, колкото да не мога да вляза на йените примерно от където трябва.
Има и още една подробност - не обемите, а обемите спрямо капитала по сметката са важни. Тия дни златото ме върна доста назад с капитала, бях влязла наистина с огромен обем (грешка), а то се извъртя рязко нагоре и така... с вързани ръце накрая. Утре мисля ще ми се отвържат вече, че го чакам да падне златарикис най-после.[COLOR="Silver"]
----------
.
Това му е гадно на златото ,че позволява да се вкарват големи обеми с малко маржин .Аз немога да му свикна и да се владея като търгувам с него.Уж почвам с малки обеми о по някое време се нахаквам здраво и като тръгне 7-8 долара срещу мене почвам да си мисля ще продължи още 100-200 и сметката ми ще отиде.Малко залита от техниката.Последни купувах от 1225 20 унции(сигнал по Н4) ,уж дългосрочно за 1333 и затворих на загуба на 1220,а цената падна само до 1218-пълна трагедия.
И затова го избягвам.Иначе много го познавам,ама сега нещо не ми мяза много за къси.На месечна нещо мъчи да катери към съпротивата на 1600 май![]()
Е колко да му е малък маржина - курса в момента делен на 100 - средно към 13-14 $ за 0,01 тройунция. на индексите пак толкова горе-долу
Тая грешка с големите обеми не я правя обикновено, но беше дало изключително добър сетъп на Н4 за надолу и се извъртя в последния момент, макар че даде признаци и преди това - не пожела да докосне даже обичайни нива, ако ще иска да пада (ще ми е обица на ухото). А техниката му мен пък много ме кефи, може би защото съм му свикнала... Е, 20 унции наистина са си голям обем - това да не ти е евро или йена
Те това е лошото - че и аз много познавам, но често не отигравам по различни причиниТрябва да се стегнем малко, не мислиш ли?
Може и да катери, обаче оттук според мен трябва да направи корекция. Ако не ще затварям сергията с късите... То ще си проличи в най-скоро време.
predator (14-03-2014)